Libertisme til Folketinget

0,00 kr. 0.00% af 15.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Nordic Bildung @NordicBildung

medlem siden 24. januar, 2023

Om projektetDet er som om, politik, som vi kender det, har nået til en form for grænse for, hvad den kan stille op. Derfor handler stort set al politik i dag om skat på indkomst.

Derfor vil vi gerne give bogen Libertisme til samtlige medlemmer af Folketinget. Den handler om, hvordan vi som mennesker kan begribe verden i det 21. århundrede, og hvordan vi som samfund kan skabe politik, der passer til vores tid.

Bogen er skrevet af Lene Rachel Andersen, og udkommer 14. februar.

Hvordan kan vi begribe og håndtere det 21. århundrede?
Kunstig Intelligens, klimaforandringer og masseuddøen af arter er ved at ændre fundamentet for vores civilisation. Ikke blot er der nye vindere og tabere i den globale konkurrence, det er selve menneskets status, vores eksistens og vores forhold til naturen, der er under omkalfatring.

Libertisme er unægtelig lidt af en kraftpræstation! Lene Rachel Andersens knivskarpe analyse af tingenes og tidens tilstand tvinger læseren til at tænke med: Hvad gør vi med teknologien? Med vores forbrug? Og med de traditionelle økonomiske modeller, som ikke længere giver os holdbare svar? Forfatterens bud er bl.a. en nytænkning af vores dannelsesbegreb. Men at sikre friheden i en udfordret tid er også dit og mit ansvar.

Connie Hedegaard, bestyrelsesformand CONCITO
Klimakommissær i EU, 2010-14

Lene Rachel Andersens bøger er meget væsentlige, fordi hun med sin store viden og skriveevne forstår at åbne øjnene for nye muligheder og får os til at tænke det utænkelige.

Per Stig Møller
Udenrigsminister 2001-2010

Libertisme: Begrib det 21. århundrede præsenterer naturens og kulturens rammer og systemer, som vi er nødt til at forstå for at kunne overleve og trives. Den sætter friheden som det centrale omdrejningspunkt, og den giver os en begrebsramme og et sprog for at kunne forholde os til de problemer, vi står i. Bogen foregiver ikke at have alle løsningerne, men den gør det muligt at tænke og planlægge ud over den begrebsverden og samfunds¬model, vi kender i dag.

Libertisme handler om friheden til at vælge den fremtid, vi gerne vil have.

Støt vores fundraiser og vær med til at give en Libertisme til samtlige medlemmer af Folketinget. Med Libertisme kan vi tænke ud over den verden, vi kender i dag, og vi kan skabe ny politik. Og vi kan sørge for, at vores helligdage ikke ryger i svinget, hver gang der er brug for flere penge...

Udgivelsesdato: 14. februar, ISBN: 978-87-93791-15-2, 248 sider, vejl. pris: 249,-
Forlag: Nordic Bildung

https://www.nordicbildung.org/libertisme/Lene Rachel Andersen
Libertisme er Lenes 20. bog om menneskets vilkår og muligheder under vores selvskabte problemer og teknologiske udvikling. Blandt hendes tidligere bøger er: Baade-Og (2005-2009), Globalt Gearskift (2014), The Nordic Secret (2017), Metamodernitet (2019), Dannelse (2020), What is Bildung? (2021) og Libertism (den engelske udgave, 2022). The Nordic Secret handler om dannelsesbegrebets og folkeoplysningens historie i Norden og er bl.a. oversat til ukrainsk og er grundlaget for en dannelses- og højskolebevægelse i Ukraine. Bogen har også medført, at Lene i dag et af blot 100 medlemmer i Romklubben, den internationale tænketank, der i sin tid udgav bogen Grænser for vækst / Limits to Growth.

https://www.lenerachelandersen.com/


Libertisme udgives af foreningen Nordic Bildung, der driver den filosofiske tænketank og forlaget Nordic Bildung. Vi har eksisteret siden januar 2018 og sammen med vores søsterorganisation, foreningen Fremvirke, arbejder vi både i Danmark og globalt. Vi har tre hovedformål:

  • At gøre det 21. århundrede begribeligt og skabe metamoderne visioner for fremtiden samt at gøre vores arbejde med fremtiden til folkeoplysning.
  • At gøre begrebet dannelse kendt og udbredt globalt; det skal være lige så naturligt at tale om dannelse som at tale om uddannelse på alverdens sprog.
  • At finde og udbrede de bedste dannelsestiltag kloden rundt, især fra Norden, hvor folkeoplysning har en lang og dyb tradition, og hvor vi har en stærk pædagogisk tradition for at arbejde med dannelse. Ikke mindst som det foregår på vores højskoler og efterskoler samt i folkeoplysningen generelt.

Læs mere om Nordic Bildung her: https://www.nordicbildung.org/hvad-er-nordic-bildung/

Læs mere om Fremvirke her: https://fremvirke.dk/


Partnerskaber