Rundkant

0,00 kr. 0.00% af 30.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Rundkant @rundkant

medlem siden 4. april, 2012

Om projektet

Om Rundkant

Rundkant er en forening bestående af 18 kvindelige designere fra hele Skandinavien. Foreningen skal betragtes som et feminint designlaboratorium, hvor der eksperimenteres med materialer og form, og hvor der stilles spørgsmålstegn ved normerne.

Rundkant ønsker at favne en bred vifte af designfagligheder for derved at åbne op for nye og alternative tilgange til møbeldesign, hvorfor vi har inviteret både grafikere, tekstildesignere, illustratorer, interaktionsdesignere, modedesignere, arkitekter samt industrielle designere til at indgå som medlemmer.

Resultatet skal være en årlig udstilling af møbeltyper med særlig kunstnerisk og ikke-kommerciel karakter under skiftende temaer.

Rundkant er stiftet i efteråret 2011 af tre industrielle designere, der har mærket en tendens til konservatisme indenfor tilgangen til især møbeldesign. Men innovation og nytænkning er i vores optik ikke ensbetydende med, at produkterne skal være minimalistiske og strømlinede. Vi har derfor opfordret vore medlemmer til at flytte grænser, skeje ud og fortolke frit, da de fik udleveret oplægget til vores kommende udstilling, ”Kvinde, kend din Kropsholder.

Rundkants debutudstilling bærer titlen, ”Kvinde, kend din Kropsholder,” og er først og fremmest en hyldest af designbevægelsen Kropsholder.

I 1997, under initiativ af Louise Campbell og Malene Reitzel, formede 14 nordiske, kvindelige designere gruppen, Kropsholder, som havde til formål at synliggøre kvinderne i det skandinaviske designfelt og samtidig præsentere en traditionsbunden møbelindustri for poetiske og eksperimentelle møbeltyper.

Ordet ”Kropsholder” blev opfundet som en åben metafor for møbler, hvilket gav kvinderne frihed til at lege. Dette blev derfor også titlen på deres første udstilling.

Når det i 2012 er 15 år siden, Kropsholder debuterede, kan mange af kvinderne se tilbage på en flot karriere, hvor den alternative tilgang til møbeldesign har været springbrættet. Med vores hyldestudstilling ønsker vi således at sige TAK, fordi de har banet vejen for vores generation af designere samt at hylde Kropsholderne som forløbere, som forbilleder – og ikke mindst som kvinder.

Begrebet kropsholder åbner til stadighed op for mange associationer, og vi ønsker derfor at udnytte det kreative rum, vi har fået foræret, til at give vores bud på, hvad kvindelige designere har at tilbyde i dag.

Vi har således samlet 18 kvindelige ildsjæle fra forskellige designfagligheder, som vi ved, kan komme med brede og poetiske bud på kropsholdere til den moderne kvinde.

Hvert medlem har fået tildelt en kvinderolle, som hun skal designe en kropsholder til. Dette være sig f.eks. søsteren, datteren, værtinden, eller elskerinden. Hermed har vi forsøgt at skabe en rød tråd i fortællingen om den moderne kvinde – men samtidigt et stort rum til æstetisk udfoldelse.

Rundkant har allerede mødt stor interesse for udstillingen blandt bl.a. designere og håndværkere, og flere har tilbudt deres hjælp for at støtte op om projektet.
Vi har desuden mødtes – og er i tæt kontakt med – flere af de oprindelige Kropsholder-kvinder, som er rørte over vores initiativ og følger projektet fra sidelinjen.
Partnerskaber