Heartbeats to Palestine - Sport for social forandring for unge palæstinensiske flygtninge i Libanon

15.030,00 kr. 100.20% af 15.000,00 kr.

29

crowdfunders
udløbet
Maj Navntoft @majnavntoft

medlem siden 14. juli, 2017

Om projektet

Støt sommerens sociale sportsaktiviteter for unge palæstinensiske flygtninge i Libanon //Heartbeats to Palestine

Ved at støtte Heartbeats to Palestine-initiativet støtter du et frivilligt drevet initiativ, der via sporten som redskab skaber nye drømme og muligheder for unge palæstinensiske flygtninge i Libanon.

Unge palæstinensiske flygtninge i Libanon har intet at se frem til

Det er den ubarmhjertige sandhed at palæstinensiske flygtninge i Libanon fødes og dør i flygtningelejre. Knap 70 år efter deres flugt til Libanon lever størstedelen af de palæstinensiske flygtninge endnu i overbefolkede flygtninglejre og med stærkt begrænsede rettigheder. Fattigdom, frustration og handlingslammelse overleveres fra generation til generation. For de unge mennesker med palæstinensisk flygtninge baggrund i Libanon er mulighederne i dag endnu færre end tidligere, og udsigten til at tingene skal ændre sig er nært ikke-eksisterende.

Heartbeats to Palestine – troen på at sporten leder til social forandring

I disse flygtningelejre i Libanon er pladsen til at bevæge sig på omtrent lige så lille som pladsen til at drømme. Derfor arbejder Heartbeats to Palestine-initiativet på at udvide begge arenaer – dette gøres med sporten som værktøj. Sporten drejer sig nemlig om mere end at få pulsen op.  Den drejer sig om personlig og kollektiv dygtiggørelse og udvikling, den drejer sig om samarbejde og fællesskab, og den drejer sig om visioner og strategi. Heartbeats to Palestine er et initiativ som samler mennesker på tværs i et fælles forsøg på at give en ellers desillusioneret ungdom en ny mulighed for positiv udvikling, individuelt såvel som kollektivt. Som eksempel støttes vi i år af både frivillige Palæstinensiske og libanesiske kræfter, samt af frivillige sportstrænere og aktivister fra Italien og Danmark, samt Black Lives Matter bevægelsen i USA.

Heartbeats to Palestine startede ud som projektet Sports Unite Youth - et projekt der havde til formål at skabe fællesskab, forståelse og samarbejde på tværs af grænser(læs mere herom i nedenstående link). I dag har projektet udviklet sig til et netværk af sociale sportsaktivister, der dels arbejder for at sætte fokus på vilkårene for palæstinensiske flygtninge i Libanon gennem sociale sports event, men også på i det hele taget at skabe plads til sporten, samt de drømme, visioner og strategier den medfører for de unge. Gennem ugentlige sportsinterventioner og årligt tilbagevendende sport-events og sommeraktiviteter/sommerlejre trænes unge piger og drenge dels inden for diverse sportsgrene, og hermed i at begå sig i, og i sidste ende ændre på, den virkelighed som de lever i.

Du støtter sommerens sportsaktiviteter

Heartbeats to Palestine drives udelukkende af frivillige kræfter, derfor er vi dybt afhængige af små bevillinger og private donationer, blandt andet fra dig. Ved at bidrage til denne crowdfunding kampagne er du med til at sikre at sommerens aktiviteter kan bestå.  Og der skal faktisk ikke så meget til, for får blot 200 kr. kan vi sikre én ungs deltagelse i et omfattende og for dem, livsændrende, sommersportsprogram.

 

Vi håber på dit engagement og din støtte til vores initiativ. Vil du vide mere om Heartbeats to Palestine, kan du følge/kontakte os på facebook: https://www.facebook.com/HBtoPalestine/

 

Du kan også læse/se/høre mere om projektet, Sport Unite Youth via nedenstående links:

 

Sports unite youth:

http://globalstory.dk/stories/sports-unite-youth

 

Gellerup magasinet – interview with initiators of sports unite youth: https://www.youtube.com/watch?v=abZrboY-tk0&feature=youtu.be

 

Vi kan skabe et lyspunkt:

http://globalstory.dk/stories/vikan-skabe-et-lyspunkt

 

Mere end bare bold:

http://www.globalstory.dk/stories/mere-end-bare-bold

 

Blog fra sommerlejr 2015:

http://www.sportscamplibanon.wordpress.com

 

 

 
Partnerskaber