Porfyri pære.

0,00 kr. 0.00% af 7.500,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
DanFriis @danfriis

medlem siden 31. december, 2016

Om projektet

Porfyri er en betegnelse for en blodsygdom, hvor en allergisk reaktion aktiveres af energirigt lys. Det er en relativt sjælden sygdom. Men for de mennesker der er ramt af den, betyder det, at de skal beskytte sig mod stort set alle eksisterende lyskilder. Både sollys og kunstigt lys.

I 2004 blev jeg opmærksom på denne sygdom, og i kraft af mit arbejde med RGB baseret LED lys, fik jeg en ide om, at det måtte være muligt at løse problemet. Dvs. lave lyskilder der ikke gav allergisk reaktion, simpelthen ved at designe lyset, så det ikke indeholdt lys med de skadelige bølgelængder.

I 2008 udgav jeg en bog "Se Lyset" og benyttede halvdelen af indtægten fra denne bog til at færdiggøre projektet med lyskilden. Og det lykkedes.

Lyskilden er nu klar, og billedet over viser, hvordan det på trods af de frasorterede bølgelængder, har været muligt at frembringe et pænt "hvidt" lys.

Denne lyskilde er den eneste af sin art i verden. Der er ikke patienter nok, til at nogen af de større pære producenter har villet lave den, på trods af, at de formentlig har været i stand til det.

Et bud er, at der på verdensplan er 50.000 mennesker, der kan have gavn af denne pære.

For at pæren ikke skal blive for dyr, skal kendskabet til den helst spredes via mund til øre metoden. Men det går meget langsomt. Derfor vil jeg via denne crowdfunding søge om hjælp til at lave  30 pærer, som skal sendes ud til patienter rundt omkring i verden via de patientforeninger der trods alt findes. Jeg håber så, at det ad denne vej, vil lykkes at få formidlet kendskabet til lyskilden. Alternativt skal den markedsføres via normale kanaler, men så vil prisen for pæren næsten blive fordoblet. Og det synes jeg vil være synd for brugerne. Indtil nu, har jeg selv båret omkostningerne, og brugt i hundredevis af timer på at finde den helt rigtige løsning, men jeg har ikke selv råd til at sende mere efter projektet. Og beder derfor nu om hjælp til at få den ud i verden.

Alle pærerne skal håndlaves, da antallet er for lille til en maskinel produktion, og dertil kommer en manuel tilpasning af lysegenskaberne. Så selv uden egentlig fortjeneste, løber prisen pr. enhed op. Jeg har værktøjerne til lyskilderne liggende i firmaet RGB-Lamps.com, incl. støbeforme og design skabeloner, og det stilles til rådighed kvit og frit. Prisen udgøres derfor kun af materialer og arbejdsløn, samt forsendelsesomkostningerne.

På er der en side med information og links til de interesserede.
Partnerskaber