Fotoprojekt ''Highway Europe''

3.280,00 kr. 10.99% af 29.845,00 kr.

18

crowdfunders
udløbet

Om projektet

FOTOPROJEKT: ”Highway Europe”.

se video her: https://www.youtube.com/watch?v=blvAI_XNAkw

Goddag jeg hedder Alexander ’’Joe’’ Stucke Carlsen 19 år, og jeg har interesseret mig for fotografi så længe, jeg kan huske.
Jeg er født i Recife i Brasilien med en mindre lammelse i højre side af kroppen, fordi jeg blev født som ’’Blue baby’’, som følgerne af en strangulering ved navlestrengen tre gange rundt om halsen. Jeg levede de første seks år af mit liv på en tomastet skonnert kaldet ’’Livet’’. Jeg har gennem min barndom rejst til mere end fyrre forskellige destinationer i alle kroge af verdenen fx Venezuela, Mexico, Florida og Thailand.
Jeg har altid været god til sprog. Dette kan skyldes, at jeg er vokset op med en tysk mor og en dansk far. Jeg går pt. på Grundtvigs Højskole i Hillerød, hvor jeg tager kurser i fotografi og fotojournalistik. Sidste år studerede jeg på Medieskolen i Lyngby, hvor jeg arbejdede med kundeopgaver i form af diverse fotojob. Under mit ophold på Medieskolen fokuserede jeg meget på reportage serier, og lavede flere omfattende projekter så som:
• Distortion 2013
• Fremtidsforsking ang. Fremtidens uddannelser - Købehavns universitet Lyngby.
• ’’Youth Summit’’ afd AFUK (Akademiet For Utæmmet Kreativitet )
• ’’Ryggen’’ Kunst projekt (evt se min hjemmeside)
- Jeg har arbejdet en del med portræt og konceptfotografi og har bl. a. udstillet serien ’’Ryggen’’ i december 2013. Og for nyligt har jeg udgivet en ny konceptserie kaldet ’’blazer’’.

Jeg er nu i gang med at planlægge et fotodokumentar-projekt, hvor jeg rejser på tomlen gennem Europa og gennem billeder beskriver, hvordan det er at være ung og på opdagelse for at møde nye kulturer og mennesker i Europa. Jeg vil godt snakke med unge rundt omkring i Europa og få et mere nuanceret billede af Europa. Mit mål med projektet er, at det skal ende ud i en publiceret fotobog med billeder og dagbogsnotatter, som beskriver min færd og mine oplevelser på rejsen rundt i Europa.
Baggrunden for min rejse er et opgør med det pres som mange unge i min generation ’’doven’’ bliver udsat for i form af tårnhøje forventninger til uddannelse og især store krav på sociale medier, tv og debatter. Unge mennesker i dag presser sig selv på grund af den høje konkurrence på arbejdsmarkedet og uddannelserne bliver længere og kræver flere og flere gode karakterer. Og samtidig bruger mange unge meget af deres tid på bl. a. Facebook og på at blogge, fordi vi føler, at vi også vil blive hørt da en stor del af socialisering, og det at skabe et personlig og jobmæssigt netværk, i dag forgår interaktivt. Men jeg vil ikke skynde mig igennem livet. Jeg vil stoppe op. Mærke, føle og se hvad der sker omkring mig i stedet for at være perverst fremtids- og retningsfikseret. Jeg vil på denne rejse lære noget om mig selv og se andre kultrurer i Europa. I bund og grund vil jeg gerne turde at drømme om en fremtid som fotojournalist.

Når jeg vender tilbage fra min rejse, er min plan at færdiggøre projektet og publicere en fotobog eller udstilling.

jeg håber også inden for de kommende år at flytte til København og uddanne mig som fotograf på Københavns Tekniske Skole eller begynde på fotoskolen Fatamogana.

Penge kan indbetales på den grønne knap oppe th. på siden.

Hvis du støtter med 150 kr eller mere tilsendes et A4 foto fra turen til din adresse, såfremt din e-mail fremgår når du donere.

 

 

Med venlig hilsen og på forhånd tak.

Alexander ’’Joe’’ Stucke Carlsen

se mit nye portefolie på: http://www.aj-photo.dk/portefolio-1/

 

CV

Erhvervsforløb


2010 – Fotograf, PhotoCare Helsingør

Portrætfotografi, Pas foto


Kendskab til foto laboratorium (fixer, printer, fysisk billedbeskæring osv.)


Kendskab til diverse kameraer, objektiver, filter og andre produkter


2012 –  2013Fotograf, Kulturambassaden udgiver blad ”Hva’ der gang i?”


+ internet blad. Ansvarsområder: fotograf / grafiker / idéudvikler. Indeholder artikler om f.eks. kultur, musik, koncerter, anmeldelser, interviews og fotoreportager


Foreløbige resultater: http://hvadergangi.dk/

2013 – juni – august  Havnevagt, Helsingør Havn

 

Uddannelse


2013 –  nu      - Grundvigs Højskole, hillerød – Fotojournalistik


2012 – 2013 Medieskolen Lyngby http://www.medieskolenlyngby.dk/ , Fotografisk linjefag- http://fotovaerkstedet.blogspot.dk/

2011 –  2012 10. klasse, Osted Fri- og Efterskole - snit 10

2001 – 2011 Folkeskole, Helsingør Byskole, 9. klasse afgangsprøve - snit 11,5

 

Supplerende kurser

2011 – 2012 Foto/Model Ungdomsskole, Helsingør Ungdomsskole

 

Tillidshverv

2003 – 2010 Elevråd Helsingør Byskole

2011 – 2012 Osted Efterskole Elevråd

 

Sprog

Dansk: Modersmål

Tysk: Flydende


Engelsk: Flydende


 
Partnerskaber