Arlette Andersen - Auschwitz 1944

14.119,00 kr. 7.84% af 180.000,00 kr.

44

crowdfunders
udløbet
Thomaskvist @thomaskvist

medlem siden 12. juli, 2012

Om projektet

Arlette Andersens historie om Auschwitz 1944

90-årige Arlette Andersen, Fredericia, er én af de sidste overlevende fra koncentrationslejren Auschwitz, der stadig er i stand til at fortælle sin historie. I de sidste knap 25 år har Arlette Andersen holdt over 400 foredrag over hele landet, og har fortalt knap 90.000 mennesker om at være ung pige og fange i Auschwitz. Det er en fortælling, som griber både unge og ældre, og det er ikke underligt, at foredragene for det meste foregår for fulde huse.

Unge påvirkes af historien

Arlette Andersen begyndte i 1990 at holde foredrag og startede dermed sin personlige mission for at sikre, at historien om rædslerne i Auschwitz aldrig glemmes. Rigtig mange unge mennesker interesserer sig for og ikke mindst påvirkes af Arlette Andersens fortælling, når hun holder foredrag – blandt andet på skoler og uddannelsesinstitutioner.

Men Arlette Andersen er nu meget tæt på at må opgive sin mission.

Stemmen og den skrøbelige krop kan snart ikke klare flere foredrag, og inden længe er det slut med at rejse rundt og fortælle til børn. Det er et meget stort ønske fra Arlette Andersen, at historien og missionen fortsat holdes i gang. Derfor sagde hun i foråret 2013 ja til, at jeg måtte videofilme nogle af hendes foredrag med henblik på efterfølgende at producere en dokumentarfilm om hendes oplevelser i Auschwitz.

Historisk dokumentarfilm

Arlette Andersen ønsker, at der bliver lavet en film om hendes oplevelser, som alle har mulighed for at erhverve. På den måde kan hendes historie bevares for eftertiden - så de unge mennesker fortsat kan høre hende fortælle.

Sammen med fotograf Kasper Fuglsang har jeg taget hul på et spændende filmprojekt, som i første omgang betyder, at der skal findes økonomi til opfylde Arlette Andersens ønske.

Med udgangspunkt i foredrag, som jeg allerede har filmet, ønsker jeg at producere en historisk dokumentarfilm, hvor Arlette Andersen i et interview fortæller sin historie sammenholdt med, at man oplever hende under foredragene. Desuden ønsker jeg at rejse til Paris og filme det sted, hvor Arlette Andersen voksede op, og fortsætte til Midtfrankrig, hvor hun blev arresteret. Endelig er det ønsket at besøge Auschwitz med henblik på at lave en række filmoptagelser, der visuelt kan underbygge Arlettes fortælling.

DVD-sæt støtter historien om Auschwitz

Filmens budget er på 180.000 kr., der skal dække rejseudgifter, research og interviews, filmoptagelser og produktion.

Slutproduktet er et DVD-sæt med 2 stk. DVD´er. Èn DVD skal rumme en dokumentarfilm om Arlette Andersens historie – én DVD skal rumme det fulde foredrag. DVD-sættet skal kunne købes af alle, og overskuddet fra DVD-salget vil gå til oprettelsen af en særlig fond, hvor skoler i Danmark kan søge penge til besøg i Auschwitz. Dermed kan Arlette Andersens mission fortsætte.

Læs mere om filmprojektet på www.arletteandersen.dk

Thomas Kvist Christiansen
Kvist Kommunikation - Fredericia.
Partnerskaber