MORTEN KJÆRSGAARD RAAM 2016

0,00 kr. 0.00% af 12.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Morten Kjærsgaard @omashugo

medlem siden 15. marts, 2016

Om projektet

 


Om leje af en autocamper til Race Across America i juni 2016, og om ultrarytteren og mennesket Morten Kjærsgaard.


I dette fundingprojekt søger vi støtte til at leje en autocamper. Prisen ligger på lige godt 25000 kr, og her får teamet sin base under løbet. Morten og crewet får sin søvn, der laves mad, holdes møder og leves i de små 3 uger teamet er samlet fra 9 - 28 juni i USA. Det samlede budget for deltagelse i RAAM er ca 170000 kr + små 20000 kr for tilmeldelsen. Dette er et absolut minimumsbeløb og vi genbruger alt fra de tidligere løb, som vi kan.


Kontakt os gerne, uanset hvad I har på hjerte - besked på FB - Morten Kjærsgaard Ultra Ride, eller mail til Morten på vindhoj@gmail.com. website: www.mkur.dk.


Jeg har cyklet siden 1997, og over årene har jeg udfordret mig selv med længere og længere distancer på landevejen.


Jeg bor nær Viborg og arbejder som leder af en fritids/ungdomsklub for børn og unge 10 – 18 år.


Jeg har 17 km til arbejde fra min bopæl, så når jeg cykler til og fra arbejde, giver det mig mindst 35 km. Sådan starter de fleste af mine træningsture. Jeg er medlem af Fjends Motions Cykel Klub (FMCK), vores lokale cykelklub. Jeg elsker at cykle med de her folk på en ugentlig basis, og jeg har kendt flere af dem i over 15 år, fra den tid da vi startede klubben.


Jeg har kørt flere løb på +1200km indefor de sidste 10 år ( Paris-Brest-Paris, London Edinburg-London, Hamburg-Berlin-Køln-Hamburg) samt 2 starter i RAAM i 2012 og 2014, og Race Across America er for mig en måde at undersøge, hvad jeg kan opnå når jeg yder mit bedste. Race Across America er et cykelløb, og så alligevel ikke. Du vil møde dig selv, - det gode og det dårlige, det lyse og mørke, larmen og stilheden......... Race Across America vil trække alt der er indeni et menneske, ud i det fri, og det er for mig interessant. Ingen er den samme person efter sådan en lang rejse. Jeg kender følelsen efter et veloverstået 1200 km løb, og jeg vil stadig gerne finde ud af hvordan det føles efter 5000........


Jeg er 54 år, og jeg cykler året, - og årstiderne rundt. Når jeg cykler hjem fra arbejde får jeg en dejlig afslappet følelse, som bringer min krop og mit sind til ro og hjælper mig med at opretholde min mentale styrke, og til at restituere mentalt fra hvad livet nu serverer for mig. For mig er en lang cykeltur et lille eventyr, en lille rejse, og jeg elsker at køre nye veje og se hvad der er bag det næste hjørne – jeg er grundlæggende et nysgerrig menneske som udfordrer verden


Jeg holder af at samarbejde med andre mennesker, - og det teamwork, der er nødvendigt for at kunne gennemføre Race Across America er for mig en stor tilfredstillelse, såvel som en udfordring. At arbejde så tæt med andre mennesker, specielt så tæt som tilfældet er indenfor ultracykling får mig til at overveje, hvordan vi kan være sammen som mennesker, og hvordan vi kan lade hinanden være som vi er, - med al tristheden og glæden, de gode og dårlige følelser som alle har indeni. At opleve et team vokse sig stærkt med åbent sind og viljen til at sætte hinanden fri, er for mig det største mål af alle......Om RAAM


Race Acros­s America (RAAM) er et af de mest respekterede og længestvarende udholdenheds sports events i verden. RAAM ses som toppen af atletisk udfoldelse ikke kun i cykelkredse, men i sportsverdenen som helhed. RAAM har en rig og facetteret historie. I 1982 kørte 4 ryttere fra Santa Monica Pier i Los Angeles til Empire State Building in New York City. Løbet blev dækket af nationalt tv og fangede dermed offentlighedens interesse. Holddeltagelse blev tilføjet i 1992 og blev hurtigt det mest populære og stærkest voksende segment i løbet. Hold-stafet-kørsel gjorde løbet opnåeligt for enhver nogenlunde trænet cyklist. Der er ikke noget andet cykelløb i verden som RAAM. Løbet inspirerer alle som har været en del af det – ryttere, crew, medarbejdere og fans. RAAM er den sande test af fart, udholdenhed, styrke og kammeratskab, den idelle kombination af arbejde og fornøjelse. Intet andet event matcher distancen, terrænet og vejret, og intet andet løb tester et teams ånd og sammensætning fra start til slut på samme vis.


Start: Oceanside, California – Oceanside Pier
Finish/Slut: Annapolis, Maryland – City Dock
Route/Rute: 3000 miles, 170,000 feet of climbing/højdefod(55000 højdemeter)
Crosses 12 states, passes through 88 counties and 350 communities
Format: Solo, 2-, 4- and 8-Person relay/stafet teams


RAAM er et cykelløb. Men i modsætning til de tre store europæiske etapeløb(Tour de France, Vuelta a Espana and Giro de Italia) er RAAM ikke et etapeløb. RAAM er en uafbrudt etape, ligesom en enkeltstart. Når tidtagningen starter stopper den ikke igen før målstregen. RAAM er omkring 30 % længere end Tour de France. Derudover skal rytterne fuldføre distancen på omkring halvdelen af tiden i Touren. En vigtig forskel er også at RAAM ikke er begrænset til professionelle cykelryttere. RAAM er åben for professionelle og amatører på lige vilkår. Mens soloryttere skal kvalificere sig for at deltage, kan enhver organisere et hold og starte i løbet.


Rytterne skal køre 3000 miles/4800 km gennem 12 stater og forcere 170000 højdefod/55000 højdemeter. Holdryttere har 9 døgn, og de fleste gennemfører løbet på mellem 7 og 7 et halvt døgn. Holdene kører mellem 350 – 500 miles/560 – 800 km pr. døgn non-stop. Solorytterne har 12 døgn til at gennemføre og de hurtigste tider er omkring 8 døgn. Solorytterne kører mellem 400 og 600 km pr. døgn, afhængig af balancen mellem hastighed på cyklen og behov for søvn.


Man kan deltage i forskellige kategorier i løbet. Man kan køre som 2-, 4- og 8-personers hold-stafet. Arbejdsbyrden deles som teamet beslutter. På et 8 persons hold, kører hver rytter omtrent 3 timer pr. døgn. Solodeltagelse betyder, at en rytter kører hele distancen. Uanset om du deltager på et hold eller kører solo, skal du have et følgehold/supportcrew til at følge dig. Følgeholdet sørger for al logistikken – mad, væske, navigation, tøjskift, sundhedsforhold, cykelvedligeholdelse osv. - så rytterne kan fokusere på cyklingen.Hvem deltager i RAAM?


Ryttere kommer fra hele verden og fra alle livsområder. Rytterne er både amatører og professionelle. Men, størstedelen af rytterne er almindelige mennesker med en passion for cykling. Rytterne spreder sig aldersmæssigt fra 13 – 75 år. Hvert år er der ryttere fra mindst 15 lande. Over 25 lande har været repræsenteret i løbets 30 årige historie. Omkring 40 % af rytterne er fra lande uden for USA. Omkring 15% af rytterne er kvinder.Hvorfor deltage i RAAM?


Nogle vil måske genkalde sig George Mallory`s sætning om Mt. Everest, ”Fordi det er der!” For de fleste ryttere er det ikke så simpelt. Grunden inkluderer at rejse penge til velgørenhed, sætte en rekord, se landet, tilbringe tid med venner, få sit navn på gennemført-listen, osv. Men generelt kører de fleste mennesker RAAM for sjov og for at udfordre sig selv. Uanset grunden er RAAM en utrolig rejse i et smukt land. Ikke en eneste rytter vil gå fra løbet uden at være berørt af sin bedrift.


Fra: (Raceacrossamerica.org) Oversat af Morte

Partnerskaber