Eventyret om Havets Moder

1.200,00 kr. 2.40% af 50.000,00 kr.

2

crowdfunders
udløbet
lisbethn @lisbethn

medlem siden 13. juni, 2013

Om projektetGrønlandske børn mangler bøger, der har rod i og helte fra deres egen kultur

I øjeblikket er hovedparten af børnelitteraturen i Grønland oversatte bøger fra kulturer, der er fremmede for børnene. Det er svært for dem at forholde sig til. Tænk på, hvordan det ville være for danske børn næsten udelukkende at vokse op med sydamerikanske eller indiske børnebøger.

Det gør vi en indsats for at ændre. Og med spænding, for eskimoer og inuitter har faktisk fantastiske historier at fortælle, blandt andet om Havets Moder, der er en gudinde, der lever på havets bund, og som varetager balancen mellem mennesker og natur.
Pórto Qisuk er fra Grønland, og han har nu brugt denne enestående mytologiske skikkelse til at skabe den første af en serie nye børnebøger om Havets Moder, der vil berige børn i den arktiske verden og den udenfor. For hendes historie er en fantastisk måde at lære os alle om, hvor vigtigt det er, at vi passer på naturen.

Det er en moderne historie om børnene Naaja og Qisuk, der bor i en Igloo sammen med bedstemoderen Nasooq, som fortæller alle de magiske historier om Havets Moder, de talende dyr, magiske sæler, ildmennesker, troldenisser, shamaner og rejser til andre verdener.

Dem er der rigeligt af i eskimoerne og inuitternes univers, der rummer historier med spænding og visdom, der kunne få Harry Potter til at smutte til Arktis for at få et rigtigt gys.

Manuskriptet til den første af fire bøger er klart, og en af grønlands store kunstnere, Kistat Lund har skabt forsiden. Den skal oversættes til engelsk og grønlandsk - det vil give børnene mulighed for at lære sprog - og Kistat Lund skal have et honorar for at illustrere bogen, som skal trykkes sammen med et fine arts print af forsiden. Det er her, vi gerne vil have en hjælpende hånd.

Bogen bliver ca. 50 sider og udgives med hard cover/stift bind.

Og her lidt om behovet for bøger til grønlandske børn:
http://www.knr.gl/da/nyheder/mangel-p%C3%A5-gr%C3%B8nlandske-b%C3%B8rneb%C3%B8ger


Du kan læse et uddrag af bogen på www.communicationskills.dk - link på forsiden

 
Partnerskaber