Ny bog m Niller Pilfinger

2.676,00 kr. 107.04% af 2.500,00 kr.

21

crowdfunders
udløbet
NillerPilfinger @nillerpilfinger

medlem siden 3. marts, 2013

Om projektet

HJÆLP OS MED AT BEKÆMPE HOMOFOBI I BØRNEHØJDE!
45% af børn i dagens Danmark vokser ikke op i en klassisk kernefamilie med far, mor og fælles børn (Danmarks Statistik 2012). Skilsmisser, nye ægteskaber, homoseksuelles ret til adoption samt lige adgang for heteroseksuelle, enlige kvinder og lesbiske til fertilitetsbehandling har de senere år ændret på familieformerne. Hvert år fødes et stigende antal børn ind i familier, hvor en eller flere forældre er bi-, trans- eller homoseksuelle. Disse børn og deres jævnaldrende legekammerater fortjener derfor en god og underholdende historie, der spejler virkelighedens mangfoldig.

STØT NILLER P. - DRENGEN MED DE TO MØDRE
Sociolog Stine Josefine Dige og illustrator Maria Tran Larsen barsler med en ny børnebog i serien om drengen Niller Pilfinger, der vokser op med to mødre.

Niller Pilfinger er, som hans navn antyder, en gevaldig pilfinger. Han elsker at pille ved ting, som ellers kun de voksne må røre. Han er især vild med at pille ved knapper til elektriske apparater. Alt, der enten larmer og blinker eller siger tik-tak eller klik-klik, virker magisk tiltrækkende!

Bogen har modtaget 17.500 kroner i støtte fra BUPL, PLS og StorkKlinik. Det er desværre ikke nok til at dække udgifterne til illustrationer og tryk på svanemærket kvalitetspapir. Vi har en forlagskontrakt med forlaget INDBLIK for børn på medudgiver vilkår. Sidste år udkom den første bog i serien: 'Niller Pilfinger får en Flyvetur'. Du kan læse anmeldelser her: http://nillerpilfinger.dk/presse/

2'eren bliver meget bedre, mere mangfoldig, mere farverig og bare flottere;) OG derfor også dyrere ...

Jeg forsøger nu, om mange bække små kan dække en netop opstået, uforudset udgift på 2.500 kroner til bogens indercover.

HISTORIEN: NILLER PILFINGER ÅBNER BAKKEN
På årets første forårsdag kører Niller Pilfinger sammen med sine forældre og vennerne fra motorcykelklubben ud for at åbne Bakken. Her har mammi og mor så travlt med at huske Niller på, han ikke må pille ved noget, at de helt glemmer, at små pilfingre nemt kan blive væk! Bakken, som slet ikke er en rigtig bakke, er et stort sted fyldt med fristelser og festlige forlystelser. Mon Niller kan holde sine pilfingre på ryggen og stå musestille og vente, mens mammi og mor tisser af …?

IKKE EN MODERNE ÆLLE-BÆLLE-BOLLE-BOG
Der er tale om en ny slags billedbøger til regnbuebørn, deres familier, institutioner og liberale læsere, som ønsker at deres poder skal stifte bekendtskab med virkelighedens mangfoldighed. I Niller-universet er der både bøsser, lesbiske, transkønnede, blegfede, brune, babes, bikere og bøv'er.

Hensigten er at udgive en serie bøger med mindre konforme kønsroller, som også børn af homo- og biseksuelle kan spejle sig i uden at få problematiseret deres forældres seksualitet. Bøgerne fokuserer til forskel fra tidligere LGBT-børnebogsudgivelser på barnet i centrum for fortællingen. Niller Pilfinger-bøgerne forklarer ikke, hvordan regnbuebørn bliver til. Serien er nemlig ikke tænkt som moderne ælle-bælle-bollebøger. Disse bøger findes allerede (Malenes mor gifter sig med Lisa, Karla leger mor og børn, Slottet med de mange værelser).

Mit manifest er at fortælle en god og underholdende historie om en regnbuefamilies eventyrlige udflugt, som alle børn i alderen 2-6 år kan spejle sig i qua Nillers ustyrlige vane med liige at skulle pille lidt ved alting. På den måde er serien stærkt inspireret af Alfons Åberg-bøgerne, der heller ikke tærsker langhalm på, at Alfons vokser op hos en enlig far.

Bogens udgivelse er sat til 16. maj 2013. Bogen udkommer med en mægtig morsom mp3-lydbog indtalt af skuespiller Jonas Schmidt, bedre kendt som flodhesten Dolph på DR2.

5 kroner fra hvert solgt eksemplar vil gå til Red Barnets arbejde.

Hvis projektet skulle blive begavet med mere end den presserende regning på 2.500 kroner, så går pengene til at rejse rundt i dronningeriget og læse højt for børn og barnlige sjæle og underholde med Niller-kostumet.

Tak fordi du tog dig tid til at læse hele denne roman. Hvis du tørster efter mere, kan du på bogens hjemmeside downloade gratis pædagogisk materiale ud arbejdet i samarbejde med forældre, pædagoger og jordemødre.
www.nillerpilfinger.dk
www.facebook.com/nillerpilfinger

Kærlig hilsen Stine Josefine Dige
Partnerskaber