Gi' en computer

3.500,00 kr. 100.00% af 3.500,00 kr.

19

crowdfunders
udløbet
Brigitte @brigitte

medlem siden 22. januar, 2013

Om projektet

I januar 2013 var 22 mennesker med til at give Nokulungas familie en vaskemaskine, så hun kunne frigøres fra sin pligt til at vaske tøj derhjemme, mens hun tager en videregående uddannelse som geografilærer. Det virkede! Nokulunga studerer nu på fuld tid inde i byen, mens hendes familie hjemme i townshipet klarer tøjvasken alene.

MEN - der er brug for endnu et elektrisk apparat til at hjælpe Nokulungas uddannelse.

På universitetet i den underbemidlede sydafrikanske provins Eastern Cape kræves det, at alle studerende laver afleveringer skrevet på computer. Men SAMTIDIG er der langt fra nok computerfaciliteter til alle studerende, med mindre man har råd til at bestikke sig til en tur i computerrummet - eller til at købe sin egen computer.

Det er uretfærdigt i en provins, hvor mange lever i fattigdom, at kun studerende, der har råd til deres egen computer, kan klare sig i universitetshverdagen. Og det skal ændres. Men i første omgang vil jeg gerne bede om jeres hjælp til at få Nokulunga gennem geografistudiet.

Hun er allerede kommet så langt - delvist takket være jer! Lad os hjælpe hende videre!

(Jeg hedder Brigitte og læser antropologi i København. Jeg har kendt Nokulunga siden 2007 og har enorm respekt for hendes viljestyrke og ambition om at forsørge sin familie. Jeg har hjulpet hende, siden hun gik tilbage til 10. klasse i 2010, og jeg har tænkt mig at blive ved med at hjælpe hende, indtil hun er færdig som geografilærer. Men nogle gange har jeg brug for lidt ekstra hjælp udefra - såsom nu - siden jeg selv kun er studerende. Håber I vil være med til at give hende en computer!)
Partnerskaber