Den danske naturs genkomst

17.899,00 kr. 47.10% af 38.000,00 kr.

45

crowdfunders
udløbet
Engelbreth @engelbreth

medlem siden 7. marts, 2013

Om projektet

Den danske naturs genkomst

Ørne, ulve, vildsvin, bævere og bisoner er atter ved at blive en del af virkeligheden i den danske natur efter at have været fraværende i årtier - i nogle tilfælde århundreder eller årtusinder. Naturarealer, der har været pløjet op, drænet væk eller gravet ned i generationer er atter kommet på danmarkskortet.

Hvad er der sket? Hvordan er det sket i en tid, hvor landbrugets sprøjtegifte og gødning truer naturen over en bred kam? Kan vi på baggrund af disse lyspunkter skabe et momentum, der får naturen på dagsordenen og vendt den generelle udvikling? Og endelig - hvilken ny oplevelsesrigdom venter os derude i det fri?

Det har jeg sat mig for at undersøge, ikke blot ved at konsultere bøger og eksperter, men også ved at rejse til en lang række genkomne danske naturområder med kamera og notesbog for at kunne præsentere resultatet i bogform, som forhåbentlig kan bidrage til at sætte natur og naturbeskyttelse på dagsordenen - og inspirere til oplevelser i genkomne naturområder såvel som flere initiativer til naturens bevarelse.

Den danske naturs genkomst handler med andre ord om nogle af de naturområder, der i løbet af blot en generation er blevet skabt eller genskabt på titusindvis af hektar i Danmark, og om nogle af de opsigtsvækkende arter, der på lige så kort tid er vendt tilbage.

Som regel skriver man en bog ved at sidde ned. Det koster ikke mere end arbejdstiden. Men for denne bogs vedkommende er sagen en anden: Projektet er meget tidskrævende og omkostningstungt, fordi en række naturområder over hele landet skal besøges i flere omgange for at kunne videreformidle dækkende indtryk i ord og billeder, der skal præsenteres i indbydende bogform til en rimelig pris.

Tanken er, at fondsansøgninger skal bidrage til at nedbringe nogle af projektets øvrige omkostninger, men hvis indsamlingen lykkes her på Booomerang.dk, vil dette beløb dække en del af rejseomkostningerne til transport og ophold. Efter skat og gaver til giverne være ca. 40 procent tilbage som rejsetilskud – for selvfølgelig er der gaver til giverne, som det fremgår her til højre under »Incitament«.

Hvis du vil vide mere, kan du læse en meget mere udførlig præsentation af projektet på Danrige.dk, hvor du også kan følge nyheder om projektets gang > Projektbeskrivelse: Den danske naturs genkomst

Danarige.dk rummer også over 100 fotoserier med mere end 1.000 naturfotografier fra mine tidligere rejser rundt i landets naturområder. Måske ses vi derude!

Rune Engelbreth Larsen
Partnerskaber