Åhh disse minder

1.125,00 kr. 7.50% af 15.000,00 kr.

5

crowdfunders

69

dage tilbage
Tina Olsen @Tina

medlem siden 2. oktober

Om projektet

”Åhh disse minder” er et musikprojekt, for borgere på plejecentre, drevet af 3 lokale musikere i Korsør.

Trioen spiller musik og synger, mellem 30 - 45 minutter hver 14. dag, for beboerne på plejecenteret på Lützensvej i Korsør. Projektet kan på sigt ændres eller udvides til andre plejecentre.

Ofte lever beboerne på plejecentre med demens i mere eller mindre grad.

Da det det er en kendt sag, at det sidste man glemmer, er musikken, er vores repertoire tilrettet dette og indeholder sange fra beboernes "tid”, varieret i mange forskellige genrer som f. eks: højskolesange, dansktop, salmer, musik fra gamle film m.m., som appellerer til beboernes hukommelse.

- Desuden udføres enkelte instrumentalnumre og senere vil der også blive enkelte egne numre, for at give lidt variation og nyt.

Projektet giver rigtig stor værdi. Trioen oplever, at der er glæde og genkendelse i de ældres øjne, og de synger også med. Der kommer flere og flere til musik arrangementerne og der er flere og flere der synger med og på flere og flere af sangene.

Plejehjemspersonalet bekræfter at beboerne er rigtig, rigtig, glade for projektet.

Trioen består af en harmonikaspiller, en violinist og en vokalist - guitar / klaver. Trioen har ikke helt besluttet sig for et navn, men det bliver formentlig ”Glade Toner”.

Plejecentret har ingen midler til at betale musikerhonorar.

Trioen yder derfor p.t. og indtil videre, tjenesten uden beregning for plejecentret.

Der bliver brugt en del tid og udgifter på det, bl.a. til øvetimer, transport og udgifter til udfærdigelse af et sanghæfte, som bliver udskiftet jævnligt, til beboerne. F. eks. er der netop lavet et hæfte til julesange, som trioen er begyndt at øve på.

Der er desuden udgifter til instrumentpleje. En af musikerne har doneret et akustisk, ældre, klaver til plejecentret, så der fremadrettet kan spilles klaver. Udover klaveret, har musikeren, af egen lomme, doneret flere tusind kr. til transporten af klaveret.

Klaveret skal stemmes efter flytningen, hvilket plejecenteret heller ikke har økonomi til, denne udgift til klaverstemning er derfor incl. i de 15.000,- kr..

Trioen søger derfor donationer til projektet og håber at donatorer, ligesom vi, kan se den gode idé og mening med projektet og vil være med til at støtte op omkring det.

Ved print - scan QR kode:


  


Flexible funding

Flexible funding er en funding måde man bruger, når projektet endelige gennemførelse ikke er afhængig af at man opnår 100 % funding, eller mere. Så pengene udbetales til projektindehaveren, selvom målet ikke nås.

Læs mere om flexible funding her

Partnerskaber