FÆLLESSKIBET - vi sætter kurs mod 'det gode liv'

15.400,00 kr. 102.67% af 15.000,00 kr.

36

crowdfunders
udløbet
Morten Risom Nielsen @mortenrisom

medlem siden 24. maj, 2017

Om projektet

FÆLLESSKIBET er et flydende laboratorium, der er sat i søen for at finde kreative løsninger på, hvordan vi danske forbrugere kan ændre vores ressourceforbrug uden at gå på kompromis med ’det gode liv’.

Eksperimentet foregår om bord på et sejlskib, som danner rammerne for et levende laboratorium, hvor vi udfordrer de mest gængse forbrugsvaner og præsenterer alternativer, som skal inspirere dig til en mere simpel og cirkulær livsstil.

Men hvorfor et skib?
Vi har først og fremmest valgt at bruge et skib som platform, da det let kan imitere et lukket system. Om bord kan alt hvad der forbruges nøje måles og visualiseres, og vores affald forsvinder ikke blot ned i en skraldespand, der tømmes hver uge.
Vi har også valgt et skib af den årsag, at det er mobilt. Det er nemlig vigtigt for os, at vi kan komme rundt i Danmark og inkludere jer i eksperimentet. I foråret og sommeren 2018 vil vi derfor sejle rundt til danske havne og afholde events med lokale organisationer – og her er du meget velkommen om bord!

Hvad vil vi teste?
Eksperimentet er delt op i tre overordnede faser: Visualisér, Minimér og Cirkulér. Første fase handler om at finde ud af hvad og hvor meget, du og jeg egentligt forbruger. En besætning vil bo om bord, hvor de vil forbruge som en gennemsnitsdansker - dog med den regel, at intet af det besætningen tager med om bord, må forlade skibet igen. På denne måde kan vi let visualisere og dokumentere de væsentlige udfordringer ved vores forbrug.

Anden fase handler om at få minimeret dette forbrug på den bedst mulige måde, og finde ud af hvilken del af vores forbrug, der bringer mest værdi til vores liv. Denne fase er delt op i flere mindre eksperimenter, der hver især sætter fokus på ét område, såsom; mad, energi, vand, tøj og oplevelser. Eksperimentet slutter med en række bud på, hvordan vi forbrugere helt praktisk kan tilpasse vores forbrug, uden at gå på kompromis med vores levestandard og lykke.

Tredje og sidste fase er for de rigtigt seje. Her sætter vi fokus på, hvordan vi kan opnå et helt cirkulært forbrug med en minimal miljøbelastning. Om bord på skibet udvikler vi løsninger baseret på genbrug og ressourceoptimering, der i sidste ende skal demonstrere, hvordan vi kan opnå en 100% bæredygtig livsstil.

Fælles for alle eksperimenterne er at de er fleksible, med det formål, at de kan tilpasses jeres inputs.

Første skridt
Inden eksperimentet kan søsættes, skal vores fine skib ombygges og indrettes som ’laboratorium’. Dette foregår i løbet af efteråret og vinteren, i samarbejde med Dreslette Skole på Fyn. Konstruktionen foregår selvfølgelig også efter en cirkulær tankegang, og her er I ligeledes velkomne til at komme med jeres ideer til, hvordan FÆLLESSKIBET skal indrettes.

Hvad går din støtte til?
Vi har startet denne crowdfunding kampagne, fordi vi stadig mangler de sidste økonomiske midler til at påbegynde konstruktionen af FÆLLESSKIBET. Din støtte vil altså gå til materiel og udstyr, der skal med om bord og fremvises, når vi sejler rundt i Danmark fra april 2018.

Din støtte - uanset størrelse - vil blive modtaget med stor glæde og taknemmelighed.

Vi glæder os til at byde DIG velkommen om bord!

- De bedste hilsner fra teamet bag FÆLLESSKIBET


 Følg FÆLLESSKIBET på Facebook: facebook.com/faellesskibet
E-BOG
Minimumsbeløb 75,00 Ved eksperimentets afslutning sendes en opsummering af vores resultater, der er illustreret og forklaret på normalt menneskesprog, så du let kan få inspiration til en mere bæredygtig livsstil. Forventet levering: August 2018
KOM MED OM BORD
Minimumsbeløb 150,00 Oplev livet om bord, når vi kommer forbi en havn nær dig. Skipper byder dig velkommen på FÆLLESSKIBET, med en fremvisning af hvordan en cirkulær livsstil kan tage sig ud. Du får også vores e-bog tilsendt, når den udkommer. Forventet levering: Forår/sommer 2018
KOM OG BYG
Minimumsbeløb 150,00 I løbet af vinteren inviteres du en tur på landet forbi vores værksted i Snave. Her kan du give en hånd med på projektet og samtidig lære mere om de cirkulære principper der ligger bag. Du får også vores e-bog tilsendt, når den udkommer. Forventet levering: Vinter 17/18
MATROS FOR EN DAG
Minimumsbeløb 250,00 Prøv livet til søs, når FÆLLESSKIBET inviterer dig med om bord til en dag på havet, hvor vi skal ud og lege i bølgen blå, hygge på dækket og nyde frokosten i de smukke omgivelser langs Danmarks kyst. Du får også vores e-bog tilsendt, når den udkommer. Forventet levering: Forår/sommer 2018
GAST FOR EN WEEKEND
Minimumsbeløb 500,00 Hvis du brænder for at lære at om livet til søs, og for at opleve en bæredygtig livsstil på egen krop, så kan du få en køje om bord, og blive en del af besætningen for en weekend. Påmønstrings- og afmønstringshavn aftales nærmere med dig. Du får også vores e-bog tilsendt, når den udkommer. Forventet levering: Forår/sommer 2018
SKIBSREDER
Minimumsbeløb 1.000,00 Hvis du synes at FÆLLESSKIBET lyder som det sejeste projekt, og har lyst til give os ekstra god vind i sejlene, kan du blive ’skibsreder’ (læs: sponsor), som selvfølgelig inkluderer de ovenstående incitamenter, samt indgravering af dit navn på skibet. Forventet levering: Forår/sommer 2018
Partnerskaber