Ned med asbestbarakken - støt Samsø Friskole

20.870,00 kr. 115.94% af 18.000,00 kr.

82

crowdfunders
udløbet
Tina Kjær @tinakjaer

medlem siden 1. september, 2016

Om projektet

I Nordby på Samsø ligger øens friskole. Den har til huse i smukke gamle bygninger, som netop i 2016 fylder 100 år.

Bag ved de fine gamle bygninger ligger en grim barak. Den blev bygget i 1966, fordi man havde pladsmangel. Et hyppigt anvendt byggemateriale i den periode var ASBEST – dengang vidste man ikke, at det var farligt. Barakken står der endnu, selv om det var meningen, at den kun skulle stå i 10 år. Hør selv friskoleforælder og teknisk konsulent Bernd Garbers fortælle om den dumme barak.

MEN!
Nu skal barakken rives ned – udover, at den er sundhedsfarlig er den også nedslidt og grim. Nedrivningen skal pga. asbesten varetages af et professionelt firma, og det er en bekostelig affære.

Derfor søger vi gennem denne crowdfunding midler til nedrivningen. Vi har heldigvis allerede sikret 2/3 af beløbet, men har brug for jeres hjælp til at komme endeligt i mål.

Friskolen lægger stor vægt på udeliv og udeundervisning og det får vi endnu bedre mulighed for, når barakken bliver revet ned. D. 1. februar åbner Samsø Friskole en naturbørnehave for at sikre børnepasning på Samsøs nordø. Og man kan selvfølgelig ikke have en asbestbarak midt på børnehavens legeplads.

Så snart barakken er pillet forsvarligt ned, vil vi bygge et bålhus og 3 shelters på den skønne naturgrund, som har udsigt ud over marker og helt ned til vandet.

 

Hvad får du for din hjælp?

For en donation på 50 – 500 kr. får du stor taknemmelighed og glade elever.

For donationer på 500 – 1000 kr. får du overnatning i vores nye shelters og morgenmadsbuffet, serveret af skolens morgenfriske elever (for max 4 personer).

For donationer på over 1000 kr. får du en returbillet med Samsø-Aarhus Expressen, samt overnatning i shelters og morgenmadsbuffet (for max 2 personer).

 

Af hjertet tak,
Elever, forældre, ansatte og bestyrelse,

Samsø Friskole

 
Partnerskaber