Gi' en vaskemaskine

3.000,00 kr. 100.00% af 3.000,00 kr.

22

crowdfunders
udløbet
Brigitte @brigitte

medlem siden 22. januar, 2013

Om projektet

Hårde hvidevarer kan fremme videregående uddannelse! I hvert fald i det her tilfælde.

Nokulunga fra Sydafrika har lige bestået sin studentereksamen, hvor hun fik så gode karakterer, at hun kan læse til geografilærer på universitetet. Det er en rigtig god nyhed for hendes familie, for Nokulunga er snart den eneste voksne til at forsørge familiens tre børn. Hendes egen mor er ved at være for gammel til at passe sit deltidsjob. En universitetsuddannelse som lærer kan sikre Nokulunga et stabilt, velbetalt job når moderen bliver udslidt.

Men universitetet ligger langt væk, og Nokulunga er nødt til at flytte væk fra familien i løbet af semesteret. De kommer til at mangle hende til noget så dumt som at vaske tøj. Børnene er for små og hendes mor har gigt i hænderne - og det er IKKE for sjov at vaske tøj for fem personer med håndkraft i baljer. Nokulunga bor i Tsolo, Sydafrika.

Ved at hjælpe med at give en vaskemaskine til Nokulungas familie kan du være med til at sikre, at de kan klare sig uden hende i længere perioder. Det gør, at Nokulunga til gengæld har mulighed for at få en uddannelse, så hun kan forsørge dem på lang sigt. En vaskemaskine plus installation koster 3.000 kroner.

Betal 50 kroner og vær med til at hjælpe en ung kvinde til at hjælpe sin egen familie.

(Jeg hedder Brigitte og er antropologistuderende i København. Jeg har kendt Nokulunga i omkring seks år nu - vi arbejdede sammen på et udviklingsprojekt i 2007, og sidenhen har vi været nære veninder. Gennem årene har jeg tit hjulpet hende, når det brændte på, men nu vil jeg se, om jeg ikke kan gøre det til et fælles foretagende i den her omgang. Jeg er spændt på at bruge crownfunding for første gang. Håber, I vil hjælpe.)
Partnerskaber