Lys skaber liv – hjælp os med at skabe det!

0,00 kr. 0.00% af 11.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
lolu @lolu

medlem siden 14. september, 2014

Om projektet

Rønde Frie Skovbørnehave er gået i gang med et unikt og meget specielt byggeri. Vi bygger en helt ny skovbørnehave med integreret skovvuggestue i naturskønne omgivelser ved Kalø Hovedgård og Jagtslot, beliggende lige udenfor Rønde by, grænsende op til Ringelmose Skov. Omgivet af økologiske marker og historiske bygninger skal vores nye 300 m2 store skovbørnehave og skovvuggestue opføres. Bygningen bliver et halmhus beklædt med træ udvendigt og pudsede lervægge indenfor. Byggeriet er bæredygtigt og CO2 neutralt.

Vi skal have masser af lys ind i skovbørnehaven og skovvuggestuens nye store hus. Vi skal bruge ovenlysvinduer. Og vi har brug for DIN hjælp!

Rønde Frie Skovbørnehave er et aktiv for lokalsamfundet og Syddjurs kommune. Et aktiv som vi i fællesskab må støtte op om. Derfor håber vi at du vil støtte denne crowdfunding, så vi kan få indkøbt 13 ovenlysvinduer fra Velux.

Baggrund:

Rønde Skovbørnehave blev etableret som kommunal børnehave i 1992. I 2010 blev børnehaven privatiseret under navnet Rønde Frie Skovbørnehave. Leder og souschef har været med gennem alle årene og børnehaven har en meget stabil personalegruppe. Børnehaven flyttede ved privatiseringen til lejede lokaler ved Kalø Økologisk Landbrugsskole. En midlertidig løsning som vi nu skal videre fra. Det nuværende lejemål udløber medio 2015.

Rønde Frie Skovbørnehaves forældrebestyrelse har i samarbejde med personalet nu fundet den perfekte beliggenhed til opførelsen af nyt hus. Byggeriet sættes i gang i april 2015.

Vision:

Visionen for Rønde Frie Skovbørnehave er både ambitiøs og særegen – vi tør gå vore egne veje. Naturen omkring os og de skiftende årstider er rammen om vores hverdag. Når vi færdes i naturen, bruger vi alle vore sanser. Vi kommer i bedre kontakt med vore følelser og vi mærker os selv. Naturen er et genialt læringsrum! Vi ser årene i Skovbørnehaven som vigtige for børnenes udvikling, og videre færd fremover. Vi er ydmyge overfor at vi må tage del i så mange skønne børns udvikling og liv, og vi er bevidste om vores rolle. Derfor betyder det alverden for os at vi kan realisere dette projekt og sikre børnehavens fremtid.

Vores hus er stedet, hvor vi mødes om morgenen. Herfra drager børn og voksne af sted på eventyr og opdagelse i naturen; i skoven, ved vandet, på bakker og i dale. Sidst på dagen vender vi igen tilbage til basen. På de meget kolde og våde dage, hvor vi ikke kan være ude ret længe ad gangen, er huset også stedet hvor vi leger, hygger, laver mad, spiller, læser, fortæller historier, slapper af, er kreative osv.

Lysets betydning:

Vi ved alle hvor betydningsfuldt lyset er for vort velbefindende. Lys giver liv, overskud og glæde. Lys gør rum større. Så vi skal have lys ind i vores nye hus. Vi skal bruge 13 Velux ovenlysvinduer.

Støt lyset:

Støt op om lysets betydning for os alle ved at bidrage til indkøbet af Velux ovenlysvinduerne til dette unikke og bæredygtige byggeri. Prisen pr. vindue inkl. montering er 10-11.000 kr. afhængig af om det skal monteres individuelt eller i sammenhæng med et andet ovenlysvindue.

Praktisk info:

Det overordnede mål med denne indsamling er at få finansieret indkøb og montering af 13 Velux ovenlysvinduer. For at gøre processen frem mod målet mere overskueligt, deler vi det op i 13 delmål af hver 10.000-11.000 kr.

Vort projekt er fantastisk, bæredygtigt og troværdigt! Ethvert bidrag uanset størrelse vil hjælpe os tættere på målet.

Vil du vide mere:

Læs mere om Rønde Frie Skovbørnehave på www.roendefrieskov.dk

I den åbne Facebookgruppe: www.facebook.com/rondeskov kan du følge med i byggeriet af Rønde Frie Skovbørnehaves nye hus. Her vil løbende blive indsat både tekst og billeder.

Ønsker du at bidrage på anden vis?

Vi har brug for al den støtte vi kan få, så kontakt meget gerne Elsebeth Christiansen på tlf.nr. 32144680, hvis du har lyst til at støtte vort projekt yderligere.

 
Partnerskaber