LIKEconcrete

0,00 kr. 0.00% af 75.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Henrik Andersen @likeconcrete

medlem siden 12. august, 2016

Om projektet

Historien om en mand med en drøm

En gang imellem skal man gøre det svært for sig selv for at nå frem til noget unikt. Det synes at have været Henrik Andersen plan. Ikke nok med at han vil udvikle nye designprodukter. Han vil også gøre det i et materiale, der er særdeles velkendt, men i sin nuværende form ikke ligefrem oplagt til fremstilling af designprodukter.

Link til: TV2 artikel og tv spot

Do you LIKEconcrete?

Med firmaet LIKEconcrete vil han lave smukke klassiske designprodukter i et stærkt, organiske og uforgængeligt materiale, nemlig beton. Han startede i 2012 med at kontakte en række store betonproducenter og Teknologisk Instituts betonafdeling. Det tog 18 måneder før han fandt et firma, der kunne hjælpe med at udvikle den type beton, han havde brug for. Det tog så yderligere 2 år at komme frem til en støbemetode, som var egnet til serieproduktion, på trods af de høje kvalitetskrav.

Stærkt samarbejde med unge designere

I efteråret 2014 kontaktede han en række unge fremadstormende designere, der ville indgå i den spændende proces med at udvikle produkter i det nye materiale. Og nu er produkterne så klar til at komme på markedet. Designeren Tobias Tøstesen har stået for designet af en helt unik lampe med navnet ”Emma” og en bordholder til telefon/tablet, med navnet ”Edel”. Designeren Henrik Andersen har stået for vasen med navnet ”Liv” og endelig har designeren Victoria Kusk skabt krukken ”Sigrid”. Henrik Andersen fortæller, at alle LIKEconcrete’s produkter skal navngives med nordiske navne for at understrege tilknytningen til den nordiske designtradition. Der er allerede tre produkter mere i støbeformen, der introduceres efterfølgende.

For mennesker, der holder af smukke ting

Henrik Andersen fortæller: Jeg vil ramme en målgruppe, for hvem design og formgivning er væsentligt. De skal holde af smukke ting. Derfor skal salget ske gennem designbutikker, hvor folk kan se og opleve produkterne i deres rette sammenhæng og opleve, at beton er andet og mere end noget man bygger huse og broer af.

Betonmix for viderekomne

Henrik Andersen fortæller om udviklingen af betonen: Udfordringen var at minimere den udvikling af luftbobler, der naturligt finder sted ved betonproduktion. Vi er lykkedes med at udvikle en teknik, hvor små vilkårligt placeret ”boblehuller”, gør hvert eneste produkt unikt. Det samme gør variationen og spredningen af de sten, vi anvender i betonen. Vi arbejder med tre forskellige stenarter på max. 0,17mm og de er så skåret på 3 forskellige måder for at give en smuk struktur. Betonens opbygnings-struktur og støbeteknik sikrer en helt glat og næsten silkeblød overflade, nem at rengøre. Den grønne indgangsvinkel, forstærkes af betonen i knust tilstand, er verdens bedste pottemuld. Som en sideeffekt fortæller Henrik Andersen, at betonen er endt med at være mere en 2 gange stærkere en normal beton.

Henrik Andersen henviser til deres firmaets nye website www.likeconcrete.com. Her vil man fremadrettet kunne finde forhandlerne af de nye produkter.

Henrik Andersen håber at få samlet kr. 75000,00 via Booomerang.dk. Dette giver mulighed for at købe det special designet støberi, som som er fundamentet for en fremtid med LIKEconcrete.
LIVnature
Minimumsbeløb 125,00 LIVnature er en organisk krukke som måler 15 cm x 15 cm x 15 cm. Indvendig er dele af bunden hævet, så potter der er 12 cm, passer perfekt til. Den vejer 1.635 kg og er udført i en klassisk grå betonfarve.
Kreationen kan ses her
LIVsnow
Minimumsbeløb 125,00 LIVsnow er en organisk krukke som måler 15 cm x 15 cm x 15 cm. Indvendig er dele af bunden hævet, så potter der er 12 cm, passer perfekt til. Den vejer 1.635 kg og er udført i en varm hvid betonblanding.
Kreationen kan ses her
EDELnature
Minimumsbeløb 137,50 EDELnature dock passer til samtlige tablets og smartphones. Design fremhæver desuden lyden. Kunder har også brugt den som holder til billedramme og visitkort, valget er dit. Den er udført i organisk grå beton og vejer 385 g.
Kreationen kan ses her
EDELsnow
Minimumsbeløb 137,50 EDELsnow dock passer til samtlige tablets og smartphones. Design fremhæver desuden lyden. Kunder har også brugt den som holder til billedramme og visitkort, valget er dit. Den er udført i organisk varm hvid beton og vejer 385 g.
Kreationen kan ses her
SIGRIDnature
Minimumsbeløb 149,50 SIGRIDnature er et lækkert skrin, udført i organisk grå beton og vejer ca. 850g. Den er 12 cm i omkreds og 7 cm høj. Dens lækre feel gør den til en perfekt veninde gave.
Kreationen kan ses her
SIGRIDsnow
Minimumsbeløb 149,50 SIGRIDsnow er et lækkert skrin, udført i organisk varm hvid beton og vejer ca. 850g. Den er 12 cm i omkreds og 7 cm høj. Dens lækre feel gør den til en perfekt veninde gave.
Kreationen kan ses her
EMMAnature
Minimumsbeløb 494,50 Emmanature pendant lampen har flyttet grænserne for hvad der er muligt at skabe i beton. Emma vejer 650g og svanehalsen vejer 250g. Der medfølger 5 meter tekstilledning og en 25w belysningskilde. Emma er udført i en organisk grå beton.
Kreationen kan ses her
EMMAsnow
Minimumsbeløb 494,50 Emmasnow pendant lampen har flyttet grænserne for hvad der er muligt at skabe i beton. Emma vejer 650g og svanehalsen vejer 250g. Der medfølger 5 meter tekstilledning og en 25w belysningskilde. Emma er udført i en organisk varm hvid beton.
Kreationen kan ses her
Partnerskaber