Vikingernes Verden

97.650,00 kr. 108.50% af 90.000,00 kr.

57

crowdfunders
udløbet
Jesper Wittenburg @palnatoke

medlem siden 26. april, 2015

Om projektet

Vikingernes Verden – Asgård og Midgård.

Frederikssund Vikingespil har en drøm - en vision. Vi vil etablere en oplevelsespark.

Gennem mere end 60 år har hundredevis af frivillige skabt Vikingespillet – et teater, der dramatiserer de nordiske sagn og sagaer om konger, dronninger og gamle kæmper. En visualisering af Midgård og livet i menneskenes verden i vikingetiden.

Nu er tiden inde til at skabe Asgård, asernes rige, baseret på den nordiske mytologi og forbinde de to verdener. Vi vil samtidig fastholde og videreudvikle Midgård med både vikingespil, boplads, marked og arbejdende værksteder, men nu på en måde, så du, som besøgende, kan se og prøve, hvordan vikingerne boede, levede og arbejdede. Vi vil være de første, der skaber begge dele – både menneskenes verden og asernes rige – det bliver en nyskabende oplevelsespark. En attraktion, som vil tiltrække børn og voksne fra nær og fjern. Vi kalder det ”Vikingernes Verden” - det er vores drøm.

Frederikssund på verdenskortet. I mytologien forbinder regnbuen, Bifrost, de to verdener. Sådan vil det også være i ”Vikingernes Verden – Asgård og Midgård”. Børn og voksne kan møde aserne, både den enøjede Odin, den smukke Freja, Fenrisulven, buldrebassen Thor og hans geder og mange, mange flere.

Du vil kunne se krigerne træne til kampen mod jætterne ved Ragnarok, du kan spille hrafnatavl med den kloge jætte Mimer, der bor i en brønd, du kan besøge Hel og hendes dødsrige, du kan lære om ase-troen og den kristne tro - og om forskellene, du kan se asernes træne deres islandske heste, men du skal hele tiden passe på Loke, for Loke kan dukke op hvor som helst – og Loke,…. han vil dig aldrig noget godt.

Vi tror, at ”Vikingernes Verden” vil være stedet, hvor børn i alle aldre skal lære om vores fælles historie, om vikingerne.

Vi tror, at ”Vikingernes Verden” vil tiltrække turister fra hele Danmark, ja fra hele verden.

Vi tror, at ”Vikingernes Verden” vil fasttømre Frederikssund som en vigtig vikingeaktør – et sted man bare skal besøge.

Før vi kan gøre vores drøm til virkelighed skal vi have professionelle til at vurdere ”Vikingernes Verden” – så vi har brug for din hjælp. Vi skal indsamle 90.000,- kr. til en ekstern vurdering af, hvad det vil betyde at etablere ”Vikingernes Verden” i Frederikssund (besøgstal, ansatte, omsætning, åbningstider, konkurrencesituationen etc.). Arbejdet skal ske hen over sommeren 2015.

Det du kan gøre…Du kan hjælpe os, ved at fortælle om vores drøm til alle, du kender – også på de sociale medier. Du kan hjælpe os endnu mere, hvis du bidrager med ”en mønt eller to” – al støtte kan bruges, 50kr, 100kr, 500kr, 1.000kr eller måske mere – det er helt op til dig. Du kan støtte via dit Dankort direkte her på siden (og bemærk, at hvis ikke  hele beløbet indsamles, så får du dit bidrag retur. Dit bidrag er altså øremærket og kan ikke bruges til andre projekter).

Har Du brug for mere info, fx vedr. sponsering eller større bidrag (fx. 10.000 eller mere), så skriv til info@frederikssund.dk, så kontakter vi dig. Alle, der bidrager med beløb på mere end 700 kr. inviteres ned i langhuset på Kalvøen i foråret 2016, til en helt særlig aften, hvor vi vil fortælle mere om projektet og byde på gode ben, øl og mjød.

Frederikssund Erhverv støtter projektet. Frederikssund Vikingeboplads støtter projektet - Gør du?

Hvis ja, så gerne lige nu.
Partnerskaber