Støt EMBRACING THE ROOT

0,00 kr. 0.00% af 68.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
EMBRACING THE ROOT @KirstenKaagaard

medlem siden 10. august, 2023

Om projektet

En musikteater performance der forbinder kunst, videnskab og klimahandling i en tværæstetisk kunstform

Målet er gennem en kunstnerisk tilgang at undersøge og definere måder at aktivere bæredygtig klimaindsats for den enkelte og for det kollektive fællesskab. 


Vi forsøger gennem kunstnerisk formidling at inspirere og styrke menneskehedens omsorg for naturen - som et hele, hvor alt levende har en betydning for menneskets overlevelse og fællesskabets vækst. Det overordnede fokus i projektet er at bygge bro mellem den faktiske klimatrussel, og hvad der mærkes i det enkelte menneske. Projektet zoomer ind på de indre tilstande og forbinder naturen i os mennesker med naturen vi sanser omkring os. 


Initiativ, musik og dramatisk historie er skabt i samarbejde mellem Carman Moore, New York komponist & Lotte Arnsbjerg, dansk skuespiller, sanger og kunstnerisk entreprenør.


Visninger i Brønshøj Vandtårn d. 14-17. september 2023 og i The Center at West Park på Manhattan den 5. oktober 2023. Forinden afholdes Embracing the Root - Music & Science Salon i Judson Memorial Church NYC d. 17.05, i Kulturhuset Pilegården, Kbh. d.15.08 2023 og igen i New York i 4. oktober.


Din hjælps enorme betydning

Hver en krone bringer os tættere på målet om at realisere denne forestilling. Crowdfunden går nemlig til de kompromisløse professionelle kunstnere, som er kræfterne bag Embracing the Root. Disse passionerede ildsjæle ønsker at hjælpe mennesker til at tænke, overveje, mærke og værdsætte - at deres eget liv er vigtig at gribe til handling for. Vi ser det enkelte menneskes psykiske trivsel som den afgørende faktor for at kunne ændre adfærd overfor jorden og klimaet. For når vi mistrives, bliver vi uundgåeligt handlingslammede. ETR taler derfor om bæredygtighed gennem kærlighed til livet og naturen. 

Men effekten af dit bidrag stopper ikke her! Forestillingen får også en synergetisk effekt på Embracing the Roots videre arbejde. Det arbejde som lægges i denne forestilling, føres nemlig videre i fremtidige projekter – for Embracing the Root er ikke kun ét projekt om bæredygtighed, det er også et bæredygtigt projekt, som vokser og gror, og som sår stadigt nye frø, til rodnettet er komplet. 


Budget

Ud af et forestillingsbudget på i alt 171.000 kr., udgør de 11. kunstneres lønninger 110.000 kr. tilsammen. Der er dog allerede dækning af 42.000 kr. i form af 25.000 kr. underskudsgaranti fra Københavns Kommune, samt 17.000 kr. fra vores venue partner i New York. Vi forsøger derfor at rejse de resterende 68.000 kr. med denne crowdfunding.


Resumé

Hovedpersonen i ETR (en dukke animeret af to dukkespillere) er en førende forsker, der er midt i et masterprojekt om, hvordan den stigende brug af teknologi påvirker den menneskelige hjerne. Forskeren er dog selv på vej mod et alvorligt stress sammenbrud, og må indlægges på lukket afdeling på et psykiatrisk hospital. Efter at have mistet sprog og initiativ møder hun en medpatient, som er tidligere professor med ekspertise inden for træer og rødder. Denne patient er indlagt med maniodepression og tror, at han er en DRUID. Han informerer os om den nyeste videnskab indenfor træer og rødder, bl.a

hvordan træerne lever i familier og giver næring og hjælp til hinanden. Gennem sine meget levende beskrivelser begynder hovedpersonen at opbygge en verden af træer og rødder i sin egen fantasi. Efterhånden som historien udvikler sig, træder vi ind i denne fantasiverden for at møde naturens kraft, som omgiver os - og som også lever inde i os, ikke som adskilte verdener, men som en jord og dens liv i sammenhæng og fællesskab. 

Forestillingen fortælles i 3 akter med 3 forskellige scenarier: 

1. Laboratoriet. 2. Hospitalet. 3. Skoven. 

Hovedpersonen rejser igennem disse verdener og kommer ud med bevidstheden om, at hun ikke kan hverken udvikle, skabe eller leve alene.


Forestillingens tilblivelse

Der er komponeret 21 sange som er fordelt ligeligt på 3 akter. Derudover er der komponeret instrumentale vignetter, som skaber en række sceniske og psykologiske miljøer og fungerer som mellempassager/overgange, der tager os fra den ene scene til den næste. Musik komponeres via improvisation, og denne arbejdsform føres over i øveværket for at bevare originaliteten af ​​det uventede. Mange af sangene er korte, med replikker fra leadvokalen, som kan gentages, besvares og udvikles af korets stemmer i samspil med så perkussive elementer som håndklap, trampeklapper, kropspercussion og blanding af instrumenter. Plottet udfolder sig med hovedpersonens indre kampe, mens den drivende fortælling krydses med humoristiske absurditeter baseret på genkendelige hverdagssituationer og refleksioner i det virkelige liv af eksistentielt tab.


Medvirkende

Idé og musikalsk komposition: Lotte Arnsbjerg & Carman Moore

Producer: Suzanne Lisborg & Nanna Østergaard Nøhr

Visuel animation: Nanna Mallan

Koreografi: Kiori Kawai

Musik: Carman Moore, Lotte Arnsbjerg, Mathias Heise & Ayi Solomon

Performere: Evi Ansbjerg, Signe Kærup Dahl, Kiori Kawai, Kirsten Kaagaard, Hana Shaun m.fl.


Partnere

ETR har etablerede partnere indenfor hjerneforskning i relation til psykisk sårbarhed og lidelse i både DK og USA. Derudover er projektet i dialog med internationale forskere indenfor natur og videnskab, hvor nyere dokumenteret viden åbenbarer fakta omkring træer og rødders fascinerende kommunikationssystemer, herunder beskyttelse og hjælp til hinanden i naturens cyklusser og fødekæder.

Sustainable Cultural Life Now er Danmarks førende interesseorganisation, der arbejder for en grøn omstilling i kultursektoren, med speciale i scenekunstproduktioner. For dette projekt fungerer SCLN som "eco-manager" og vil således varetage følgende opgaver: Overvågning af projektets CO2-aftryk i forhold til produktion, transport, rundvisning, catering og overnatning; Rådgivning og vejledning i skabelsen af en bæredygtig produktion; Rapportering og evaluering af projektets klimainsats; samt Afvikling af begge vores publikuminvolverende klima saloner relateret til ETR, både i København og NYC.

Derudover har ETR mange andre fagfolk og større partnere involveret, som alle kan ses på www.embracingtheroot.com

En særlig styrke er samarbejdet med Danmarks Generalkonsulat i New York, The Lieber Institute for Brain Development og AskovFonden i New York, der samarbejder med 5 større institutioner.


Se mere på

Hjemmeside

Facebook

LinkedIn

YouTubeAlt eller intet

Dette projekt er et såkaldt "alt eller intet"-projekt. Det betyder, at hvis projektet ikke når dets mål, så tilbagebetales pengene til alle støttere.

Læs mere om Alt eller intet

3 Embracing the Root sange
Minimumsbeløb 125,00

Lydværket sendes til din email og indeholder: 3 professionelle studieproducerede sange.

3 Embracing the Root sange + 3 bonus sange: originale improvisationer
Minimumsbeløb 200,00

Lydværket sendes til din email og indeholder: 3 professionelle studieproducerede sange, 3 autentiske originalt indspillede sange, samt en personlig hilsen af de to kunstnere. 

Embracing the Root sangene kommer alle fra et kraftfuldt poetisk sted – i samarbejdet mellem NY komponisten, Carman Moore og den Københavnske sangerinde Lotte Arnsbjerg. Vi er sikre på at du vil mærke, at musikken i Embracing the Root, bringer vigtige budskaber til menneskeheden. 

2 VIP billetter til premieren på Embracing the Root i København/New York, 2024
Minimumsbeløb 600,00 VIP billet til forestillingens fulde udfærdigelse i august-september 2024. Hvis premiere datoen ikke passer, kan de udløses ved enhver anden spilledag. Nyd et godt glas vin og kom med backstage efter forestillingen, hvor du kan møde aktører og dukkerne helt tæt på.

Én til én coaching med skaberne
Minimumsbeløb 1.500,00

1 times coaching med skaberne af Embracing the Root, om din personlige rejse som kunstner og skabende menneske i verden. Du kan selv vælge om coahingen er med Carman Moore – anerkendte komponist optaget i The American Academy of Arts and Letters, i musikalsk komposition og sangskrivning (www.carmanmoore.com) eller med Lotte Arnsbjerg, performancekunstner, iværksætter og coach i autentisk ledelse og formidling. (www.trueformance.dk)

Bliv officiel sponsor
Minimumsbeløb 10.000,00

Ved dette substantielle bidrag vil vi belønne med offentlig anerkendelse, som officiel sponsor for dette bæredygtige projekt. Både i form af udmeldelse på hjemmesiden, i online og trykte programmer, samt i diverse outreach og interview sammenhænge.

Virksomheds-udviklende workshop gennem kunstnerisk udfoldelse
Minimumsbeløb 20.000,00

2-4 timers workshop med Lotte Arnsbjerg. Tid og sted aftales med virksomheden.

I workshoppen undersøges og arbejdes der med virksomhedens udfordringer og udviklingsmål, i en kunstnerisk ramme, som via kreative og poetiske redskaber, øvelser og udtryk, bibringer nye perspektiver, kompetencer, forbindelser og liv. 

Lotte Arnsbjerg er performancekunstner, iværksætter og har arbejdet som personlig rådgiver og performance coach bl.a. af ledere i mere end 30 år.

Se referencer på www.trueformance.dk

Partnerskaber