AktivTime

0,00 kr. 0.00% af 400.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Torben Kjeldgaard Trans @aktivtime

medlem siden 24. juni, 2016

Om projektet

I Danmark er der ca. 750.000 elever i grundskolerne, og langt størstedelen bevæger sig alt for lidt.
For lidt bevægelse skader både sundheden og indlæringen, og sundhedsstyrelsen anbefaler at børn bevæger sig mindst 60 minutter dagligt.

Med folkeskolereformen fra 2014 blev det et krav, at eleverne skal have motion og bevægelse svarende til 45 minutter i gennemsnit om dagen. Men mange undersøgelser viser at det langt fra er tilfældet, og lærerne efterlyser værktøjer og inspiration, til at få bevægelse ind i undervisningen.

Vi har netop udviklet AktivTime med fokus på bevægelse. Vi har fået AktivTime godkendt af Undervisningsministeriet som et tilskudsberettiget læremiddel, og vi har solgt AktivTime til nogle skoler. Vi er også i gang med et projekt i Viborg Kommune, hvor helt op til 13.000 elever skal arbejde med Aktivtime i en 1-årig periode.

Men vi vil meget gerne have AktivTime ud til ALLE børn i grundskolerne i Danmark, og vi behøver din hjælp!

Holdet bag AktivTime
Holdet bag AktivTime består af Max Klitgaard Sørensen som er folkeskolelærer og Torben Kjeldgaard Trans som er proggramør.
Ved et forældrearrangement i vores børns skole, falder vi i snak. Max fortæller at han mangler et let og brugervenligt IT-værktøj, som kan  hjælpe lærerne med at opfylde folkeskolereformens krav om 45 minutters motion og bevægelse.

Din støtte
Ved at støtte os, giver du os arbejdsro, så vi ikke skal bruge vores energi på kedelige excel regneark, men kan koncentrerer os om at udbrede AktivTime i hele landet! Og forbedre og udbygge AktivTime.

Vi søger minimum kr. 400.000.

Hvis vi når op på kr. 2.000.000, stiller vi AktivTime gratis til rådighed for alle folke-, fri-, privat- og efterskoler i Danmark i 2 år.

Hjælp med at løfte indlæring og sundhed i grundskolen og få AktivTime ud i hele Danmark - Støt AktivTime nu. Tak!

Det siger vores brugere


”Vi bruger AktivTime i undervisningen. Det er genialt og optimalt, fordi børnene har det sjovt og får motion samtidig. Og så er den ekstra gevinst, at det foregår udenfor klasseværelset, hvilket får nogle elever til at blomstre. Fordi alle er helt lige med denne form for undervisning, når vi alle elever.”
Belinda, lærer ved Bøgeskovskolen i Bjerringbro

”Der er mange gode muligheder for at lave sjov læring i bevægelse med AktivTime. Det hele fungerer teknisk fint. Smart, at man bare kan køre det over nettet. Det er nemt at lave spørgsmål og vældigt fint, at man kan sætte såvel lyd, som bileder m.m. ind. Også fint, at der er en aktivitetsbank at låne af”
Birgitte, lærer ved Skovvangskolen i Aarhus

”Ros til et nemt og smart program til at få motion og bevægelse integreret i undervisningen”
Pia, lærer ved Houlkærskolen i Viborg

”Eleverne synes, det er sjovt. Min 4. klasse kom tilbage fra aktiviteten, og de sukkede skuffede, fordi timen allerede var færdig, og så spurgte de, om vi ikke også skulle gøre det i næste time. Det er jo ikke så ofte, man som lærer får lov til, at høre eleverne beklage sig over, at timen er slut”
Tore, lærer ved Lyshøjskolen i Kolding

”Vi vil gerne rose initiativet, det er en udmærket måde, at få bevægelse ind i undervisningen, som også samtidig giver mening”
Vagn, lærer ved Vestervang Skole i Viborg

”Jeg syntes redskabet AktivTime er SÅ godt at budskabet skal spredes til flest mulige ;-)”
Heidi, lærerstuderende ved VIA UC Silkeborg

 

Relevante links

Børn, bevægelse og indlæring:
https://sundhedsstyrelsen.dk/da/sundhed-og-livsstil/fysisk-aktivitet/anbefalinger/5-17-aar
https://www.dr.dk/tv/se/sundhedsmagasinet/sundhedsmagasinet-17

AktivTime projekt i Viborg Kommune
http://kommune.viborg.dk/Nyheder/2016/Maj/BU-IT-skal-faa-bevaegelse-i-Viborgs-skoler
Partnerskaber