Strik som frirum i psykiatrien

0,00 kr. 0.00% af 40.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Thea Dam Søby @5753554234

medlem siden 21. august, 2017

Om projektet

Hej, jeg hedder Thea og jeg vil indføre strik overalt på de psykiatriske sengeafdelinger! Men jeg har brug for penge til at fortsætte arbejdet.

Det sidste lille års tid har jeg strikket med patienter på de psykiatriske sengeafsnit.

Det har været en fantastisk oplevelse!
Noget af det værste ved at være indlagt på en psykiatrisk afdeling er ensomheden – at være ensom blandt mange et sted, man er tvunget til at være. Jeg ved det, fordi jeg har haft det inde på livet.

Jeg har strikket siden, jeg var 6 år og strik har altid været en god følgesvend, når jeg har været glad, lykkelig, i sorg eller i krise.

Når jeg kommer med strikkekurven på de psykiatriske afdelinger opstår der et rum, hvor vi uden forudsætninger kan være sammen og ofte vokser, der spændende samtaler frem i fællesskabet.

Nogen lærer at strikke på 1 ½ time og strikker bare derudaf. Andre sidder med uge efter uge, nyder at der sker noget i opholdstuen og en dag har de overskud til at samle strikkepindene op og være med.

Der bliver ofte lavet små og overskuelige ting. Det kan være en lille bold fyldt med uld og lavendel, som man kan have i sin lomme og måske bruge som stressbold eller som sansebold. Det kan være små sjove dyr og figurer, som bringer smil og latter ind i rummet og passer perfekt til at tage med hjem og give som gave.

Det kan også være store ting, som man kan strikke på i ugevis. Et sjal som der kan strikkes på dag efter dag, så tiden går stærkere og man kan få ro omkring sig.

Strikningen bringer mange samtaler og megen glæde ind på de psykiatriske sengeafsnit. Ofte møder jeg mennesker, der har brug for strikkehjælp også, når jeg er gået hjem og lige så ofte møder jeg patienter, der vokser af at kunne være den, der midt i deres egen sygdom, kan hjælpe en anden.

Når disse skønne mennesker bliver udskrevet vil de ofte gerne strikke videre og så forsøger jeg at hjælpe dem med at komme ud i strikkegrupper og sørger for, at for at de har garn og strikkepinde, de kan tage med hjem.

Der er mange mennesker, der har støttet mig undervejs. Jeg har fået garn, strikkepinde og tilkendegivelser fra folk, der gerne vil støtte.

Men jeg har også brug for din hjælp: Jeg samler penge ind med det formål, at starte strikkeprojekter op mange flere steder i psykiatrien og dit bidrag vil have stor betydning.

Omkring årsskiftet 2017 /2018 udkommer min ebog med mine spændende historier fra Strik i Psykiatrien 2017.

Denne e-bog bliver fyldt med brudstykker, billeder, små strikkeopskrifter og beretninger fra mine dejlige timer i psykiatrien. Det er i denne ebog, på min hjemmeside og Facebook side, at du kan følge med i, hvordan mit projekt udfolder sig.
Partnerskaber