Alle børn og unge skal være en del af fællesskabet. De fleste danske børn og unge trives, men der er fortsat for mange, som har en kaotisk opvækst og har svært ved at stå på egne ben som voksne. Disse børn og unge fortjener en god fremtid. Det kan og skal lykkes, at flere udsatte børn og unge får et hverdagsliv, som ligner alle andres. Det forudsætter, at indsatsen nytænkes. Det kræver, at vi sætter vores børn og unge i centrum.
Teater, dans, sang og musik myndiggør børn og unge til at udvikle sig ved at give dem en ”stemme” gennem kreativitet og kunst. Piece of life facilitere kreativ og positiv dialog mellem jævnaldrende børn og unge ved at hjælpe dem til at skabe et rum hvor de kan øve sig i de relationelle udfordringer ift. sig selv og hinanden
HVAD:
Der vil være forskellige områder man kan melde sig til og prøve af undervejs i sit møde med Piece of, heriblandt skrive værksted til tekster der kan bruges på scenen, måske har man en forfatter i maven og ønsker at prøve at skrive digte eller en bog, de unge og børnene kan få lov til at skrive det der ligger dem på sinde og det de synes er er vigtigt at få fortalt , der vil være dans, hvor man prøver en masse forskellige danse og bevægelses arter, der vil være teater/drama hvor man laver teaterlege, impro, forestillinger, drama og bevægelse, klovn, fysisk teater, sminke værksted, pr. værksted hvor der udarbejdes programmer og plakater, hvis man har grafiske ønsker, eller er god til at tegne, scenografi værksted, hvor dem der har mest lyst til at være bag om scenen kan være med til at udforme scenografien.
Der vil også være tid og rum til at tage en snak, hvis deltagerne/eleverne skulle have brug for det. Der vil flere gange om ugen være yoga og mindfullness der vil give ro, mindske eventuelle negative følelser, depression, angst og hjælpe på koncentrationen.
HVORFOR:
En af målene med Piece of huset, er at vise udsatte børn og unge at teater, dans, bevægelse og kunst er et fælleskab hvor der er plads til alle, en invitation til de børn og unge der har forskellige udfordringer, om at indgå i et fælleskab hvor der er plads til at vokse som menneske og være sig selv. Teater, dans og kunst er en stor udtryksform der skaber selvtillid og selvværd. Gennem den kreative proces udvikler man sig og vokser, tør stå mere ved sig selv. Man får kompetencer som hver deltager/elev kan bruge andre steder i deres hverdag, herunder i skolen, og i vennekredsen. Den ensomhed, mange børn og unge i udsatte familier og områder føler, brydes ved at være sammen med ligesindede. Alt dette indlæres gennem øvelser, undervisning og varmt samvær. Det, at kunne give sig selv mulighed for at more sig og føle sig fri af social arv, er befriende for et barn/ungt menneske, der er vokset op i en familie der betegnes som udsat. Formålet med Huset Piece of er at skabe et rum, hvor børn og unge får hjælp til at arbejde med de udfordringer, de står overfor. Vi bruger de potentialer vi ser og tror på. Der vil også blive lagt vægt på samtaler, samvær, udvikling og reflektering. Erfaringen viser, at mange børn og unge fra hjem med feks. misbrug har svært ved at koncentrere sig. Nogle reagerer med uro, andre bliver ”usynlige”. Generelt kan det være svært at knytte bånd til jævnaldrende og andre. Nogle har også problemer med lavt selvværd. Selv børn, som ikke tydeligt viser, at de har problemer, kan have brug for hjælp. Det er utroligt vigtigt vi ikke som samfund taber en bestemt gruppe børn og unge på gulvet, fordi de ikke har midler til at komme frem, op, ud og væk fra de mønstre og situationer de ikke selv har ansvar for de er i. Det vil vi hjælpe dem med. Med dette værested vil vi vise de udsatte børn og unge, at vi tror på dem og altid har tid og rum til dem. Og at vi ikke siger nej til nogle. Alle er velkomne.
Pengene vi søger herinde skal udelukkede bruges til at lave aktiviteter/projekter for de børn og unge der bruger vores tilbud, alle de ovennævnte områder inden for aktiviteter/projekter, samt weekend/ ferie ture, forplejning i form af mad/drikkevarer, ture ud af huset, feks i teatret, til koncerter, juletur i tivoli, ud at spise. Alt det som man ikke har mulighed for at opleve i en familie der ikke har de nødvendige resurser. Vi har plads op til 300 deltagere på dette halve år.
Vi har tilknyttet uddannet pædagoger, drama pædagoger, folkeskole lærere, tømre, yoga underviserer, danse undervisere, skuespillere, sang underviserer, terapeuter, og unge frivillige, der til daglig arbejder med børn og unge.