REFUGEES.DK

50.494,50 kr. 100.99% af 50.000,00 kr.

181

crowdfunders
udløbet
Michala @michala

medlem siden 24. april, 2013

Om projektet

Der mangler et sted, hvor man kan finde saglig information og nyheder om alt, hvad der vedrører flygtninge i Danmark. Ikke mindst under den forestående valgkamp, og derfor haster det!

Vores plan er at lave et online nyhedssite om flygtninge i Danmark i en uafhængig og professionel form. Målgruppen er både flygtningene selv, medier, politikere, studerende, interesserede borgere og verden udenfor Danmark. Derfor skal det hele være på både dansk og engelsk, men vi starter på dansk.

Det får tre søjler: NYHEDER, FOKUS og FAKTA. Nyheder vil blive opdateret dagligt, og mest linke til de vigtigste nyheder om emnet. Fokus er en slags magasin med et udvalg af artikler hver anden måned, som vi selv producerer, og Fakta vil være en mere permanent forklaring af begreber og lovgivning samt seneste tal. Vi har allerede masser af stof liggende.

Sitet hedder refugees.dk og bliver en selvstændig hjemmeside, formelt under foreningen Refugees Welcome. Daglig leder bliver ildsjæl og ekspert i flygtninge Michala Clante Bendixen, som modtog Menneskerettighedsprisen 2014. Ansvarshavende redaktør bliver Elisabeth Hamerik Schwarz, som er journalist med erfaring fra flere dagblade og magasiner, og en særlig interesse i flygtninge. Vi har tidligere arbejdet sammen, og vi kan levere seriøs og uangribelig journalistik kombineret med en stor viden om flygtninge og et kæmpe netværk. De politiske holdninger bliver klart adskilt fra nyheds- og faktadelen, og vil præsenteres under FOKUS som ledere og debatindlæg.

Projektet kan ikke køre på frivillig arbejdskraft, og det kan tage lang tid at søge fonde på den traditionelle måde. Derfor søger vi om penge til opstart, programmering af sitet og løn til den første måned, så vi kan få det op at køre. Derefter håber vi at få finansiering fra fonde, puljer og donationer. Vi har et mål om at få refugees.dk i gang allerede op til folketingsvalget, da flygtninge uden tvivl vil blive et stort emne under valgkampen - og derfor er det vigtigt med et medie, som kan analysere og kommentere på de mange udtalelser, som unægteligt vil komme, samt levere korrekte fakta og data på området.
Partnerskaber