Skole i Tanzania

5.520,00 kr. 100.36% af 5.500,00 kr.

3

crowdfunders
udløbet

Om projektet

Hjælp én mand med at forbedre fremtidsmulighederne for en hel landsbys unge, generationer frem. Hjælp Steven Ndosi med at opgradere Nkoanruas unges uddannelsesmuligheder til gensidig respekt, innovativ skolegang, inspirerende faglig undervisning og ordentlige forhold, ved at donere til hans livsprojekt.

Vi er to piger på 14 og 15 år. Vi har været i Tanzania med Næstved Ungdomsskole i påsken 2016.

Formålet med turen var at lave en kultur udveksling, med tanzanianske unge. Opleve Tanzania og at være en del af den almindelige tanzanianske familie. Se verden fra en ny vinkel.

Samarbejdet mellem Næstved (DK) og Nkoanrua (TZ) opstod i 2013, og blev til en tur i 2014. Denne tur var så stor en succes at vi var afsted igen i 2016 og formentlig bliver der også en tur i 2018.

I TZ samarbejder vi med Steven Ndosi, der brænder for uddannelse, undervisning og udvikling i lokalmiljøet.

Steven har igangsat et personligt projekt, som ligger hans hjerte nær. Han er nemlig i gang med at lave en skole. En skole med en bedre uddannelse og mere optimale forhold. I TZ er der meget respekt fra elev til lærer og lærerne må slå/straffe eleverne. Men på Stevens skole skal der være respekt begge veje og straf er absolut forbudt. Alle lærerne skal være af højeste ‘kvalitet’ og skal være klar på en anderledes måde at undervise på. I TZ er det meget ‘røv til bænk metode’, men på Stevens nye skole skal der være gruppearbejde og mere selvstændige opgaver. Hvilket er helt fremmed for elever i TZ.

På vores tur brugte vi en dag på at hjælpe Steven, med arbejdet på skolen. Vi startede med at hjælpe på selve skolen hvor vi blandede cement, med skovle og hænder, til fundamentet. Efter vi havde bygget på skolen, tog vi alle hjem  til Steven, hvor vi blandede os i grupper og fandt på ideer til ‘den perfekte skole’, så vi kunne hjælpe Steven, med at se på skolen med en elevs øjne.

Det har givet os anledning til at lave denne indsamling, så vi kan hjælpe vores gode ven Steven med at færdiggøre hans livsprojekt.

Vi synes projektet er meget vigtigt, fordi vi ikke mener at skolen i TZ er optimal for børn og unge.I skal støtte vores projekt så vi kan hjælpe Steven med at gøre hans drøm til virkelighed, så børn og unge i Nkoanrua kan få en bedre fremtid.

Når projektet er slut, trækker vi lod imellem alle dem der har doneret 200+ og udlodder en “Afrika kurv” med forskellige ting fra vores tur. Vi laver også en lille video som opsamling på projektet.

Gå ind og se videoen hvor Steven fortæller om hans nye skole.
Partnerskaber