Nørrebros eget landkort

0,00 kr. 0.00% af 50.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Iakob Schjerbeck @iakobschjerbeck

medlem siden 20. maj, 2016

Om projektet

Vi elsker Nørrebro

Ideen med Nørrebro-vejviseren er at det skal være sjovt; se godt ud; være nyttigt for både lokale, danske og udenlandske tourister - og så skal det gøre en mærkbar forskel for alle, der driver forretning på Nørrebro. Vi trykker 25.000 bykort i A3 (foldet til postkort), som distribueres af byens hoteller, cafeer, AirBnB og selvfølgelig alle butikkerne selv. Metro selskabet og Movia håber vi også vil hjælpe. Det vil jo være fantastisk at få vejviseren med i 5A bussen, i Metroen eller på de 2 stationer: Nørrebro og Nørreport.

 

Vi samler Nørrebro

Overraskende mange støtter og betaler, også for deres nabo, der måske er ny eller lille og endnu ikke har råd til markedsføring. Sådan er Nørrebro. Man hjælper og støtter hinanden. Fællesskabet er vigtigst. Nørrebro har altid været et overset arbejder kvarter, og aldrig haft sin egen vejviser. Københavnske city-maps fokuserer på Strøget, Tivoli, Den lille Havfrue og evt. Christiania. Hvis Nørrebro er heldig, får vi et par kvadrat centimeter i venstre hjørne, fordi HC Andersen er begravet på Assistens kirkegården.

 

Nørrebro er 60 nationaliter og kulturer på bare 4 km2

Nørrebro er unik. På få år er bydele blevet turisternes insider darling. Nørrebro er 100.000 mennesker med 300 anderledes steder, der er omvejen værd. Uanset om du er til live music, fest, old school bodega, bordel, foodie eller til kebab. Om du lytter til vinyl, vil dyrke din egne tag-tomater, drikker naturvin, sprut eller hjemmebryg, så har Nørrebro på bare 2 km flere steder med så meget kontrast og kant at du ikke behøver flyve til New York eller Berlin. Andelshuslejen på Nørrebro er så billig at selv en engelsk barber har åbnet i Møllegade. To ølbryggerier er genåbnede, Beyond coffee genbruger kaffegrums til at gro svampe, ved siden af ‘svampe' der ryger grums. Folkekirkerne er værter til Marathon og Church-chill brunch. I vores lille vinbutik taler halvdelen af kunderne ikke dansk. De er ikke turister, men expats og integrerede indvandrer. Jeg har selv boet i udlandet det meste af mit liv, så jeg er ret stolt af Nørrebro og at kunne give tilbage.

 

Jo flere støtter vejviseren, des billigere bliver det

Som udgangspunkt koster det 2000 kr at være med og få sit sted på vejviseren. Hvis bare 50 betaler, så går vi i nul. Opbakning er stor, foreløbig har 30 indbetalt. Vi crowd-funder også via Booomerang. Potentialet er enormt. Hvis alle betaler, laver vi også en sjov bagside, opgraderer mediet og udvikler en app eller hjemmeside og så sænker vi prisen, for det er ikke planen at tjene penge på vejviseren. Det er jo vin og 150 druesorter, der er vores niche og expertise. Hvis du vil med på vejviseren, så klik her http://eepurl.com/bZuzjH

Mvh Iakob Schjerbeck

27433579

Nørrebro On-The-Ground

Se også hvad MetroExpress skrev og NørrebroBladet

Her er København-kortet du ikke kan leve uden


Et nyt kort giver dig overblik over hele Nørrebros handelsliv. Kan du finde dit yndlingssted?


Nørrebro-kortet har hentet inspiration fra kortet over S-togs-linjerne, men i stedet for stationer, er det her forretninger på Nørrebro, du kan finde. Hvis man har tilføjelser eller rettelser til kortet, kan du skrive til Facebookgruppen Nørrebro - keep it local: www.facebook.com/groups/1652936214971991/

Bevar's ligger i samme gade som Kind of Blue, og Møller Kaffe og Køkken er ved siden af Drone. Eller hvad? Med et nyt kort i hånden vil du altid have overblik over bydelen med postnummeret 2200.

Kortet, der udseendemæssigt har hentet inspiration fra S-togs-netværket, kortlægger hele Nørrebros handelsliv. For eksempel kan du på den blå linje Blågårdsgade finde Kates Joint og BlueTaco.

Nørrebro-kort
Det er planen, at kortet skal trykkes i 25.000 eksemplarer i i A3-format på noget slidstærkt og papir. Det skal ligge rundt omkring i kvarterets forretninger og være gratis. Nørrebro-kort. Til næste oplag overvejer Iakob Schjerbeck også at lave tryk på bagsiden, hvor der står en kort tekst om hver forretning.

Det grafiske udtryk er det vigtigste, så derfor bliver nogle navne forkortet, og nogle butikker placeret på andre gader. Så må folk gå ind i naboforretningen og spørge om vej, forklarer initiativtageren til kortet Iakob Schjerbeck, der er partner i vinforretningen Vintro på Ravnsborggade.

Han er vild med Nørrebro og kortet er især også en hyldest til kvarteret, der ifølge ham omfavner alle lige fra spritteren til hipsteren, og som er en bydel, der hele tiden udvikler sig.

Hver gang jeg går en vej, jeg ikke kender, opdager jeg en ny frisør, der også lige kan lave dig en sandwich. Det er sindssygt sjovt, og jeg synes alle de her butikker fortjener at komme på et landkort.

Formålet med kortet er at hjælpe turister og lokale med at finde rundt og opdage nye steder, siger Iakob Schjerbeck:
'Med landkortet kan folk fare vild - og finde hjem igen.'

Blandt Nørrebros handelsliv har interessen for kortet været meget overvældende, fortæller han. Mange er kommet med feedback og vil gerne hjælpe. Der er en stærk fællesskabsfølelse, hvilket jeg tror er kendetegnet ved Nørrebro. Nørrebro er kendestegnes også ved mange små butikker, håndværkere og kooperativer, der ikke nødvendigvis har råd til at investere i markedsføring. Research, Design og administration er løst på frivillig basis. Så det er penge til papir, trykomkostninger og distribution, som fællesskabet hermed ansøger om din støtte via crowdfunding.

skrev Tine Tholin fra Metroexpress

 
Partnerskaber