KILE / 01 / CRATEDIGGERS ROWENTA

12.088,00 kr. 120.88% af 10.000,00 kr.

95

crowdfunders
udløbet
Kile @kile

medlem siden 9. september, 2013

Om projektet

KILE's første arrangement er dedikeret til musikalsk arkæologi eller "cratedigging", der præsenteres med en showcase fra Finders Keepers Records (UK) med Andy Votel og Jane Weaver samt et DJ-set af Simon Dokkedal og Martin Højland fra Den Sorte Skole.

Arrangementet er et crowdfunding-arrangement, hvor du bestemmer om arrangementet bliver til noget.

Heldigvis nåede vi det nødvendige beløb for at afholde arrangementet mandag den 28. oktober, og arrangementet bliver derfor afholdt.

De resterende billetter kan købes her til og med lørdag den 30. november. Efter den 30. november tilsendes alle bidragsydere en billet i form af PDF, som skal vises i indgangen den 7. december.

Kile 01 - Andy Votel

KILE 01: Cratediggers Rowenta
Andy Votel [UK, Finders Keepers Records] – dj-set
Jane Weaver [UK, Finders Keepers Records] – live
+ Simon Dokkedal & Martin Højland [DK, Den Sorte Skole] – dj-set

Dato: Lørdag den 7. dec. 2013
Tid: 21-02
Sted: PB43, Prags Boulevard 43, lille sal.
Pris: min. 130 kr.

Om arrangementet:
KILE's første arrangement er dedikeret til musikhistoriens glemte og underkendte bastarder - spøgelser fra fortiden. Indespæret i støvede vinylkasser, på VHS og kasettebåndsreoler i baglokaler hos snuskede antikvariater verden over har disse kasserede bastarder ligget i dvale og ventet på at blive sat fri af nutidens sultne 'cratediggers' - musikalske arkæologer på evig jagt efter ny inspiration.

Den måske væsentligste af disse "åndemanere" er englænderen Andy Votel som i 2005 stiftede selskabet Finders Keepers Records, med det formål at bringe fokus på fortidens glemte og underkendte udgivelser - musik som aldrig slog igennem da den oprindelig kom ud, enten fordi den var forud for sin tid eller pga. forskellige politiske årsager.

I snart 10 år har han stået for en lind strøm af genudgivelser af rariteter fra hele verden, ofte med stilarter man ikke anede eksisterede: Iransk Funk (pre-Khomeini), over surf rock fra Thailand til ungarsk prog-rock og elektroniske soundtracks fra tjekkoslovakiske horrorfilm!

Af folk som er blevet genudgivet på Finders Keepers Records kan nævnes Serge Gainsbourg's stilskabende strygerarrangør Jean Claude Vannier, det tyrkiske funk geni Mustafa Özkent, den psykedeliske folk sangerinde Susan Christie samt den persiske elektro-akustiske komponist Dariush Dolat-Shahi.

Desuden har nutidige navne som The Gaslamp Killer, Belle & Sebastian, David Holmes, Demdike Stare, Jarvis Cocker, St. Etienne og Jane Weaver været involveret i udgivelser på pladeselskabet.

Netop Jane Weaver er med når Votel kommer til København. Med hendes fortolkning af 60'ernes psykedeliske folk ligger Weaver's lyd godt i tråd med mange af Finders Keepers udgivelser og kan bringe mindelser om andre kvindelige psych-folk sangerinder som Vashti Bunyan, Brigitte Fontaine og Beth Gibbons fra Portishead.
Weavers koncert tager udgangspunkt i hendes nyeste plade som udkommer på Finders Keepers Records i efteråret 2013.

Aftenen starter kl. 21 med en talk om cratedigging med Andy Votel i dialog med Simon Dokkedal og Martin Højland fra Den Sorte Skole. Den Sorte Skole er vel nok det bedste danske eksempel på et act der udelukkende har baseret deres lyd på fortidens obskure udgivelser, hvilket de også vil illustrere efter talken hvor de varmer op for Jane Weaver og Andy Votel med de mest sjældne ting fra glemmekassen.

Andy Votel slutter aftenen af med et 2-timers DJ-set.

Andy Votel

Cratedigging er oprindeligt en term brugt af hip hop-producere for at beskrive det at gå i antikvariater og pladeforretninger for at lede efter gamle vinyler til at sample.

Om KILE:
KILE er en arrangørgruppe som tidligere har stået bag Komponent, LAB, Rump Recordings, ChurChill, Blip! og ROI.
https://www.facebook.com/pages/Kile/409649882470269

Andy Votel musik:
https://soundcloud.com/finderskeepersrecords/andy-votel-gallic-magnetic-and-the-fractional-crystallization-of-space-rock

Resident Advisor interview med Andy Votel:
http://www.residentadvisor.net/feature.aspx?1769


Andy Votels horror soundtracks Top 15 + mixtape:
http://www.redbullmusicacademy.com/magazine/andy-votel-horror-soundtracks
http://www.rbmaradio.com/shows/andy-votel-the-applehead-crepaxian-interligne-mixtape

Jane Weaver:
http://janeweavermusic.com/about.html

Finders Keepers Records:
http://www.finderskeepersrecords.com/

Den Sorte Skole:
http://densorteskole.net/

Partnerskaber