Stemmer på Kanten

12.505,00 kr. 125.05% af 10.000,00 kr.

48

crowdfunders
udløbet
spk2013 @spk2013

medlem siden 8. oktober, 2013

Om projektet

Kampagnen:

Lisbeth Zornig Andersen lancerer en stor national kampagne Stemmer på Kanten. Formålet med Stemmer på Kanten er at motivere socialt udsatte til at gøre brug af deres stemme i forbindelse med det kommende kommunalvalg d. 19. november 2013. Stemmer på Kanten søger støtte (10.000 kr og gerne mere) til en upolitisk valgkamp frem mod kommunalvalget, hvor der ikke motiveres til at stemme på et bestemt parti, men “blot” til at stemme. Den lave valgdeltagelse blandt socialt udsatte er et demokratisk problem. De manglende kryds fra kanten af samfundet kan være afgørende for, hvordan socialpolitikken formes.

Valgkampagnen Stemmer på kanten er organiseret og styret af Huset Zornig, med Lisbeth Zornig Andersen som frontfigur. Der bliver løbende i forbindelse med kampagnen rekrutteret frivillige og oprettet netværk i forbindelse med frivilligindsatsen landet over. De frivillige møder blandt andet de udsatte i øjenhøjde, hvor de er, og motiverer dem til at stemme.

Valgkampagnen skal etablere en bevidsthed i befolkningen om det demokratiske underskud, mobilisere en bred indsats over for de socialt udsatte, løfte stemmeprocenten blandt socialt udsatte, skabe større politisk fokus på de socialt udsattes behov som vælgergruppe samt skabe viden om mere effektive måder at engagere socialt udsatte i valghandlingen.

 

Du støtter:  

Med din og andres støtte bliver det muligt at skabe fokus på det demokratiske problem. Stemmer på Kanten vil sætte fokus på problemet ved hjælp af værtshusdebatter, valgvideo, valgsang, drejebog til de politiske partier, dørklokkestemning, transport til stemmeurnerne på valgdagen, transportable stemmeurner, valgplakater, valgfester på værestederne og meget meget mere.

Læs mere på Stemmerpaakanten.dk og Facebook.com/stemmerpaakanten og oplev kampagnen på tæt hold i DR2’s dokumentar.
Partnerskaber