Moderne strikkedesign i smukke omgivelser

0,00 kr. 0.00% af 200.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Lone Breumsø @loekkelig

medlem siden 6. marts, 2017

Om projektet

Se en kort introduktionsvideo til konceptet Løkkelig her:

https://we.tl/YGtimi4rUj

Konceptet:

Jeg lærte at strikke af min mormor Inge, da jeg var 6 år gammel. Det er ikke alle der er så heldige at have en mormor Inge, der kan lære dem at strikke og slet ikke i dag, hvor mange bedsteforældre tager på golfferier og ikke er hjemme som før i tiden. Derfor ønsker jeg at videreføre håndarbejdet og det at strikke og tage det ind i det 21. århundrede. Løkkelig er et nyt koncept indenfor retail. Det er en fusion mellem high-end modeforretning og den klassiske garnforretning. Det er gammelt møder nyt. De gamle dyder bringes ind i et moderne og designbevidst univers. Målet er at skabe en franchise med Løkkelig butikker i hele Danmark og på sigt i hele Skandinavien

Det handler om mere end blot det at sælge garn i lækker kvalitet, strikkekits og håndstrikkede, moderne designs. Det handler om at udbrede det at strikke til flere. Viderebringe de gamle dyder til en yngre målgruppe. Også for at bidrage til at skabe balance i en verden, som bevæger sig hurtigt og som for mange ikke rummer pauser med nærvær. Fællesskab foregår mere og mere på de sociale medier og ikke længere i det fysiske møde på samme måde som tidligere. Nærvær og fællesskab er nogle af nøgleværdierne i Løkkeligs koncept.

Det at strikke er terapi. Forskning viser at det nedsætter stresshormoner og øger produktionen af lykkehormoner. Tilstanden der opnås når man strikker kan sammenlignes med meditation. Så her opnås ro, fordybelse og nærvær. Det at være flere der strikker sammen skaber ægte samhørighed.

Look & Feel:

Når man træder ind i en Løkkelig butik skal oplevelsen gerne være at komme ind i noget trygt, varmt og lækkert. Indretningen i butikken vil udstråle kvalitet. Der vil være et område hvor man kan sidde og slappe af og evt. få nogle tips og tricks hvis strikketøjet driller. I hvert strikkekit medfølger 15 minutters gode råd og en kop kaffe/te i butikken.

Om eftermiddagen kan tweens/teens komme ind i butikken og lære at strikke og lave stramaj. Det er samtidig en pause, hvor de kan tale om stort og småt – det som måske er svært at tale med forældrene om. Butikken vil også være samlingspunkt for workshops for bla. nybagte mødre. Her vil de kunne lære at strikke og samtidig tale sammen om det at blive mor. En anden målgruppe er travle kvinder. Der vil blive afholdt workshops hvor de kan komme ned og strikke. Det er ikke vigtigt hvad de strikker eller om de strikker. Det vigtigste er pausen nærværet, roen og samhørigheden med andre kvinder.

Slow wear:

Konceptet for designet er slow wear. Du kan enten købe et strikkekit og selv strikke en bluse, et tørklæde, en hue osv. Her får du udover et stykke beklædning du selv har produceret også mulighed for at mærke den positive effekt det at strikke har på sindet. Det er også muligt at bestille en vare færdigstrikket. Igen er det slow wear. Strikkedamer på Møn vil så håndstrikke designet og der er en leveringstid på ca. 10-14 dage. Varen vil blive sendt hjem til dig.

Alt garnet kommer fra Uruguay. Her var to svogre som startede med at farve garn i den enes køkken i store gryder. Kort tid efter blev deres garn opdaget i USA og de måtte udvide produktionen. I dag har de et anlæg i Uruguay og i Peru hvor de får det meste strøm fra solcelleanlæg. De har egne får gående. Størstedelen af de ansatte er hovedsagligt lokale kvinder. Alt garnet er håndfarvet og det betyder at der er udsving i farverne. Vi hylder det langsomme, håndarbejdet og det uperfekte.

Økonomi:

Jeg søger en investor, som har mulighed for at investere ca dkk 200.000,- i projektet til at dække etableringen af det praktiske :

  • Udvikling og produktion af webshop

  • Fotos til hjemmeside/webshop

  • Emballage og merchandise, facadeskilte mv.

  • Istandsættelse af butikslokale

  • Inventar

  • Varelager til de første 3-6 mdr.

  • Projektledelse 3 mdr.


Investeringen fra min side er 3 mdrs. gratis fuldtidsarbejde under udvikling samt 15 mdrs. fuldtidsarbejde til under halv løn.

Det kan være at der ifbm etablering af nye butikker bliver behov for et kapitalindskud. Dette afhænger af hvor hurtigt vi kan blive selvfinansierende. Dækningsgraden skulle gerne øges i 2018 ved en højere markup på garn, da det i opstarten er nødvendigt at handle hos grossist. Når ordren øges kan vi søge private label eller finde egen producent.

Se vedlagte etablerings- og driftsbudgetter for 2017 og 2018 samt driftsbudget for 2019:
Partnerskaber