Følg VILDE BIERS livscyklus

95.740,00 kr. 112.64% af 85.000,00 kr.

220

crowdfunders
udløbet
PLAN Bi @1008958226

medlem siden 24. januar, 2018

Om projektet

MIDNAT ER SIDSTE CHANCE FOR AT BESTILLE ET BI-HOTEL-OBSERVATORIUM.

SIDSTE NYT: Frist forlænget + nu får alle bi-hotel - også selvom vi ikke når crowdfunding-målet.
LÆS mere HER

I et bi-hotel-observatorium kan du følge vilde biers livscyklus – helt tæt på.

Bestil et bi-hotel-observatorium til dig selv - eller "spyt i kassen" og hjælp danske skoleelever blive klogere på bier og bestøvning.
Vi skal kunne afgive en bestilling på 200 stk., for at få en produktion i gang.


Vores vilde bier er pressede – af mangel på blomster og steder, hvor de kan lægge deres æg. Af pesticider og ja – af vores husdyr: Honningbierne.
Men vi har brug for vilde bier.
De hjælper både med bestøvningen af vores sundeste madvarer, og de er eksperter i at bestøve vores vilde blomster.

Vi har 233 arter af bier i Danmark – kun én hedder honningbi og bor i et bistade.
Der er både humlebier og solitærbier, som enten ”bor” i jorden eller i hulrum.
Nu er det på tide, at ”de vilde” kommer ind i kampen om at byde på ”noget at se på”.
Vilde bier fører nemlig et spændende liv, og selvom vi ikke får noget spiseligt som honning til gengæld fra vilde bier, så byder de på mange timers spændende underholdning.
Nu giver PLAN Bi dig mulighed for, at hjælpe med at øge kendskabet til nogle af vores vilde bier, nemlig dem som hedder ”hulboende solitær-bier”. De lægger æg i lange, smalle hulrum – det er dem, som gerne vil flytte ind i et bi-hotel.
Naturorganisationen PLAN Bi har udviklet et lille bi-hotel, som du kan kigge ind i og se, hvordan forskellige arter af vilde bier lever deres liv - i den periode hvor de ikke er flyvende.
Gennem året kan du følge, når der bliver lagt æg og lavet "madpakker". Når æg bliver til larve, som igen bliver til puppe, inden den fuldt udvoksede bi forlader sin rede-celle året efter.

Det er PLAN Bi´s mål, at der skal hænge sådan et bi-hotel-observatorium udenfor vinduet i samtlige, danske biologi-klasselokaler i den danske folkeskole! Men vi ser også gerne at mange private får lyst til at følge disse fantastiske og vigtige dyr helt tæt på.
Vi skal kende bierne for at kunne passe godt på dem.
SKRIV DIN SKOLE PÅ LISTEN TIL ET GRATIS BI-HOTEL-OBSERVATORIUM HER: http://planbi.dk/skole-listen/

Giv dig selv et Bi-hotel-observatorium til haven/altanen - eller giv Bi-hotel-observatorier til PLAN Bi´s skolepulje

PLAN Bi har søgt flere danske fonde om støtte til at donere 300 bi-hotel-observatorier til danske folkeskoler, men her vil vi gerne give alle danskere muligheden for, enten selv at erhverve sig et bi-hotel-observatorium, eller donere nogle til vores ”folkeskolepulje” - over 50 skoler skrev sig på listen i løbet af det første døgn, så der er i den grad en lyst til at undervise børn i bier!
Skoler/biologilærere kan skive deres skole op til at modtage et gratis bi-hotel-observatorium her: http://planbi.dk/skole-listen/
Til skoler medfølger et lille hæfte med forslag til moduler, som kan hjælpe læreren med at sætte vilde bier på skoleskemaet.
Virksomheder, kommuner og foreninger kan støtte med en særlig pakke af bi-hotelobservatorier til "Skolepuljen" - i får jeres navn/logo på vores hjemmeside og undervisningsmateriale som tak.

Desuden kan ovenstående støtte med en kombi-pakke: 10 Bi-hotel-observatorier til fri afbenyttelse + et oplæg om "Vilde Bier og God Bi-Skik" – I vælger stedet. Se mere her: http://planbi.dk/book-en-bi/

 
 

PLAN Bi er en lille, ny naturorganisation, som har sat sig for at redde vores vilde bier – inden det er for sent. I løbet af vores første leveår har vi allerede haft stor gennemslagskraft. Vi er blevet næsten 10.000 på Facebook, vi har afholdt en foredragsrække med verdens førende bi-forsker og -forfatter, Dave Goulson. Vi har også afholdt hele seks events om bier og det, de giver os – chili, græskar, krydderurter og hjemmelavet snaps og likør, og vi har også startet vores arbejde lokalt i vores første ”bestøvnings-kommune”, Frederikssund. Se mere her: http://planbi.dk/ eller mød os på Facebook: https://www.facebook.com/planbi.dk/

Opnår vi ikke crowdfunding-målet, får du dine penge retur.

  

PRODUKTDATA

Bi-hotel-observatorierne er fremstillet i dansk, FSC-godkendt egetræ.
Der er isat en plexiglas-plade, som kan skrues af for rengøring.
Lågen holdes på plads med en magnetlås.
Der vil være i alt otte redegange – hhv. 6 og 8mm i diameter. (Fotoet er af prototypen, som har færre redegange!)

Observatoriet hænges op på væggen med en skrue, eller det kan stå (i læ).

PLAN Bi-brochuren ”Sådan får du bier i bi-hotellet” vedlægges. I den kan du læse mere om, hvordan et bi-hotel skal placeres, for at bierne vil flytte ind.

Bi-hotel-observatorierne bliver fremstillet i samarbejde med tømrerfirmaet Ebbe Bredahl ApS i Jægerspris.

 

Crowdfunding sum: 85.000, -

Foto med PIL til redegange (2)

 

 

Dette er en såkaldt flexible funding projekt.

Det betyder, at dit beløb går til projektet uanset om indsamlingen når sit samlede projektmål eller ikke. Ved almindelige projekter på Booomerang kommer beløbet kun til udbetaling, hvis det samlede projektmål nås.
Et bi-hotel-observatorium
Minimumsbeløb 325,00 Vi sender dig et bi-hotel-observatorium senest 1. april 2018. PLAN Bi-brochuren ”Sådan får du bier i bi-hotellet” vedlægges.
TRE stk. bi-hotel-observatorier
Minimumsbeløb 925,00 Vi sender dig tre stk. bi-hotel-observatorier senest 1. april 2018. PLAN Bi-brochuren ”Sådan får du bier i bi-hotellet” vedlægges.
Tre bi-hotel-observatorier til skolepuljen
Minimumsbeløb 975,00 Vi sender tre bi-hotel-observatorier til udvalgte skoler i Danmark senest 1. april 2018. Allerede i det første døgn skrev mere end 50 skoler sig på listen til at modtage et bi-hotel-observatorium, så der er stor interesse for at lære vores børn om de vilde bier.?Se mere her: http://planbi.dk/skole-listen/ Med hvert bi-hotel-observatorium føler en lille folder med forslag til undervisningsmoduler, som biologilærerne kan bruge i undervisningen.?Desuden medfølger PLAN Bi-brochuren ”Sådan får du bier i bi-hotellet”.?Bi-hotel-observatorierne er fremstillet i samarbejde med tømrerfirmaet Ebbe Bredahl ApS.?Bidragsydere, som ikke har ønsket at være anonyme, vil få omtale af deres donation i forbindelse med PLAN Bi´s markedsføring af skoleprojektet på trykt materiale, vores hjemmeside samt i Facebookgruppen.
10 bi-hotel-observatorier til skolepuljen
Minimumsbeløb 3.000,00 Vi sender 10 bi-hotel-observatorier til udvalgte skoler i Danmark senest 1. april 2018. Allerede i det første døgn skrev mere end 50 skoler sig på listen til at modtage et bi-hotel-observatorium, så der er stor interesse for at lære vores børn om de vilde bier.?Se mere her: http://planbi.dk/skole-listen/ Med hvert bi-hotel-observatorium føler en lille folder med forslag til undervisningsmoduler, som biologilærerne kan bruge i undervisningen.?Desuden medfølger PLAN Bi-brochuren ”Sådan får du bier i bi-hotellet”.?Bi-hotel-observatorierne er fremstillet i samarbejde med tømrerfirmaet Ebbe Bredahl ApS.?Bidragsydere, som ikke har ønsket at være anonyme, vil få omtale af deres donation i forbindelse med PLAN Bi´s markedsføring af skoleprojektet på trykt materiale, vores hjemmeside samt i Facebookgruppen.
25 bi-hotel-observatorier til skolepuljen
Minimumsbeløb 8.000,00 Vi sender 25 bi-hotel-observatorier til udvalgte skoler i Danmark senest 1. april 2018. Allerede i det første døgn skrev mere end 50 skoler sig på listen til at modtage et bi-hotel-observatorium, så der er stor interesse for at lære vores børn om de vilde bier.?Se mere her: http://planbi.dk/skole-listen/ Med hvert bi-hotel-observatorium føler en lille folder med forslag til undervisningsmoduler, som biologilærerne kan bruge i undervisningen.?Desuden medfølger PLAN Bi-brochuren ”Sådan får du bier i bi-hotellet”.?Bi-hotel-observatorierne er fremstillet i samarbejde med tømrerfirmaet Ebbe Bredahl ApS.?Bidragsydere, som ikke har ønsket at være anonyme, vil få omtale af deres donation MED LOGO i forbindelse med PLAN Bi´s markedsføring af skoleprojektet på trykt materiale, vores hjemmeside samt i Facebookgruppen.
Partnerskaber