Om projektet
Da vi genåbnede Indslev Bryggeri for 11 år siden, istandsatte vi kun den del af bygningen, vi på daværende tidspunkt havde brug for. Noget tid efter vi genstartede bryggeriet, opdagede vi et hul i en mur på det gamle loft. Ved nærmere undersøgelse viste det sig, at der bag muren var et gammelt gæringsrum. For mange år siden var det blevet muret til, og har siden stået uberørt hen. Det var som at træde ind i en tidslomme, med de tre åbne gærkar, redskaber og en tom sodavandsflaske hist og her. Rummet trænger dog selvsagt til en kærlig hånd før det kan komme i brug igen, og det er her du kommer ind i billedet…
Noget af det der i disse år virkelig rykker er det fadlagrede øl. Gennem lagring på træfade i måneder og år, kan man opnå nye højder i smagsoplevelser og kompleksitet. De klassiske øltyper får spændende nye nuancer, og nye syrlige øltyper som kræver fadlagring, flytter på grænserne for hvad øl kan være. De komplekse, syrlige øl har oplevet en stigende interesse i Danmark i de seneste fem år, og vi er ikke i tvivl om at den vækst fortsætter.
Vi har så småt eksperimenteret med fadlagring på Indslev Bryggeri, især fra anden halvdel af 2016. Og vi er nu godt igang med det fadlagrede øl, og det første begynder for alvor at komme ud inden længe. Det er her de gamle gærkar kommer ind i billedet. For at give øllet, og primært det fadlagrede øl, en ekstra dimension, vil vi lade det gære i de gamle, åbne kar og på den måde trække naturen omkring Indslev helt ned i øllet. Det giver en helt særlig oplevelse, og der kommer noget øl ud af det, som er noget helt for sig selv. Lagres det yderligere på træfade efter gæringen, bliver det for alvor kunst og det kan åbne for en helt ny verden indenfor øl.
PROJEKTET
Projektet går i al sin enkelthed ud på at renovere det gamle gærrum og de gamle kar. Tre af rummets vægge er ydervægge som er beklædt med plader udvendigt, da murværket under dem ikke er pænt. Det skal åbnes op og muren repareres. Indvendigt er væggene beklædt med kork som isolering, det skal fjernes og selve rummet skal i det hele taget sættes i stand. Derudover skal det vigtigste af det hele, nemlig de gamle gærkar, selvfølgelig også sættes i stand, og bringes op til en moderne fødevarestandard. Alt i alt er vurderingen at det samlet løber op i ca. 400.000 kr.
Vælger du at investere i projektet, skal du selvfølgelig belønnes og vi synes at alle skal kunne være med. Vi har derfor lavet en investeringstrappe, der løber fra kr. 250+ for ’Bryggerelev’ til kr. 3.000+ for ’Direktør’. Alle investorer får sit afkast udbetalt i de første batch af fadlagrede øl, samt medlemskab af ’First Taste Club’ – en klub, der giver adgang til tasting-arrangementer og 10 % rabat i gårdbutikken.
+250 kr. ”Bryggerelev” 1 stk. 75 cl. fadlagret øl + medlemskab af ’First Taste Club’
+750 kr. ”Brygger” 3 stk. 75 cl. fadlagret øl + medlemskab af ’First Taste Club’ + t-shirt
+1.500 kr. ”Brygmester” 5 stk. 75 cl. fadlagret øl + medlemskab af ’First Taste Club’ + t-shirt
+3.000 kr. ”Direktør” 5 stk. 75 cl. fadlagret øl + medlemskab af ’First Taste Club’ + 1 stk. privat rundvisning (op til 15 personer) + opsætning af messingplade på bryggeriet
Du kan læse mere om Indslev Bryggeri og Ugly Duck Brewing Co. her: www.indslevbryggeri.dk og www.uglyduckbrewing.dk samt på Facebook og Instagram.
Dette er en såkaldt flexible funding projekt.
Det betyder, at dit beløb går til projektet uanset om indsamlingen når sit samlede projektmål eller ikke. Ved almindelige projekter på Booomerang kommer beløbet kun til udbetaling, hvis det samlede projektmål nås.
/Anders Busse Rasmussen, Indslev Bryggeri