24 julefortællinger til børn

1.085,00 kr. 10.85% af 10.000,00 kr.

4

crowdfunders

33

dage tilbage
Rikke Reimann @Julemisssionen

medlem siden 3. oktober

Om projektet

Hej med dig!

Tusind tak fordi du har valgt at klikke dig ind på netop dette projekt. Med bogen "Julemissionen" får du en 24-dages julehistorie, der følger 12-årige My, som navigerer gennem julens glæder og udfordringer. Hver dag i december præsenteres børnene for et nyt humørbarometer, hvor de kan reflektere over deres følelser omkring julen med relevans til dagens tema. ​​Med humørbarometeret inviterer bogen til at børn og deres voksne kan få talt om de forventninger, de har til julen, så vi på den måde får skabt den jul, vi alle drømmer om.


Hvem er jeg?

Mit navn er Rikke Reimann, og jeg er forfatteren bag Julemissionen. Jeg har en stor drøm om at være med til at skabe endnu flere inkluderende fællesskaber, især når det kommer til børn og deres trivsel i juletiden.

Hvem står bag?

Julemissionen er skabt i samarbejde med anerkendte fagfolk, herunder journalist og forfatter Nicolai Lassen samt musikeren Poul Krebs. Vi har arbejdet sammen med Forlaget Superlux og Forlaget Hoi, med støtte fra Statens Kunstfond. Projektet er baseret på kvalitative undersøgelser lavet i samarbejde med DR Ultra og Made By Us.


Hvad er Julemissionen?

Julemissionen er først og fremmest en børnebog skrevet til de 7-12 årige. Den handler om My, der, i takt med at hun bliver ældre, skal lære julen at kende på en hel ny måde og med en helt ny bevidsthed om, hvad der kan være svært ved den. Det gør hun blandt andet ved at møde Sofia, hvis mor ikke har så mange penge til jul, Frida, hvis mor ikke længere er her, og August, som føler et pres over de mange beslutninger, der skal tages i julen.


Julemissionen er en interaktiv bog, hvor børnene hver dag får et humørbarometer med relevans til dages dilemma og selv får lov at farvelægge, hvor på skalaen de er. Det giver dem mulighed for at reflektere over, hvordan de selv har det i forhold til dilemmaet, men det giver også deres forældre mulighed for at fange noget, de måske ikke havde set. På den måde øger vi også chancerne for at få forventningsafstemt julen, inden den kommer, så vi forhåbentligt alle kan få den jul, vi drømmer om. 


Julemissionen er ikke bare en bog; det er et værktøj til at styrke fællesskaber og hjælpe børn med at dele deres juleforventninger. Ved at inkludere kreative opgaver og opfordringer til at dele deres oplevelser på sociale medier, skaber vi en bevægelse for at sprede juleglæde.

Hvad rejser vi penge til?

Konkrete mål:

De indsamlede midler vil gå til at udbrede kendskabet til Julemissionen og dens vigtige budskab om at skabe en god jul for alle børn. Vi har en stor mængde bøger på lager, som vi rigtig gerne vil sende til så mange familier som muligt. Dit bidrag vil hjælpe os med at nå ud til flere børn og sikre, at de får glæde af Julemissionens fortællinger og fællesskabsfremmende opgaver.

Hvorfor involvere dig?

Ved at støtte Julemissionen bidrager du til et projekt, der fremmer fællesskab, glæde og åbne samtaler om julens forventninger. Som tak for din støtte får du også en bog, som du kan give til et barn, du kender og holder af, og på den måde selv være med til at sprede juleglæde.


Mine drømme

Julemissionen er mere end en bog – det er en bevægelse, der opfordrer os alle til at tage ansvar for fællesskabet og arbejde sammen om at sprede den gode julestemning. Målet er at sikre, at alle børn i Danmark får en god jul og en tryg barndom, hvor ingen føler sig glemt. Ved at engagere både børn og voksne skaber vi i fællesskab noget meningsfuldt for kommende generationer.

Ambitionen er at hjælpe børn med at tale åbent om deres forventninger – både til sig selv og til andre – og give dem styrken til at håndtere dem. Vi vil støtte de børn, der ikke har nogen at dele deres tanker med, og samtidig hjælpe dem, der har voksne omkring sig, til at få dybere samtaler. Julemissionen er blot begyndelsen; en bog, der åbner op for en større indsats. På længere sigt drømmer vi om at tage fat på flere temaer, der kan støtte børn og unge og nå endnu flere, der har brug for hjælp til at finde deres stemme.

En stor tak

Som backer giver du ikke bare støtte – du køber også ind på en præmis, som måske kan virke naiv, men som er essentiel: Vi kommer ingen vegne, hvis vi fra starten opgiver at tro på, at vi kan gøre en forskel. Derfor skal der ikke bare siges tak for din støtte, men også for din tro på, at vi sammen kan skabe en bedre jul og barndom for børnene. Tak for at du tror på, at vi kan gøre en forskel, når vi prøver!

Følg os

Hold øje med os på vores hjemmeside https://superlux.dk/soeg/?text=julemissionen+ og sociale medier https://www.tiktok.com/@julemissionen for at følge Julemissionens rejse. Besøg os på Instagram https://www.instagram.com/julemissionen/. Del din egen juleglæde med #julemissionen, og vær en del af fællesskabet!








Alt eller intet

Dette projekt er et såkaldt "alt eller intet"-projekt. Det betyder, at hvis projektet ikke når dets mål, så tilbagebetales pengene til alle støttere.

Læs mere om Alt eller intet

Partnerskaber