Englepakken

1.360,00 kr. 5.44% af 25.000,00 kr.

10

crowdfunders
udløbet
Ninia Bouet @niniabouet

medlem siden 18. juni, 2013

Om projektet

Vidste du...
at 5% danskere ønsker at ende sit liv på hospitalet. 1% ønsker at ende sit liv på plejehjem.

Dette står i skærende kontrast til virkeligheden, for 75% af os dør enten på hospital eller plejehjem. (kilde: www.palliativvidencenter.dk / kristeligt dagblad 31.1.2013)

Døden er lige så naturlig som fødslen, men vores farvel til livet er stadig svært og tabubelagt for mange af os. Englepakken er en hjælp til døende og deres nær­meste for at gøre den allersidste tid så nænsom som muligt.

Englepakken er en gratis donation. Den uddeles pt. på afdelinger på Hillerød- og Odense Hospitaler.

Vi har mange på venteliste til Englepakken og kan donere 125 styk mere, hvis vi når vores mål på 25.000,- Hjælp os med at nå vores mål, så vi kan nå ud til dem der mangler en Englepakke lige nu.

 

En englepakke består af:

Videnshæfte: "Værdighed i sidste stund" - Hæftet giver basal og praktisk viden om den sidste tid, hvor pårørende skal tage afsked med et menneske, de har kært. Viden giver tryghed og ro i den svære proces som pårørende, hvor mange ikke ved hvordan de skal agere og hjælpe til omkring et menneske der er døende. Vi mener det er en vigtig proces, at pårørende føler de kan støtte den døende på en god og tryg måde - derved får den pårørende, når tiden er inde, en bedre mulighed for at føle sig som efterLEVENDE og ikke efterLADT.

LED-lys: På hospitaler er det normalt ikke tilladt at bruge rigtige stearinlys, men et LED-lys er en god erstatning for de levende lys til at skabe en hyggelig og rolig belysning.

CD: “MusiCure” - Man ved, at hørelsen er en af de sidste sanser, der forsvinder hos den døende. Det er derfor rart at kunne dæmpe de uvante hospitalslyde og erstatte dem med MusiCures beroligende toner, der lindrer og skaber tryghed. http://musicure.com

Salve: – Kan bruges både som læbepomade og til blid massage. Ved blid berøring kan den døende mærke dit nærvær og din omsorg, fx  i form af nænsom håndmassage eller lette strøg over hånden. Det kan være en fin måde at være i kontakt på uden ord  - blot det at holde den døendes hånd er en beroligende og vigtig gestus i sig selv.

Engel: Symbolet på universel kærlighed, fred og beskyttelse. Ritualer og symboler er en hjælp for mange mennesker, og kan fungere som håb og en støtte i en følelsesmæssigt turbulent periode.

Hvis du vil læse mere i videnshæftet, kan du downloade den gratis her:

http://www.stfa.dk/images/stories/assets/vaerdighed-i-sidste-stund-download-v2.pdf

 

Vi takker for din tid og eventuelle donation,


Susan Binau, stifter af Landsforeningen 'Støtte før Afskeden' - Englepakker.


og Ninia Bouet, Palliativ Fysioterapeut og medlem af bestyrelsen for 'Støtte før Afskeden'.


 

 
Partnerskaber