ROCKMUSIK TIL GULDALDERMALERIER

0,00 kr. 0.00% af 18.400,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Søren Mølstrøm @sorenmolstrom

medlem siden 8. oktober, 2015

Om projektet

NYHED: Man kan nu få en live-plade med alle numrene fra Rockmusik til guldaldermalerier, hvis man donerer mellem 50 og 300 DKK til projektet. Live-pladen er optaget på vores nyligt overstået højskole-turné, og du får den tilsendt i digital form ligeså snart, du har doneret dit bidrag. Læs mere om, hvad du støtter herunder:   

 

VI VIL SENDE TO GAMLE GULDALDERMALERIER IND PÅ P3'S HITLISTER. DET ER, HVAD VI SAMLER IND TIL!

Goddag, jeg hedder Søren Mølstrøm. Jeg kæmper for at bringe kunsten tilbage til folket, og derfor har jeg startet konceptet Rockmusik til guldaldermalerier. Det er et koncept, der består af sange, hvor hver sang handler om et gammelt maleri.

Vi samler nu penge ind til at kunne komme i studiet og indspille to af sangene fra det her koncept. Målet med de to sange er at gøre dem til to hits, der kan sende to gamle guldaldermalerier direkte ind på P3's hitlister.

Men for at det kan lykkes, har vi brug for din hjælp. Så hvis du vil opleve guldaldermalerier, som du aldrig nogensinde har oplevet dem før, så er du velkommen til at støtte projektet med et økonomisk bidrag.

Til gengæld for det bidrag kan vi så tilbyde en lang række alternative oplevelser med gamle guldaldermalerier:

Du kan for eksempel leje et gammelt guldaldermaleri og hænge det op hjemme i stuen eller tage det med på festival til sommer. Det er også muligt at komme til at chatte med et guldaldermaleri, få besøg af et eller flere malerier + band eller komme med mig (konceptets forsanger) på en noget alternativ omvisning på Statens Museum for Kunst (eller et andet slevvalgt kunstmuseum).

Den længere historie:
Rockmusik til guldaldermalerier har i det sidste års tid været på turné i hele landet. Rundt omkring på landets skoler, forsamlingshuse og værtshuse har vi udsat den danske nationalskat for røverhistorier og pop-melodier. Et efter et er malerierne kommet ind på scenen, mens vi har spillet sangene om dem, og til sidst har hele bandet været omringet af nationalklenodier i forgyldte rammer. Turnéen er stadig i gang, og du kan i skrivende stund booke konceptet til din fest.

Når vi er ude at opføre konceptet er det altid en stor fornøjelse at opleve, hvordan folk langsomt bløder op overfor de gamle malerier, i takt med at koncerten skrider frem. Mange af vores publikummer kommer til koncerterne med et meget anstrengt forhold til gamle malerier. Især de unge, vi har spillet for, forbinder mest af alt den ældre malerkunst med historieundervisning og billedanalyser i dansktimerne, og derfor håber jeg blot på, at de går hjem fra vores koncerter med fornyet lyst til at digte deres egne historier ud fra malerierne, næste gang de går på kunstmuseum. Jeg håber, at de går hjem med den overbevisning, at de gamle malerier er malet til dem og ikke til en eller anden tør analyse i en tyk bog.

Og tænk, hvis dette budskab kan nå endnu bredere ud? Tænk, hvis vi kan gøre de gamle malerier moderne igen og på den måde give et motiverende klap, til alle folk i dette land, der siger: kunst er for alle, gå ud, brug den som inspiration i jeres eget liv anno 2015.

Dette vil jeg forsøge at opnå ved at indspille to af sangene fra vores koncept. Disse to sange vil jeg gøre til to hits, der skal vise os alle sammen, at de gamle guldaldermalerier har noget nyt, de gerne vil fortælle os. Noget nyt der ikke handler om billedanalyser og lange lektioner i 1800-tallet, men som handler om os, og det liv vi lever nu. For vi har alle noget til fælles med guldaldermadammen med dobbelthagen.

Vi har lavet en aftale med lydstudiet Thunder and Lightning i Skanderborg, som er meget interesseret i projektet. Hvis vi kan samle 18.400 DKK, er der penge nok til at indspille to sange med alt, hvad det indebærer af indspilning, mixing og masterering. Den efterfølgende markedsføringen af sangene vil vi søge midler til gennem andre kanaler. For da vores projekt stadig er så lille, som det er lige nu, synes vi at 18.400 DKK er det realistiske maksimumbeløb for, hvad vi kan samle ind via crowdfunding. Hellere få nogen af pengene hjem til projektet, end slet ikke at få nogen.

Håber du vil støtte os med det, du nu har mulighed for at støtte med. Lidt har også ret!
LIDT HAR OGSÅ RET
Minimumsbeløb 20,00 Vi og publikum sender dig en stor tak i en video direkte fra en af vores koncerter.
CHAT MED ET GULDALDERMALERI
Minimumsbeløb 50,00 Du får chat-forbindelse med en person i et gammelt guldaldermaleri og kan spørge om lige det, du har lyst til. Og du må helt selv vælge, hvilket maleri du vil i kontakt med. Det behøver ikke være et guldaldermaleri, men det er dog vores specialitet.
ET DIGT OM DIT PROFILBILLEDE, SOM VAR DET ET GULDALDERMALERI
Minimumsbeløb 150,00 Vi skriver et 4-linjer langt digt til dit eller din kærestes profilbillede på Facebook, som var det et guldaldermaleri! Den perfekte gave til kæresten.
LEJ ET MALERI FOR EN UGE
Minimumsbeløb 300,00 Du kan få et af malerierne (autentisk kopi) fra 'Rockmusik til guldaldermalerier' ud og hænge i din stue i en uge. Du kan også tage det med på festival. Hvad du bruger maleriet til, er helt op til dig, så længe du er sød ved det.
ALTERNATIV OMVISNING PÅ ET SELVVALGT KUNSTMUSEUM
Minimumsbeløb 300,00 Du får forsangeren fra 'Rockmusik til guldaldermalerier' og hans krøllede hjerne med som guide på Statens Museum for Kunst eller et andet kunstmuseum på Sjælland, som du selv vælger.
INTIMKONCERT MED MALERI OG DIGTER
Minimumsbeløb 500,00 Konceptets forsanger kommer hjem til dig med et maleri og en guitar. Først fortæller han historien om den kunstekspert, han engang mødte foran det medbragte maleri. Hun har nemlig den særlige egenskab, at hun kan se på folk, om de har bollet udenom. Efter historien spiller han en sang om maleriet, der er inspireret af historien. Indslaget er oplagt som intro til firmafesten, fødselsdagen, receptionen eller bare som et underholdende alternativ til det, der kommer i fjernsynet.
POP-UP KONCERT MED ET GULDALDERMALERI
Minimumsbeløb 800,00 Vi popper op med et guldaldermaleri og en sang på et sted, som du vælger. Jo længere fra København det skal foregå, des tættere på 2.000 DKK kommer vi.
INTIMKONCERT MED 4 MALERIER + 3 MUSIKERE
Minimumsbeløb 2.000,00 Du får besøg af to gamle guldaldermalerier og et akustisk tremands-orkester, der vil fortælle en historie og spille en sang til hvert af de fire malerier. Her kan du blandt andet høre historien om kunsteksperten, der kan se på folk, om de har bollet udenom samt historien om den hemmelige tidsmaskine, der gemmer sig i et maleri af en gravhøj. Indslaget er oplagt som intro til firmafesten, fødselsdagen eller receptionen.
KONCERT MED 'ROCKMUSIK TIL GULDALDERMALERIER'
Minimumsbeløb 5.000,00 Få en hel koncert med 'Rockmusik til guldaldermalerier' indeholdende historier og sange til 8 gamle malerier. Varighed: 1 time og 15 minutter. Vi kan opføre det, hvor end det passer dig, så længe det er indendørs.
Partnerskaber