Ny platform for litteratursiden Littuna

1.415,00 kr. 47.17% af 3.000,00 kr.

16

crowdfunders
udløbet
Anne @littuna

medlem siden 23. september, 2014

Om projektet

Littuna er en online litteraturside med litterære anmeldelser, reportager, essays og analyser. Initiativet startede tilbage i 2012 i et samarbejde mellem en flok studerende ildsjæle fra hhv. Nordisk Sprog og Litteratur samt Litteraturhistorie på Aarhus Universitet. På få år er holdet bag, der udelukkende består af frivillige, vokset til et stærk gruppe af skribenter. Siden har dagligt omkring 100 besøgende, og dens anmeldelser er citeret af bl.a. Gyldendal og Lars Bukdahl.Littuna er helt grundlæggende drevet af passionen for god litteratur og for formidlingen af vores oplevelser med den. Denne formidling har imidlertid indtil nu været bundet til en meget begrænset form, nemlig blogformatet, men med dette projekt ønsker vi at etablere en ny hjemmeside, hvis design og indhold appellerer endnu bredere – også til brugernes deltagelse. Netop ordet deltagelse står helt centralt for det nye hjemmesideprojekt, der foruden skribenternes egne artikler vil introducere en klumme med personlige indlæg fra litteraturforskere, forfattere, forlæggere og andre, der arbejder professionelt med litteraturen til daglig. Derudover skal der oprettes et debatforum, hvis faglige oplæg og publicering af aktuelt debatterede litterære emner er åbne for diskussion for enhver, der måtte have noget på hjerte. Endelig skal der ikke mindst oprettes en eventkalender med faglige og sociale litterære arrangementer såsom læseklubber, foredrag og faglige oplæg fra studerende, der kan lægge grund for større gensidig faglig inspiration og vidensdeling mellem litteraturstuderende.

Formålet med projektet er at skabe grobund for et mere spændende, attraktivt og ikke mindst aktivt fagligt studiemiljø på universitetets litteraturstudier samt at styrke studiernes (pt. ikke-eksisterende) interne fællesskab funderet i passionen for god litteratur.
Men vi har samtidig en ambition om, at Littuna også skal være relevant for litteraturinteresserede uden for universitetslivet. I en tid, hvor de humanistiske studier oplever et stadigt større pres fra et nytte-tænkende samfund vil en platform som Littuna også fungere som et talerør for de litteraturstuderende i formidlingen af det særlige rum for oplevelse og erkendelse, som de oplever i og med litteraturen.

Littuna er drevet af et ønske om at oplyse om og inspirere andre til beskæftigelse med litteratur.
Det indsamlede beløb vil gå til at honorere hjemmeside-teknikeren for opsætningen af siden og dens nye funktioner samt til køb af nyt internetdomæne.

Partnerskaber