BILLEDBOGEN "Gøjmøj - Drengen og fugleungen" er kommet til verden i 2017.

0,00 kr. 0.00% af 5.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
LEGOGLYD @legoglyd

medlem siden 25. april, 2017

Om projektet

BILLEDBOGEN "GØJMØJ"! 

Gøjmøj bliver født i en "rugekasse" hos en fremmed fugl,  den gule vipstjert tæt ved en lille å. Men da Gøjmøjs blå og hvidprikkede æg en dag ryger ud af reden og i kometfart styrter ned i græsset, står en dreng på bare 7 år og ser på.  Gøjmøj selv, ja den sidder som den eneste overlevende tilbage i reden, og den er både sulten og meget bange. Heldigvis får Gøjmøj en ven, som passer den og tager den under sine vinger. 

Og vennen - ja, det er en kløgtig og vågen bette fyr i sommerhår, fiskenet og svampesko.

Billedbogen er skrevet af mig, Tania Viit, som har en musiklæreruddannelse som rytmisk sanger/-musiklærer, samt en pædagogisk assistentuddanelse bag mig. Igennem mit liv som musikunderviser og musikpædagog, har mit fokus været: børn, leg og musik. Det er der kommet en masse skøn musik ud af, men efterhånden er det også blevet til både børnelitteratur, rollespil/spil, børnemusik m. rim- og remser, og andre sjove børneprojekter. Jeg har altid tegnet, sunget, malet, skrevet digte, foldet papir, klippet, klistret og frembragt små tegneserier - ting, som har igangsat den kreative proces.

Jeg har som kunstner/forfatter og musikalsk igangsætter, aldrig været  bange for at kaste mig ud på "dybt vand" uden at vide, om der nu er et anker. Er man kunstner må man også eje modet til at stå ansigt med "dybderne" og lade "skæbnen" råde.

For mig handler den skabende kunstneriske proces, ligeså meget om troen på ens idé, som det handler om at turde "satse" på den som original idé -sikkerhedsnet eller ej . Originalitet kommer ikke af  en "sikkerhed", men udspringer for mig af dén der følelse at man åbner sig for inspirationen og kreativiteten. Det uvisse, er mit personlige landkort, min pejlepind - og mit mantra. At sætte projekter i verden, er som at sætte et nyt barn i verden - mit motto er:

"Find modet. Præsentér hvad du har på hjerte. Kom ud med dit budskab!"

Jeg har arbejdet som musikunderviser og musikpædagog i mange år, og har undervist børn i musik, dans, drama/sanglege, instrumentlege, altid med fokus på inklusion og en anerkendende tilgang til de små, kloge ho'der - som skal mødes i "børnehøjde" og på børns egne præmisser indenfor nogle eksakte rammer. Her er billedbøger, tegneserier og musik en virkelig god måde at nå ud til børnene. Tegninger, ord og toner er en direkte tilgang til barnesindet, og så kan man jo formidle stof, hvor børnene selv kan nå at stille spørgsmål undervejs.

Personligt har jeg en lidt skæv indgang til børnebogsuniverset. Og jeg har et særligt hjerte for de sårbare eller de udsatte. Der er altid én "ting" med de eksistenser, som jeg personligt finder det mest inspirerende at skrive om, eller "sætte i scene". Det er karakterer, som der stikker ud, bøller, tonsere, tumlere, generte, skøre, sjove, tossede, irriterende, indelukkede, udfarende personer, eller dyr  - jeg holder af karakterer med en "særlighed", og når jeg skriver om dem, sætter de hele min verden i et nyt relief. Karaktererne er for mig med til at give historien det rette indhold. Jeg brænder for at skrive historier med kant. Det gælder også her med børnelittatur, som med billedbogen, "Gøjmøj".

"Gøjmøj" er min første børnebogsudgivelse. Det er en bog, som handler om dreng, der bliver ven med en fugl.

Bogens anden halvdel er illustrator, Jakob Kramer som skaber tegningerne til bogen - en meget vigtig medspiller i dette bogprojekt. Han har illustreret over 100 børnebøger, og nu også bogen om "Gøjmøj". Vi arbejder tæt sammen om billedbogprojektet, som ligenu er ved at blive illustreret.

Vi har allerede nu ideer til en evt. 2'er i støbeformen, børneteater og musik m.v. - men nu må vi se!

GØGMØJ SOM ET ORIGINALT BILLEDBOGSUNIVERS - "BØRN OG FUGLELIV".

"GØGMØJ" er en farverig fortælling om det særlige venskab mellem en dreng og en fugl.

Billedbogen henvender sig primært til børn i alderen 3 – 8 år. Den store bog er en klassisk højtlæsnings billedbog. For de 7-8- årige (de gode læsere) er bogen også velegnet som egenoplevelse.

RESUME AF BOGEN

"Gøjmøj" tager udgangspunkt i en 7-årige naturinteresseret dreng, som ikke har noget decideret "navn" i bogen, og egentlig blot er en kæk bette purk med sommerhård, fiskenet og svampebog. I bogen følger vi drengens gådefulde tankesæt, som mere og mere udvikler sig til fantasier og drømme om det mystiske prikkede blå og hvide æg, som han finder i reden af den gule vipstjert, som drengen tilfældigt støder på ude i naturen.

Drengen holder skarpt øje med det fascinerende blå æg, som han døber "Gøjmøj", og fatter stærke følelser for længe før ægget overhovedet klækker. Og bedst, som drengen går og forestiller sig, hvad der mon kommer ud af det mystiske blå æg samt alt dét spændende, som de to skal "lave" sammen - ja, så klækker Gøjmøj.

Det viser sig at være af ægget af en gøg!

Trods drengen forskrækket ser, hvordan "Gøjmøj" skubber de andre små vipstjertæg ud af reden, er den frække og udspekulerede gøgeunge i hans øjne nok noget af det mest fantastiske. En ægte overlever" - den "tilovers"! Fuglen efterlades alene i reden, og dét får straks beskyttergenet frem i drengen. Fuglen gør ham i et vældigt humør. Han passer den og knytter sig til den besynderlige fugl, "Gøjmøj" som piber og tigger om mad og er ved at drive sin gule "vipstjertmor" til vanvid fordi den, som drengen siger, "bare spiser og spiser og spiser"! Fra den dag, er de to er sammen - altid! Han bygger skibe til fuglen, og lærer den om livet, og især lover han at beskytte den mod de mange lumske farer, som kan hvile på en fugleunge.

Men Gøjmøj bliver større og større, og han savner derfor Gøjmøj helt enormt, da fuglen en dag drager afsted ud på nye Eventyr...

Det fiktive og selvopfundne navn,"Gøjmøj", som også lægger navn til bogens titel, er synonym for en "Gøgeunge", hvad du jo nok har gættet, hvis du har læst med så langt. Gøgens "historie" følger som noget naturligt Gøjmøjs specielle adfærd, og for drengen er den da osse en lidt mystisk og speciel fugl, som drengen både elsker, men også stiller spørgsmålstegn ved.

BOGENS FORM OG FORTÆLLESTIL

Gøjmøj er skrevet i en ordknap, 'dagbogsagtig'  form, men rig på billeder. Bogen er stramt komponeret, og universet har naturen som scene, og hvor man følger fuglens og drengens udvikling, som også forløber henover et helt år.

Form: Den nedbarberede tekst sammen med den store bogs flotte illustrationer, kommer børnene til gode, når de kigger billederne, og samtidig får teksten læst højt. Her forstyrrer ordene aldrig billedkompositionen, som har været en vigtig målsætning for bogen. Billeduniverset må gerne stå stærkt sammen med den lidt underfundige fuglefortælling, som skal give læseren en inderlig oplevelse, og samtidig får man også mere viden om den besynderlige fugleart, "Gøgen", som er en snylterfugl der har for vane at lægge sine æg i fremmede fugles reder.

Når børnene derfor på et tidspunkt selv "scroller" rundt i bogen, kan de let fordybe sig i den rummelige fortælling om drengens store "hemmelighed", nemlig fugleungen Gøjmøj.

Sprog og fortællestil: Sproget er holdt i en underfundig, naivistisk fortællestil med en let filosofisk "twist". Den talesprogsagtige dagbogsform er et bevidst valg, for at give læseren indblik i "drengens tanker". Drengen er nemlig i konstant indre dialog med sig selv og Gøgeungen, Gøjmøj.

Ved at benytte drengens egen "talestemme", får man et direkte, ærligt indblik i drengens liv med fuglen, som uden filter fortæller om en til tider absurde, overdramatiserende facon overfor den klumsede fugl, som drengen vil gøre næsten alt for at beholde hos sig så længe som muligt. For drengen er det desuden en fuldkommen "logisk" metodik, at overdrive mange af hans handlinger i fht. fuglen, som han tit er gal på. Fx. indfinder Gøjmøj sig ikke lige hvergang han har fundet på nyt, de to skal lave sammen.

Gøjmøj er fuglefri, og bestemmer selv hvor den er, og hvornår til drengens evindelige irritation.

Jeg har forsøgt at spejle drengens følelser så ærligt som muligt, uden at forklar hvorfor dregnen vælger en fugleunge som sin ven. Noget af tiden er de helt "tætte", andre gange føler drengen sig totalt forladt. Men dét,  som er vigtigt for drengens udvikling gennem Gøjmøj bogen, er at han istedet for at se sig blind på ting, han selv vil, efterhånden mere og mere "ser " tingene som de rent faktisk er i virkeligheden. Han bilder sig jo også ind, at fuglen ikke kan leve uden ham og omvendt. Efterhånden som fugleungen vokser, begynder alting begynder tingene langsomt at dæmre, for den  nysgerrige men også ret så selvbestaltede dreng. For han opdager jo, at Gøjmøj faktisk kan flyve, og som voksen trækfugl søger den egne "græsgange".

STØT GØJMØJ BOGEN

Jeg har skrevet bogen færdig, jubiii!!

Og nu skal historien udkomme som rigtig billedbog her i Danmark.

Den skal trykkes og den skal distribueres til biblioteker, bogbaser og forretninger - og måske ned og stå hos en lokal boghandler, hvor en fiktions billedbog om fugle og børn passer ind.  Pengene, som indsamles her på Booomerang.dk, vil gå til udgifterne i forb. med udgivelsen, illustration, layout, tryk og distribution. Bogen vil blive trykt i absolut prima papirkvalitet, med flot og kraftigt omslag (hardbook). Den udgives via TOPTRYK GRAFISK, som også sørger for distribution af bogen, samt sørger for, den når ud  til brugerne (som trykt bog og som e-bog) og ud i boghandlen. Efter frigivelsen af bogen, vil den derfor nemt kunne købes og bestilles via TOPTRYK - DBK!

Mit budget lyder på i alt 10.000 DKK. Jeg har valgt at søge halvdelen af pengene, dvs. 5.000 kr. gennem crowdfunding her på www.booomerang.dk (med tre o’er). Det foregår på den måde, at du bidrager med et valgfrit beløb, som indgår i én af kategorierne til højre under ‘Incitamenter’ med de 4 kategorier: Small pakken, medium pakken og VIP Super pakken og VIP Ekstreme.

Som tak, for din hjælp følger der en gave med. Støtter du fx. med 349 DKK., eller derover reserverer du og sikrer dig dermed én af de nye billedbøger, som vil blive sendt direkte til din postadresse, kvit og frit når pengene er fundet og trykkeriet har været indover. Ønsker du at bestille flere Gøgmøj billedbøger, kontakt da bogens forfatter, Tania Viit pr. email som er: brilleand@gmail.com

Note. Angående fundingen. Hvis beløbet ikke bliver nået, får man som bidrag-ydere ikke sine penge retur. Projektet er et 'flexible funding' projekt. Hvilket vil sige, at selvom målbeløbet ikke nås, går pengene til projektet alligevel. Som crowdfunder får du altså ikke dine penge retur, som normalt med 'alt eller intet' projekter. Du støtter "Gæt et pip" projektet uanset resultatet af crowdfundingen! Jeg skal jo bruge pengene til at realisere bogprojektet.Når du støtter projektet, får du en email med en bekræftelse på din støtte. I denne står er, at pengene går retur, hvis ikke projektet er 100 % funded - det er altså ikke tilfældet!" LÆS MERE OM HVORDAN DU STØTTER GØJMØJ BILLEDBOGEN LÆNGERE NEDE :-)MIT HÅB FOR BOGEN

Jeg håber, at Gøjmøj vil nå ud til nogle børn, som læser bogen og tager historien til sig, som en sjov og anderledes oplevelse. Fortællingen sammen med billederne kan sætte tanker igang hos børn om fugleliv, om naturen og de "små ting" - samtidig med, at bogen handler om venskab.  Måske går man selv og savner nogen at dele sine tanker med, og den slags følelser, er bogen god til at spejle. Derudover sætter bogen andre temaer i relief, bla glæden ved naturen og alt, hvad man ellers kan spotte dér. Bogen kommer også omkring børns følelser  - fx. omsorg, smerte, savn, kærlighed, sorg, ensomhed, tab men og håb, som altsammen er noget drengen udvikler for fuglen fra han møder "Gøjmøj" og til dén frygtede dag, han må sende den afsted til Afrika.

Jeg vil med billedbogen "Gøjmøj" vise, at for en dreng kan selv et lille sjov "fugleæg" synes mindst ligeså kostbart, og værdifuldt, som hvis han havde fundet en kæmpe sørøverskat. Gøgmøjs "mærkelige" prikkede, blå æg sætter historien igang, ligesom det sætter drengenes fantasi igang - HVAD der er INDENI ægget. Da ægget efter ENDELIG klækker, kan drengens "hemmelige venskab" med Gøjmøj begynde.

Gøgen er også en lidt speciel,"fugleskikkelse", som i forvejen har mange myter og sjove historier tilknyttet. Samtidig er gøgen en udskældt fugl. Og bogens indbyggede konflikt, med at drengen skal lære fuglen at kende, for siden at slippe den igen er også en "lære", som bogen belyser i børnehøjde. Dvs. bogen behandler også et underliggende tema om "tab" og tilknytning.

Det er håbet, at så mange børn som muligt, vil tage Gøjmøj til sig som børnebog og få lyst til at lære mere om fuglene og deres liv.

Bogen foregår i et natur rigt område, men sådan er det jo ikke for alle børn og slet ikke for børn, som bor inde i byen. Jeg håber derfor, at bogen vil smitte, og inspirere børnefamilier så de får mod på friluftsliv, og lyst til at komme mere ud i naturen.

Og så må bogen da gerne inspirere børn til fuglekiggeri :-)

Forhåbentlig sætter bogen børns tanker igang på flere planer, og måske give anledning til en lille hyggesnak om fugleliv.

HVAD FÅR DU UD AF DET, NÅR DU REKVIRERER "GØJMØJ"?

Billedbogen, GØJMØJ er en lækker, farverig og fuldt illustreret bog på samtlige sider, hvor der er kælet for de små, men vigtige detaljer. Gøjmøj sætter nysgerrigheden igang hos læseren, og lægger op til snak om natur, sanser og fugle. De stemningsskabende situationer er frembragt ved en enkel, let karikeret og tegneserieagtig stil.

Bogens stramme komposition og tekstlige opsætning, er minimalistisk i sin "form" - bogen har meget lidt tekst, som underbygges af de farverige illustrationer. Den "fuglede" billedbog er spækket med små pudsige og sjove indfald, spørgsmål og kringlede tanker, som drengen gør sig om sin nye ven, Gøjmøj. Både glade såvel som mere "dystre" tanker. Håbefulde såvel som afmægtige. For med en "fugleforelskelse" som drengen jo lidt har med den klodsede og krævende fugl, går følelserne op og ned som i en bølgegang.

Som et selvstændigt billedunivers, danner naturen rammen om denne billedbogs meget følelsesbetonede handling. I naturen er der masser af rum og 'space' for et barns tanker og udforskning af alt det spændende krible-krable liv - og ikke mindst, fugleliv, som man kan finde dér.

Med denne første Gøjmøj billedbog, skildres et sødmefyldt, men ikke helt uproblematisk møde mellem dreng og fugl.

Støtter du bogprojektet her med min. 349 kr. sikrer du dig en forudbestilling af et første eksemplar af bogen.

De bedste hilsner,

Jakob Kramer (illustrator) & Tania Viit (forfatter)

HVORFOR BEHØVER JEG DIN HJÆLP OG HVOR KAN BOGEN KØBES?

Som forfatter til Gøjmøj, står jeg med alle udgifterne selv, og jeg vil gerne involvere dig i processen. Jeg håber, du vil give et bidrag, og til gengæld for din gavmildhed, modtager du som noget helt selvfølgeligt en invitation til Bogforum 2017,  som finder sted fra den 10.-12. november 2017 i Bella Center Copenhagen.

På Bogforum 2017, vil jeg selv præsentere og sælge billedbogen samt nogle andre fuglebøger for børn, jeg har skrevet. Du kan også forudbestille Gøjmøj direkte hos mig ved at skrive dig op pr. mail - som du finder i slutningen af dette billedbogsprojekt.

De penge, jeg samler ind går udelukkende til fremstilingen og trykningen af bogen, og alle udgifterne forbundet hermed: illustration, grafisk layout, klargøring til tryk, tryksager og print, distributionsudgifter og lidt PR.

HVORFOR SKAL DU STØTTE?

Du skal støtte bogen, hvis du har lyst til at se Gøjmøj blive udgivet. Og selvfølgelig også, hvis du selv kunne tænke dig et 1.ste eksemplar. Se her til højre, hvad du selv kan få hvis du bidrager.

SÅDAN STØTTER DU

I mine tanker kan du få min drøm om Gøjmøj til at blive virkelighed! Jeg håber, du vil tænke denne tanke, og købe en bog på forhånd.

Du støtter bogen, ved at klikke på knappen i øverste højre hjørne, hvor der står “støt dette projekt” (scroll op), indtil øverste højre hjørne bliver synligt).       Så vælger du det beløb, du vil støtte med, og indbetaler beløbet.

PS. Hvis vi ikke når de 5.000 kr. vi har sat som mål, får du ikke dine pengene tilbage igen, når støttetiden udløber.

  • Alle funders modtager en invitation til vores stand i Bogmessen, København d. , hvis man har indbetalt det minimumsbeløb, der står nævnt ovre i højre side.  • Alle funders, som støtter Gøjmøj bogen med et  beløb på min 349 kr. forudbestiller samt modtager ét gratis eksemplar,som jeg personligt sender hjem til dig, kvit og frit. Alt du skal gøre, er at huske at opgive navn og adresse, når du støtter med bogen med omtalte beløb. Ellers send en mail.


Kontakt/e-mail ang. funding af Gøjmøj eller andet du har på hjerte - skriv til forfatteren her: brilleand@gmail.com
DU KA' KALDE DIG BOGSTØTTE! (Small pakken)
Minimumsbeløb 20,00 Ved beløb mellem: 20,00 Kr. - 249,00 Kr. Du vil gerne støtte det gode projekt, men behøver ikke bogen. Du får en kæmpe krammer lige på stedet!
Note. Projektet er et 'flexible funding' projekt.
Minimumsbeløb 20,00 Projektet er et 'flexible funding' projekt. Hvilket vil sige, at selvom målbeløbet ikke nås, går pengene til projektet alligevel. Som crowdfunder får du altså ikke dine penge retur, som normalt med 'alt eller intet' projekter. Du støtter "Gæt et pip" projektet uanset resultatet af crowdfundingen! Når du støtter projektet får du en email med en bekræftelse på din støtte. I denne står, at pengene går retur, hvis ikke projektet er 100 % funded - det er altså ikke tilfældet.
HELDIGE BOGEJER! (Medium pakken)
Minimumsbeløb 349,00 Ved beløb mellem: 349,00 Kr. - 450 Kr. Du bliver snart den heldige ejer af 1. oplæg til denne kanon skarpe pris! Vi vil både signere og kvittere med et stk. signeret bog samt 2 postkort som Gøjmøj merchandise. Vi sender den til dig, når produktionen er gået igennem. (Vi sender kvit og frit til din adresse i DK – husk at oplyse din adresse kommentarfeltet, eller send forfatteren en mail)
GØJMØJ V.I.P. (Large pakken)
Minimumsbeløb 450,00 Ved beløb mellem: 450,00 Kr. - 500,00 Kr. Den røde løber bliver rullet frem. Vi vil både signere og kvittere med et stk. signeret bog + 3 Gøjmøj postkort. Vi sende tingene til dig, når produktionen er gået igennem. Vi sender kvit og frit til din adresse i DK – husk at oplyse din adresse kommentarfeltet, eller send en mail. Det vil glæde os at invitere dig til vores udgivelses-happening, Bogforum 10.-12. november 2017 i Bellacenteret. Kom og vær med. Det bliver en fest!
GØJMØJ SUPER V.I.P. (Super pakken)
Minimumsbeløb 500,00 Ved beløb mellem: 500,00 Kr. - 750,00 Kr. Vi bukker og nejer. Den røde løber rulles frem. Du får en gruppekrammer og en hestesko. Vi vil både signere og kvittere med et stk. signeret bog +! Vi sender den til dig, når produktionen er gået igennem. Vi sender kvit og frit til din adresse i DK – husk at oplyse din adresse kommentarfeltet, eller send en mail. Det vil glæde os at invitere dig til vores udgivelses-happening, Bogforum 10.-12. november 2017 i Bellacenteret. Det bliver en fest
GØJMØJ SUPERV.I.P. (Maxi pakken)
Minimumsbeløb 750,00 Ved beløb mellem: 750,00 Kr. - 1000,00 Kr. Vi bukker og nejer. Den røde løber rulles frem. Du får en gruppekrammer. Vi vil både signere og kvittere med et stk. signeret bog + 4 postkort! Vi sender den til dig, når produktionen er gået igennem. Vi sender kvit og frit til din adresse i DK – husk at oplyse din adresse kommentarfeltet, eller send en mail. Det vil glæde os at invitere dig til vores udgivelses-happening, Bogforum 10.-12. november 2017 i Bellacenteret. Det bliver en fest!
Partnerskaber