Pia Rasmussen

Pia Rasmussen

@dronningbien · medlem siden 19. april, 2015
BI DRONNINGEN LEVERER UNIK BLOMSTER HONNING ude fra de Danske Øer og hjem til dig.   Forestil dig, når du spiser denne Ø-honning, så er du samtidig med til at gøre noget godt for vores natur. For bierne, der indsamler nektar, som de omdanner til honning, er de eneste dyr, der sikrer vores naturlige øko-system. INGEN BIER  = INGEN NATURLIG MAD! Det hele startede med en oplevelse af hvor dejligt honning er! Alt efter hvilke blomster bierne har summet rundt i, giver forskellige varianter i farve, smag og konsistens.  Jeg er så heldig, der er biavlere, som fortalte de mest fascinerende historier: Hvordan bierne arbejder og samtidig har en altafgørende betydning for hele frugtbranchen og afgrøder på markerne, som landmændene skal leve af. Så forestil dig: mens du sidder og nyder denne Ø-honning, så er du også med til at skabe vækst og jobs i Danmark. Interessen og ideen er at udbrede kendskabet til at anvende honning i madlavningen, bagningen og på grillen. Derudover er der en masse gode egenskaber i honning. Så jeg håber du får lyst til at smage og være med til at udbrede projekt - derved bidrager du til et stort og vigtigt samfunds ansvarligt produkt. Ville du blive fascineret over at følge en lille bi-familie, som består af en dronning og hendes arbejdere i et lille bi-stade på ca. 1000 bier? Så skal du bare se bifamilien vokse, da dronningen lægger 2-3.000 æg i døgnet og udvides til ca. 60.000 bier over sommeren - Det er så imponerende!. Overraskelsen over, at én bi-familie kan producere mellem 20-50 kg honning og det er mere end de fleste selv kan spise! Det er den udfordring honningproducenter står med: enten at sælge venner og bekendte i sit netværk eller sælge til en grossist, som oftest blander al honning sammen - så det ser og smager ensartet. Så stiller jeg mig spørgsmålet:  Hvad gør alle andre biavlere?   Svaret er ret entydigt, at man sælger lokalt! Men så melder spørgsmålet sig: Hvad vil fordelene være ved et samarbejde blandt honning producenterne. Og hvad vil landmændene få ud af det.   Formålet er, at du som den krævne forbruger der forventer en GRAND CRU kvalitet og en udsøgt feinsmekker smagsoplevelse. Du får mulighed for at opleve de mange varianter af Ø-honning, både i smag, konsistens og farve - når du stiller honning frem på brunchbordet. Det skal være muligt at købe kvalitet til rimelig pris for producent og forbruger, således at vi er sammen er med til at værne om vor natur - især vores små Danske Øer, hvor vi leverer fra. Tænk hvad naturen kan!  Tænk hvad vi kan lære af naturen!  Tænk hvad vi kan få ud af naturen! Honning har mange fordele: Det er et rent og naturligt produkt, Det er et fantastisk sødemiddel. Det kan spises råt og bruges i madlavningen. Honning har mange gode helsevirkende egenskaber og gavnligt for vores krop. Det er langtidsholdbart, antibakterial og gavnlige.









Partnerskaber