Ikhelu Band - Cameroun

0,00 kr. 0.00% af 25.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Allan Agerbo @ikhelu

medlem siden 20. februar, 2017

Om projektet

Band IKHELU er en musikgruppe fra Cameroun. De fire musikere i bandet har 2 ting tilfælles: De er meget talentfulde musikere og de har et fysisk handicap.

Lokalt er de blevet et populært og elsket band, der giver mange koncerter med egne kompositioner - på 2 brugte guitarer fra Danmark og en stol som trommesæt.

De har lavet en simpel CD optagelse, og de 50 eksemplarer de har fået hjælpe til at producere, er alle solgt.

At gøre musikkarriere som fysisk handicappet er ikke let, når du bor i Cameroun - men Band IKHELU har en ukuelig vision: 1) De vil introducere deres musik og kultur til et internationalt publikum. 2) De vil opmuntre andre handicappede musik talenter og fortælle historien om hvorfor de blev musikere og hvordan de kom til at komponerer og optræde. 3) De vil skaffe musikinstrumenter, så de kan starte musikundervisning for børn og unge i byen. Børn i Cameroun får ikke musikundervisning i skolen.

At Band IKHELU er kommer så langt skyldes deres mentor og underviser Stephane Nyangon Meydan. Stephane vente i 2012 tilbage til Cameroun med uddannelse som bassist fra Det Jyske Musikkonservatorium i Danmark. Hans drøm var at hjælpe sine talentfulde landsmænd med at få en musikuddannelse og flere muligheder i livet. Han har givet IKHELU musikundervisning og lært dem at komponere egne sange og melodier – og så har han givet dem troen på, at handicappede musikere også kan have visioner og muligheder i den internationale verden.

Det er der kommet et rigtigt godt resultat ud af, lyt selv til en bid fra deres øvning – det lyder meget talentfuld og godt i mine ører - lyt selv.

Stephane Nyangon Meydan er selv en gudsbenådet bassist, der henter sin inspiration fra bl.a. Jaco Pastorius, Marcus Miller, Richard Bona, Etiennes Mbappe og Guy Nsangue og blander afrikansk musik med jazz, funk, pop og fusion. Stephane træner musikere til at undervise og forsøger i samarbejde med de lokale sociale myndigheder at etablere en musikskole for forældreløse og handicappede.

Med dette projekt søger vi støtte på 25.000 kr. (3.600 USD) til:
1) køb af instrumenter til IKHELU og deres musik skole - 15.000 kr. (2.160 USD)
2) professionel indspilning af Band IKHELU album med egne kompositioner - 8.000 kr. (1.152 USD)
3) adgang til internettet, Facebook, Youtube, MySpace - med andre ord; 2.000 kr. (288 USD) til en adgangsbillet til det internationale samfund.

Alle der støtter får selvfølgelig en Cd – og en invitation når (hvis) de en gang giver koncert i Danmark eller Europa.
Partnerskaber