Ønskelisten

5.460,00 kr. 109.20% af 5.000,00 kr.

29

crowdfunders
udløbet
Rachel Röst @rachel

medlem siden 26. oktober, 2013

Om projektet

Vil du hjælpe et udsat barn med at få fat i den bog, han eller hun drømmer om at læse?

Desværre er det oftest ikke bøger på steder, hvor udsatte børn og unge bor. På julemærkehjem, krisecentre, børnehjem og asylcentre står tit kun et par gamle uappetitlige titler.

Derfor har vi skabt Læs for Livet. Det er et nonprofit-projekt, der indsamler bøger fra forlag, forfattere og private og indretter små biblioteker på steder, hvor socialt udsatte børn og unge bor. Det er en måde at give dem gode oplevelser og et bedre sprog til at kunne sætte ord på deres følelser og få stemme.  Bøgerne kan også give børnene en mere succesfuld skolegang og bedre chancer for at få en uddannelse.

Hver institution er forskellig, og derfor spørger vi børnene og de unge selv på hvert sted om, hvad de kunne tænke sig at læse. Og vi har fået et væld af ønsker. Eksempelvis hestebøger, gysere, bøger om psykologi og krig, fantasy, kærlighedsromaner, bøger om fodbold og videnskabsfolk. De fleste ønsker kan vi opfylde med de bøger, vi har indsamlet. Andre ønsker kan vi ikke skaffe uden videre.

Derfor spørger vi om hjælp nu. Læs for Livet vil gerne have mulighed for at købe antikvariske eller nye bøger , når vi får et specielt bogønske, som et barn eller en ung virkelig ønsker sig. Eksempelvis ønskede en kvik dreng på et asylcenter sig brændende "Sofies Verden" af Jostein Gaarder. En anden dreng på et hjem ønsker sig lige nu en bog om at fiske. Det er hans passion, og derfor er sådan en bog en mulighed for at åbne hans verden mod læsningen. En ung pige drømmer om Twilight-serien. En lille dreng ønsker sig inderligt en bog om racerbiler, og ønskerne bliver ved med at komme ind.

Hvis Læs for Livet hurtigt kan skaffe disse bøger, er der en helt unik mulighed for at skabe en læselyst - og sørge for, at disse sårbare børn og unge føler sig set og lyttet til. Derfor søger vi om 5000 kr., der skal betale for bøger og porto til at sende bøgerne ud. Du kan være med til at forandre et udsat barns livsbane.

Du kan se mere om Læs for Livets arbejde på:  www.laesforlivet.dk

 
Partnerskaber