EventyrYoga for børn

1.250,00 kr. 3.13% af 40.000,00 kr.

4

crowdfunders
udløbet
Ullola @ullola

medlem siden 22. maj, 2011

Om projektet

EventyrYoga er yoga, dans og historiefortælling i ét. Det er fysisk og mental gymnastik for børn, hvor vi med historiefortællingen vævet ind i det kropslige udtryk styrker og udvikler både kroppen, sproget og fantasien.

Vi er på vej med en bog/manual og en DVD med EventyrYoga. Her får pædagoger, lærere og ikke mindst forældre en introduktion og inspiration til sammen med børnene at skabe et rum for udveksling af følelser, viden og erfaringer - et rum for kommunikation uden grænser, og hvor fantasien og kroppen får frit spil.

Bogen og DVD’en bygger på de erfaringer som journalist og yogalærer Pernille Enggaard har gjort sig gennem de sidste tre år som underviser i institutioner, på kurser for pædagoger og på workshops for forældre og børn. BUPL - foreningen for pædagoger og klubfolk - har støttet os, men vi mangler din hjælp til at kunne trykke bogen og især filme de enkelte øvelser, så EventyrYoga bliver et nemt og tilgængeligt værktøj til glæde for alle.

Kort om EventyrYoga
EventyrYoga handler om at udvikle børns krops- og selvbevidsthed. Om at styrke deres fysiske og mentale opmærksomhed så de bliver mere bevidste om sig selv, deres behov og deres inderste ønsker og dermed kan indgå i en åben og ærlig relation med verden omkring dem.

Yoga og dans..giver styrke og fleksibilitet og træner blandt andet koordinationsevne og motorik. Åndedræt og bevægelse arbejder sammen og børnene lærer at være opmærksomme på og lytte til deres krop. Yogaøvelserne giver børnene forudsætningen for at være til stede i sig selv. Dansen sætter dem fri i deres kropslige udtryk.

Historiefortælling...udvikler børnenes fantasi, sprog og kreativitet og danner ramme for udveksling af viden og erfaring. Med historierne får børnene et redskab til at forstå sig selv og omverdenen, og de lærer at fortælle og ikke mindst at lytte.

Med EventyrYoga skaber vi sammen med børnene et rum, hvor de kan finde ind til sig selv. Den ro og det fokus, som de kan opnå i de forskellige fysiske øvelser, er den samme, som når de fanges af en historie. De er 100 procent tilstede, glemmer tid og sted og sanser sig selv.
Partnerskaber