Byens Torv - på vej til Nordjyllands oplevelsesmarked for lokale fødevarer

0,00 kr. 0.00% af 200.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Jens Kruhøffer @byenstorv

medlem siden 9. september, 2016

Om projektet

Byens Torv bliver et bredt samarbejde mellem små lokale fødevareproducenter på den ene side og virksomheder, der arbejder med bæredygtighed samt oplevelsesteknologi på den anden side. Fra 2019 bliver Byens Torv en fast del af oplevelsesbydelen Cloud City omkring Aalborgs gamle spritfabrikker.


Inden Cloud City står færdig i 2019 vil vi afprøve konceptet Byens Torv. Dette pilotprojekt hedder BoxTown og vil danne rammerne for et street kitchen, et marked for lokale fødevarer, et e-torv og et 360 graders oplevelsesrum. Samtidig vil projektet fungere som et eksperimentarium for bæredygtighed og fødevarekultur. Bæredygtighed kommer til at være et hovedprincip for Byens Torv og BoxTown. Allerede i 2017 vil vi i gang med at eksperimentere med oplevelsesrig lokal mad, lækre retter og samtidig få øvet os i at gøre det hele bæredygtigt. Derfor er målet, at vi i foråret 2017 etablerer BoxTown, som skal bestå af containere. Vi crowdfunder penge til disse containere, som bliver fundamentet for BoxTown.

BoxTownSpritten

Hvad er Byens Torv?


Byens Torv bliver stedet, hvor du kan købe lokal og næringsrig mad, menuer og snacks. Du kan komme helt tæt på producenten og deres råvarer, når du ser 360 graders film fra de nordjyske gårde. Alle sanser kommer i spil, hvad enten du besøger street kitchen, fødevaremarked, e-torv eller oplevelsesrum. Byens Torv skal være et naturligt værested for alle, også børn og unge. Byens Torv skal være stedet for både oplevelser og mad, men også for de mange muligheder for at lære meget mere om bæredygtighed. Byens Torv inkluderer bl.a.:

Street kitchen  • Baseret på lokale nordjyske fødevarer

  • Eventkøkken - åbent køkken, firmafester, temaaftener, etc.


Drop-in marked  • Mange forskellige nordjyske fødevarer samlet på et sted!

  • Byens Torv varetager salg og synliggørelse af de nordjyske fødevarer


e-Torv - Online  • e-Torv vil udstille og sælge lokale fødevarer

  • Give forbrugeren overblik over fødevarer fra alle digitale enheder


Oplevelsesrum  • Spis med alle sanserne - 360 graders video og lyd

  • Fra jord til bord - historierne bag de nordjyske fødevarer


Naturligvis er grøn, social og økonomisk bæredygtighed rammen for det hele.

BoxTown

Hvorfor Byens Torv?


Barriere mellem producent og forbruger


Vi mener, at det er unødigt svært for forbrugere at få adgang til lokale fødevarer, indblik i fødevarens rejse og tilbud på lokale fødevarer. De små lokale fødevareproducenter oplever mangel på ressourcer, når de fysisk skal være til stede for at sælge fødevarer samtidig med de også varetager produktionen. Generelt er det en udfordring for producenten at nå forbrugeren, men også svært for forbrugeren at nå producenten.

Bindeled mellem producent og forbruger


Byens Torv vil varetage salget af de mange forskellige lokale nordjyske fødevarer og dermed understøtte producenten i synliggørelse af fødevarerne. Hos Byens Torv anvendes forskellige interaktionsmuligheder til at engagere de besøgende ved hjælp af oplevelsesteknologi. Eksempelvis anvendes storytelling til at gøre fødevarernes oprindelse mere gennemsigtig. Byens Torv vil imødekomme den travle forbruger ved bl.a. at tilbyde et fleksibelt og overskueligt online e-Torv. På e-Torvet kan man nemt bestille fødevarer hjemmefra eller på arbejdet via smartphone, tablet eller computer.

BoxTown

 

Cloud City - Aalborgs nye internationale kunst- og kulturbydel


I denne nye bydel skabes en enestående synergi omkring oplevelser, kunst, kultur og fødevarer. Byens Torv vil ligge blandt en kunsthal, teater, chokoladefabrik, destilleri, hotel, taghave, restauranter og meget andet. Cloud City får sit navn fra kunstvaremærket skabt af argentineren Tomás Saraceno.

BoxTown

Du kan være med til at sikre, at Aalborg får et unikt og bæredygtigt oplevelsesmarked for lokale fødevarer. Vi har samarbejdet med de nordjyske fødevareproducenter på plads og mangler nu blot rammerne. Alle bidrag - store som små - er yderst velkomne!

Vi får alle glæde af BoxTown, men du får selvfølgelig en særlig reward, alt afhængigt af, hvor meget du støtter os med. Se alle incitamenterne til højre.
Tusind tak for støtten
Minimumsbeløb 20,00 Vi sender en varm, grøn tak til dig og håber at se dig når BoxTown åbner i foråret 2017.
Lidt godt til ganen
Minimumsbeløb 100,00 Som tak for støtten vil vi gerne give en kop kaffe og en smagsprøve i BoxTown når vi åbner i foråret 2017.
Grønt og lækkert
Minimumsbeløb 250,00 Du får en pose med sunde nordjyske fødevarer med en spændende historie, hvad enten det er frugt, grøntsager, animalske produkter eller andre lækkerier. Den grønne pose kan hentes i BoxTown i foråret 2017.
Medlemskort
Minimumsbeløb 350,00 Du får et medlemskort som giver 10% rabat i caféen. Kortet skal afhentes i BoxTown og gælder fra BoxTowns åbning og resten af år 2017.
Endnu mere grønt og lækkert
Minimumsbeløb 500,00 Du får en endnu større pose med sunde nordjyske fødevarer med en spændende historie, hvad enten det er frugt, grøntsager, animalske produkter eller andre lækkerier. Den grønne pose kan hentes i BoxTown i foråret 2017.
Din opskrift - vores menu
Minimumsbeløb 1.000,00 Du kommer med opskriften og vores kok sætter retten (som bærer dit navn) på menukortet en uge i køkkenet. Du og en ledsager er naturligvis inviteret til at komme og nyde retten kvit og frit i denne uge.
Forårsfest
Minimumsbeløb 1.000,00 Du er inviteret til at deltage i en grøn forårsfest et spændende sted i Nordjylland i foråret 2017 (2 personer).
Besøg en gård
Minimumsbeløb 2.000,00 Et besøg på en nordjysk gård med rundvisning og smagsprøver i foråret 2017 (inkluderer op til 6 personer).
Party i BoxTown
Minimumsbeløb 3.000,00 Afhold dit eget arrangement i BoxTown. Inklusiv lokale grøntsager og køkken til madlavning, lydanlæg og lignende. Kan bruges både hverdags- og weekendaftener.
Wall of Fame
Minimumsbeløb 10.000,00 Få dit/jeres navn og logo skrevet på BoxTowns “Wall of Fame”. En plads på vores Wall of Fame medfører for dig og en ledsager også 20% rabat på spisning i køkkenet i BoxTown resten af år 2017.
Partnerskaber