Støt produktionen af øko-spisesvampe på kaffegrums!

0,00 kr. 0.00% af 40.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Lasse Melgaard @4293573159

medlem siden 10. november, 2017

Om projektet

I vores frivillige forening 'Fra Grums til Gourmet' dyrker vi østershatte på genanvendt og upcyclet økologisk kaffegrums på Aarhus Havn. Østershattene indeholder en masse sunde næringsstoffer, og så har de evnen til at trække næring ud af næsten hvad som helst. De har derfor potentialet til at indgå i mange processer inden for den cirkulære økonomi, og samtidig har deres rodnet, myceliet, også evnen til at oprense jord, isolere og kan endda bruges som dyrefoder eller byggemateriale.
Netop dette skal vi forske videre i ved at sælge vores dyrkede svampe, hvorved overskuddet går til udviklingen af østershattens potentiale. Vi er 15 personer, der alle er frivillige i dette projekt, og vi søger derfor støtte fra jer kære Booomerangere til at optimere vores produktion, så vi hurtigst muligt kan få sat gang i forskningen!

Projektets fysiske rammer
De fysiske rammer for projektet er to 40-fods containere, placeret ved Aarhus Havn, ved siden af Dome of Visions og byhave-initiativet Pier2 haven.
Imellem disse containere har vi bygget et drivhus, der bruges som formidlingsrum. Vi har holdt rundvisninger, snakket om svampe og formået at skabe en større forståelse hos vores følgere og besøgende for svampenes potentiale og de ting, de smider i skraldespanden.
Vores svampeproduktion kan omdanne 1500 kilo kaffegrums til 200 kilo svampe på ca. 6 uger, og hvis ikke vi brugte det, så ville det ende på forbrændingen og udlede drivhusgasser. Vi skal i fremtiden lave mange flere workshops, kurser og rundvisninger til befolkningen, men svampeproduktionen er vejen frem for at skabe et økonomisk overskud, der giver tid til disse hyggelige events.
Vi elsker at vise vores produktion frem og inspirere andre til at tænke bæredygtigt og komme på upcyclende tanker!

 

Hvordan støtter jeg?
Du kan støtte med lige det beløb, du har lyst til:

  • For 100 kr. får du en god rabat på vores growkits, der består af en dyrkningsspand med huller + en pose mycelium. Det eneste, du selv skal tilsætte, er det kaffegrums, der er tilbage fra din kaffe, og du kan efter 7 uger nyde dine egne selvdyrkede østershatte fra en spand, der kan stå på køkkenbordet såvel som på dit soveværelse.

  • For 250 kr. får du et growkit + en smagsprøve på de svampe, vi selv har dyrket på økologisk kaffegrums.

  • For 500 kr. får du to growkits + smagsprøve + en hyggelig kop kaffe nede på vores svampefabrik.

  • For 1000 kr. kan du booke en rundvisning på 30-45 minutter til dig og dine svampeinteresserede bekendte, hvor I kan få lov at kigge ind i containerne og høre om de forskellige processer, svampen går igennem, hvorfor svampe kan dyrkes på kaffegrums, biologien bag dette fænomen samt den større sammenhæng, som dette projekt indgår i. Lyder det ikke spændende?Hvad går pengene til?
Jeres støtte vil udelukkende gå til optimering af vores svampeproduktion. Vi er alle frivillige, og derfor er der ikke noget af støtten, der går til løn til medlemmerne af foreningen. Vi vil rigtigt gerne have vores østershatte ud i Aarhus, så du kan nyde dem i din favorit-restaurant eller lave en svamperisotto derhjemme af lokalt dyrkede svampe, der har formået at upcycle kaffegrums fra restauranter og caféer i området.


 

Vi håber, at I vil hjælpe os i mål med jeres støtte, så vi kan komme i gang med at skabe et mere bæredygtigt Aarhus, hvor kaffegrums bliver til svampe, og hvor grønne visioner bliver til virkelighed!

 
Partnerskaber