Fotoprojektet Black Fanta

14.300,00 kr. 47.67% af 30.000,00 kr.

14

crowdfunders
udløbet
Nabolos10 @nabolos10

medlem siden 14. oktober, 2012

Om projektet

Udstillingen Black Fanta – Part II

I forbindelse med Tøjhusmuseets udstilling “Den Fjerne Krig”, har fotografen Nikolaj Møller lavet en parallel udstilling af sit fotoprojekt ’Black Fanta’. Udstillingen er en højaktuel portrætserie fra krigen i Afghanistan.
Udstillingen vil finde sted fra November 2012 i Kanonhallen på Tøjhusmuseet i København.

Nikolaj har brug for jeres hjælp til at få hans værker produceret i den passende størrelse og af højeste kvalitet.
Pengene vil gå til en kvalitetsmæssig og stærk udstilling der forhåbentlig vil åbne øjnene for det arbejde der foregår i genopbygningen af Afghanistan.

Kort om projektet
’Black Fanta’ er et “on going” fotoprojekt der omhandler den nuværende situation i Afghanistan. Temaet er krigen, dets aktører og samarbejdet mellem de allierede styrker og de afghanske sikkerhedsstyrkers sikring af sikkerheden i landet. 
Nikolaj arbejder med portrættet som motiv; han retter linsen mod det enkelte individ der står som fortælleren af konflikten bag.

Nikolaj har af flere omgange været i Afghanistan for at fotografere krigens aktører og deres hverdag. I starten af oktober 2012 tog Nikolaj tilbage til Afghanistan for at arbejde videre på projektet. Ideen er igen at stille skarpt på landets sikkerhedsstyrker og hvor langt de er nået i deres udvikling.

Black Fanta – Part I
’Black Fanta’-projektet deler værkerne op i to serier, hvor den første er portrætter af politimænd fra Afghan National Police. Den anden serie er billeder af soldater fra Afghan National Army. Tilsammen udgør de en rejse bagom det almindelige indtryk af krigen, som de førende medier har givet. De lader ansigterne og øjnene, eller uniformen fortælle historien om de afghanske mænd, der lever med krigen på tæt hold.

Hvorfor Black Fanta?
Den første sodavand der kom til Afghanistan var Fanta’en – de fleste afghanere var dermed ikke bekendt med Coca-Cola. Da Cola’en efterfølgende kom til landet blev den på baggrund af dens farve kendt som black Fanta.

Håber du har lyst til at støtte dette projekt.

Venlig hilsen
Nikolaj
Partnerskaber