Litteratur ved Brabrand Sø

0,00 kr. 0.00% af 3.500,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
365 TEKSTER @365tekster

medlem siden 5. juli, 2016

Om projektet

Litteratur til Brabrand Sø

Til litteraturprojektet ATLAS OVER AARHUS har forfatter Louis Jensen skrevet fire tekster, der udgør en suite til Brabrand Sø.

I Louis Jensens Brabrand Sø-suite indgår søen, skyerne, fiskene og menneskene i området i en mystisk symbiose, hvor forholdet mellem natur og kultur tager en poetisk og fortryllet form.

Sammen med Brabrand Sogns Menighedsråd og lokalforeningen KulturGas har forlaget 365TEKSTER allerede udgivet den første tekst i Louis Jensens litterære suite ved Brabrandstien bag Brabrand Kirke. Ved hjælp af denne crowdfundingkampagne vil de resterende tre tekster blive udgivet ved Brabrand Sø bl.a. i toppen af et fugletårn.

Brabrand Sø-suiten er skrevet til litteraturprojektet ATLAS OVER AARHUS, hvor 40-50 forfattere skriver om byen i anledning af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Blandt projektets øvrige forfattere er Svend Åge Madsen, Bjørn Rasmussen, Mads Mygind, Mette Moestrup, Inge Pedersen, Thøger Jensen, Christian Haun, Eske K. Mathiesen, Jens Blendstrup og mange flere.

Teksterne til ATLAS OVER AARHUS udgives i mange og overraskende formater rundt omkring i hele byen, bl.a. på husgavle, muleposer, pizzabakker, t-shirts, bænke og som fiktive parkeringsbøder.

OM LOUIS JENSEN
Louis Jensen (f. 1943) er en skattet aarhusiansk forfatter med en vilter og mangfoldig produktion bag sig. Han debuterede med digte i lyrik-tidsskriftet Hvedekorn. Op igennem halvfjerdserne udgav han en række digtsamlinger på forlaget Jorinde og Joringel, der i samme periode også udgav navne som Dan Turéll, Peter Laugesen, F.P. Jac og Vibeke Grønfeldt.

Louis Jensen har skrevet en lang række børnebøger, hvoraf blandt andet Skelettet på hjul (Gyldendal, 1992) og Den strandede mand (Høst & Søn, 2000) læses som klassikere. I halvfemserne gik han i gang med at skrive 1001 firkantede historier illustreret af Lilian Brøgger. De udkommer side om side med meget andet stadig op igennem 00'erne og 10'erne, senest i 2014, og et udvalg har for nylig optrådt i glas og ramme i projektet 365 tekster. Louis Jensen har et levende og nysgerrigt sprog, der både kan læses af voksne og børn.

Louis Jensen er utrolig produktiv inden for børnelitteraturen, men skriver også stadig digte til Hvedekorn og er netop vendt tilbage til Jorinde & Joringel med bogen Monolog (Jorinde & Joringel, 2014). Louis Jensen er uddannet arkitekt. Han er aktiv på den aarhusianske oplæsningsscene og nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2014. Louis Jensens 2014-udgivelse Elefanterne holdt hver gang med Tarzan (Gyldendal) blev i Information betegnet som en nyklassiker.

Se rammerne hér: Se serigrafi-plakaten hér. Se muleposen hérBåde rammer, muleposer og plakater afhentes på 365TEKSTERs kontor på Godsbanen, projektdækket, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C.


Et eventuelt overskud fra crowdfundingkampagnen vil gå til ATLAS OVER AARHUS, der har mange andre tekster, der skal ud i Brabrand og hele Aarhus.
Partnerskaber