Om projektet
The Art of Transformation (TAoT) afholder Transformation LAB i Bådteatrets UBÅD, Nyhavn 16, d. 21.-25. august 2019. TAoT er en kunstnerisk baseret praksis, som giver stemme og krop til tabuiserede emner – og gennem kunstnerisk udfoldelse anviser redskaber til transformation - fra smerte til potentiale.Hjælp os med at realisere det kommende Transformation LAB! Ved at støtte The Art of Transformations Transformation LAB, kan du få billetter til den kommende opsætningen af The Art of Transformations egen forestilling 'Pigen Under Vandet', som spiller på Teaterøen d. 12.-15. september. Læs mere om forestillingen her!
Foto: Mikkel Arnfred
Hvad er Transformation LAB?The Art of Transformation er givet plads i Bådteatrets UBÅDEN i Nyhavn, Kbh i perioden 21.-25. august. Det er vi meget glade for, og vi har sammensat et fantastisk spændende program, med fokus på metodeudvikling og transformation i praksis - gennem kunstnerisk udfoldelse. Hjælp os med at realisere dette projekt!
Gennem et
OPEN CALL indsamler vi historier fra virkelighedens mennesker, som går rundt derude med en form for ondt i livet. Her kan alle indsende historier hjemmefra. Alle indsendte historier bliver behandlet anonymt, og kan med tilsagn fra ophavsret medtages i bogudgivelse om The Art of Transformations projekt, som er under planlægning. Desuden vil udvalgte historier - med tilladelse fra historiens ejermand - blive oplæst ved
Transformation LAB-dagene:
D. 21. og 22. august åbner dørene med skriveværksted, hvor alle frit kan droppe ind i morgentimerne, hænge ud i en tryg atmosfære, og skrive en historie ned, hvis inspirationen indfinder sig. Gennem dagene med skriveværksted vil der i eftermiddags- og aftentimerne byde sig flere inspirerende indslag, bl.a. dans i mørke m. performer Annika Kompart, og inspiration ved forfatter og dramatiker Tomas Lagermann Lundme. Vi får desuden besøg af
Foreningen Kunst og Mental Sundhed v. forfatter Josefine Graakjær Nielsen, Trisse Gejl, kunstner Jakob Jakobsen samt overlæge og psykiater Birgit Bundesen.
D. 24. og 25. august har vi to sprællevende workshopdage spækket med indhold af både teoretisk og praktisk karakter, som vil inddrage og involvere publikums hoved, krop og følelser. Her vil publikum kunne opleve skarpe indspark fra mange spændende personligheder og kunstnere, bl.a. Claus Flygare, Charlotte Munksgaard, Rebekka Owe, Ali Najei, Paw Henriksen, Trevor Davis, Finn Nørgaard foreningen, Jacob Holdt, John Jørgensen (Fiskerlussing), Klavs Serup Rasmussen, Amanda Mona Rønstrup, Astrid Sarauw, Jonas Dueholm og mange flere. Hver dag slutter med skøn musik fra bl.a. musiker Johannes Smed, musiker Thulla Wamberg, og bandet Traum.
Alle kan deltage i workshopdagene - husk tilmelding. Se programmet og tilmeld dig
her!
Hvad får du ud af at støtte projektet?Som støttegiver kan du vælge om du vil bidrage med 100 kr. eller 200 kr. Støtter du med 100 kr. får du en billet til The Art of Transformations egen forestilling 'Pigen Under Vandet', som spiller på Teaterøen til september. Støtter du med 200 kr. får du to billetter til 'Pigen Under Vandet' til dig og en ledsager. Forestillingen er autobiografisk og baseret på Lotte Arnsbjergs personlige historie om seksuelle overgreb i den tidlige barndom, senfølger heraf og transformation fra dissociation og offerrolle til genforening med det autentiske selv. Forestillingen havde premiere i New York i 2013 med titlen 'Girl Of Diamond Mountain', og har turneret i mange amerikanske byer. Nu er teksterne oversat til dansk af Lotte selv med titlen 'Pigen Under Vandet'. Værket iscenesættes af dansk team med planlagt turnestart slut på året og fortsat gennem 2020.
Hvad går støtten til?Ved støtte vil The Art of Transformation kunne styrke det kommende arrangement. Hver gang et projekt afholdes, får flere mennesker adgang og kendskab til The Art of Transformations praksis - en praksis som mange kan og har fundet gavn i.
Ved
Transformation LAB ønsker vi at bruge støtten til følgende:
1) Mange fantastiske mennesker har sagt ja til at medvirke uden honorar.
Vi vil meget gerne belønne disse mennesker med en buket blomster og en god flaske vin for deres indsats.
2) Vi har sendt et
OPEN CALL afsted hvor vi indkalder historier fra den virkelige verden, fra mennesker, som går rundt derude med ondt i livet, uden at fortælle det til nogen. The Art of Transformation ønsker at skabe et rum, hvor vi kan blive bedre at dele vores smertenshistorier med hinanden - ikke for at dyrke smerten, men for at opdage, at vi ikke er alene - og det er muligt at blive inspireret til at træde ud af en offerrollen af andre, som har gjort det. For at give alle muligheden for at dele en historie, tilbyder vi udover muligheden for at indsende den til os, også åbne skriveværksteder, hvor alle kan dumpe ind og skrive løs. Til disse værksteder har vi brug for
skriveredskaber, papir, materialer til ophængning af historier i det vi kalder historiemuseet (Bådteatrets lokaler)+
te, kaffe, frugt, småkager.
3)
Mad og drikke til frivillige under Transformation LAB.
4) Tryk af
flyers og plakat.
5)
Banner til at hænge uden på Bådteatret, for mere synlighed og opmærksomhed, og så forbipasserende kan få øje på os, og komme med ind og deltage i de spændende oplæg og workshops igennem Transformation LAB.
The Art of Transformations visionVi er blevet bedre til at erkende, når noget er galt – det har #Metoo hjulpet gevaldigt til med. Men vi har endnu ikke dannet sproget for at tale om det, vi har lært vi ikke må tale om. Vi er kommet så langt, at vi ved der sker mange overgreb, og at det er forkert. Vi ved også, at vi er langt mere end krop - og at følelserne spiller en afgørende stor rolle for vores sundhed. Men vi mangler stadig måder og ord til at beskrive og definere de mange processer, som foregår i et menneske, når et traume er flyttet ind. Dette føles vigtigere, end at placere en skyld.
The Art of Transformation ønsker at skabe rum for dannelse af sprog for følelser, vi har været vant til at undertrykke og gå alene med, fordi familie, omgivelser og samfund har bestemt at det er tabu. Og dette sprog skabes igennem kunsten. The Art of Transformation er stiftet af skuespiller og kreativ iværksætter Lotte Arnsbjerg, i samarbejde med amerikanske komponist Carman Moore, og projektet har nu et team fuld af ildsjæle og kompetente folk ombord, bl.a Trevor Davies, Christian Have, Moussa Diallo, Camilla Kjems, Andrea Vagn Jensen, Michael Metz Mørch, Søren Rud m.fl. Projektet startede med Lotte Arnsbjergs egen historie om seksuelle overgreb i den tidlige barndom. Denne historie fandt sit kreative udtryk gennem den musikdramatiske forestilling 'Girl of Diamond Mountain', som spillede i New York og rejste på turne i USA. Forestillingen er nu oversat til dansk og har premiere på Teaterøen d. 12. september - det er også denne forestilling du kan få billetter til, ved at støtte denne crowdfunding.
The Art of Transformation håber at du vil hjælpe med at realisere det kommende Transformation LAB, og at vi til gengæld møder dig ved både dagene på Bådteatret og til 'Pigen Under Vandet' på Teaterøen!