Magasinet Naturen: et nyt visuelt fagmagasin om den vilde natur i Danmark

27.800,00 kr. 27.80% af 100.000,00 kr.

68

crowdfunders
udløbet
Katrin Rye Nielsen @HakonHolmPublishing

medlem siden 28. december, 2023

Om projektet

Magasinet Naturen: for naturelskere og alle, der interesserer sig for Danmarks vilde natur!


Danmark er et land med en rig og varieret vild natur. Vi er omgivet af hav, strande, skove, enge og heder. Her lever et væld af arter, både planter og dyr. Men Danmarks vilde natur er under pres fra klimaforandringer, overudnyttelse og andre trusler. Nye arter tager over med naturændringernes indtog, og andre forsvinder. Der er behov for kvalitetsformidling om Danmarks vilde natur til en bred målgruppe, både om arter og natur.

Magasinet Naturen har potentialet til at blive et vigtigt redskab til at sikre kvalitetsformidling af Danmarks vilde natur. Kompleks viden om Danmarks vilde natur vil blive formidlet på en engagerende måde med flotte billeder og illustrationer. Det vil skabe en lærerig og fordybende oplevelse for både naturelskere og eksperter.

 

Indholdet i Magasinet Naturen vil blive skrevet af landets førende naturskribenter, som vil præsentere dig for den nyeste forskning inden for dansk naturs flora, fauna, geologi og økologi. Magasinet Naturen vil bidrage til at øge danskernes interesse og bevidsthed om Danmarks vilde natur. Vi ønsker at illustrere, hvor unik og værdifuld Danmarks vilde natur er, og inspirere læserne til at opleve naturen og tage vare på den. Magasinet vil også fremme indsigt i Danmarks vilde arter og bidrage til at sikre, at de bevares for fremtidige generationer.

 

Formålet med magasinet er at:

 

  • Øge danskernes interesse og bevidsthed om Danmarks vilde natur.
  • Styrke danskernes forbindelse til naturen.
  • Bidrage til at bevare Danmarks vilde natur.

Du finder ikke lignende magasiner i Danmark, der har direkte fokus på Danmarks vilde natur. Vi ønsker at være den danske pendant til magasinet National Geographic, hvor det seriøse artikelstof suppleres af et lige så stærkt billedstof. Projektet inkluderer udover magasiner også et online-univers for læsernes viden og opdagelser.

  

Hvem er vi?

 

Projektets faglige chefredaktør er Morten Top, der er en erfaren naturformidler med mere end 40 års erfaring inden for naturformidling gennem opslagsværker, artikler, naturfjernsyn og fotografi - senest med opslagsværket ”Noctuidae Europaeae Essential”, en imponerende flot bog med beskrivelser og billeder af over 1600 europæiske natsværmere.


Magasinet vil bestå af lokalredaktører fra hele Danmark, som er en god blading af unge og ældre natureksperter. På redaktørlisten vil du kunne finde følgende navne og lokalredaktioner: 


Nordjylland: Magnus Houen Lauritsen 

Østjylland: Finn Lillethorup

Vest - og Sønderjylland: David Manstrup

Fyn: Mads Syndergaard

Sjælland: Lars Thomas 

Lolland, Falster og Møn: Martin Vestergaard

Bornholm: Sune Riis Sørensen


Projektet ledes af forlaget Hakon Holm Publishing ApS, der har mange års erfaring med udgivelse af naturvidenskabelige periodika, heriblandt tidsskriftet Natur Bornholm. 


Hvornår er Magasinet Naturen klar?

 

Vi udgiver første nummer af Magasinet Naturen i første halvår af 2024. Du kan blive en del af dette spændende projekt ved at støtte etableringen af første udgivelse. Lad os sammen forme Danmarks næste store naturmagasin og støtte vores unikke naturarv!

 

Du støtter mere end et fysisk magasin.

 

Din støtte vil ikke kun imødekomme den voksende efterspørgsel, men også bidrage til at åbne øjnene for vores enestående natur. Sammen vil vi skabe et magasin, der ikke blot informerer, men også inspirerer og bevarer vores naturskatte for fremtidige generationer.

 

Din donation er med til at bringe Magasinet Naturen til live og sikre en engagerende formidling af naturvidenskab gennem et visuelt attraktivt og fagligt solidt magasin. Kvalitetsstoffet vil samtidig bidrage til forskning, læring og vidensdeling. Udover det fysiske magasin vil der også være et levende online univers, hvor du som læser kan dele viden, fund og opdagelser

 

Alle donationer vil gå til distribution, trykomkostninger og lønninger til forskere og naturformidlere, som alle bidrager med kvalitetsrig viden og indhold til magasinet.

 

Hvordan kan du støtte Magasinet Naturen?


  • Bliv støttemedlem og få de to første magasiner gratis 
  • Giv et engangsbeløb til at hjælpe os med at bringe magasinet til live.
  • Spred budskabet om Magasinet Naturen til dine venner og familie.
  • Bliv officiel sponsor og modtag de 3 første magasiner gratis

Flexible funding

Flexible funding er en funding måde man bruger, når projektet endelige gennemførelse ikke er afhængig af at man opnår 100 % funding, eller mere. Så pengene udbetales til projektindehaveren, selvom målet ikke nås.

Læs mere om flexible funding her

Partnerskaber