Ølrejsen.dk

531,00 kr. 0.76% af 70.000,00 kr.

3

crowdfunders
udløbet
SorenKoelbaek @sorenkoelbaek

medlem siden 14. juni, 2012

Om projektet

Vi kender det jo alle sammen: kvalitet koster. Sådan er det med godt øl. Og sådan er det også med kvalitets journalistik! Så, nu har du chancen for at sikre, at der produceres hele fem timers radiofortællinger & podcast om det gode danske øl…af den allerbedste kvalitet.

Vi vil crowdfunde Ølrejsen.dk
en landsdækkende følgeton om og tour de force ud i dansk øl. Hermed kan du sikre, at vi endelig kommer til at høre relevante og spændende plus overraskende fortællinger om det gode danske øl.

Vi skal rundt i alle landsdele.
Jylland i to udsendelser. Fyn, Sjælland samt København i hver deres udsendelse. Vi besøger alle de spændende steder: fra lokale mikrobryggerier til Nordens største industrielle ølproduktion. Og vi besøger de lokale værtshuse med fokus på ‘det gode øl’ samt kroer med speciale i netop dansk øl.

Vi sætter fokus på en række temaer:
bl.a. håndværk & industri, øl gennem tiden, plus modsatrettede udviklinger: fx discount & kvalitet, konsum & nydelse, forbrug & det at samle på øl, bællekultur & det at nyde en god øl osv. Vi undersøger også, hvordan fx øl opstod, hvor øl kommer fra, hvad øl er, samt hvorfor øl og mjød ikke er det samme…

Så hjælp os til i fem radio-podcast
på underholdende vis at fortælle om og gøre dig klogere på øl; noget der jo er ret så kært for mange af os.
Hjælp os til at rejse Danmark rundt, for at finde og fortælle gode historier om det danske øl og dets imponerende udvikling. Hjælp os til at finansiere fortællinger om ny nordisk øl- og madkultur og om igen at dyrke gl. danske humlesorter. Hjælp os til at fortælle om dengang i middelalderen, hvor man ikke kendte til gæringsprocesser, hvorfor overtro gjorde, at gær blev tilsat ”under råb og vilde fagter da det skulle gøre øllen mere livlig”. Ligesom man ikke måtte ”brygge under sommer- og vintersolhverv eller nymåne, da gæren kunne blive forhekset af trolde eller af hekse”…

Måske det faktum, at kvalitet koster, er grunden til, at der ikke rigtig er noget om dansk øl i tv og radio? Måske DR & TV2 synes, at det er for dyrt at producere kvalitets journalistik om det gode danske øl? Men kan det virkelig passe, at et øl-glad land som vores, ikke skal høre om og til det gode danske øl? Nej, vel?

Så giv dit bidrag her på Booomerang.dk.
På den måde kan du sikre, at Ølrejsen.dk bliver til noget. Så vi kan fortælle om øl og tage dig med på en spændende rejse ind i den forunderlige verden…om det gode danske øl.

Hvor du også kan høre om teknikken bag forskellige øl, altså fx hvordan bryg af pilsner adskiller sig fra bryg af stout eller hvedeøl. Kom også med på besøg hos øl-entusiasterne, der smager på den lokale øl, samt lyt til dem der er med til at drive udviklingen fremad – fx Folketinges Øllaug og andet godtfolk. Og om den rolle, som de forskellige steder/landsdele spiller, om regionale forskelle og historiske baggrunde og meget, meget mere…

Lykkedes det at finansiere dette omfattende nationale øl-projekt, kommer der også en blog med små videointerview og meget andet godt, hvor vi fortæller om det gode danske øl. Hele det omfattende projekt kan du læse meget mere om her: http://oelrejsen.dk/?page_id=2.

Har du spørgsmål, ideer til indhold eller andet godt, du gerne vil give videre, så send en mail til os her: nalle@polykromfonden.dk
Partnerskaber