På sporet af Grønland

3.000,00 kr. 100.00% af 3.000,00 kr.

25

crowdfunders
udløbet
maria Smidt @1650081383

medlem siden 1. marts, 2018

Om projektet

De første udskolingselever fra Halsnæs lilleskole vil i et unikt samarbejde med Børnenes hjem i Uummannaq og Knud Rasmussens hus indsamle og formidle nye fortællinger fra det nordvestlige Grønland.

I 2019  vil 8. klasse fra Halsnæs Lilleskole rejse til Ummannaq i Nordvest Grønland sammen med deres lærere og historiefortæller Dorte Abrahamsen. Børnene kommer til at møde en kultur og et samfund der er meget fjernt fra det liv de selv lever. Og de vil med antropologiske metoder indfange fortællinger om det liv og den kultur de oplever på den 10 dage lange rejse.

Fortællingerne optages med moderne optageudstyr og publiceres som podcasts. Senere vil børnene fra Grønland komme til Hundested, hvor de sammen med eleverne fra Halsnæs Lilleskole vil opsætte en udstilling i samarbejde med Knud Rasmussens hus. Udstillingen vil tage udgangspunkt i de lydfortællinger der er hjembragt fra rejsen til Ummannaq.

Lige nu arbejder hele skolen på at finde midler til rejsen. Vi er bl.a. i dialog med Nordisk ministerråds Nordplus Pulje om finansiering af Rejseudgifterne. Frem til sommeren 2018 sættes alle sejl ind på at finde de nødvendige midler til at virkeliggøre rejsen.
Partnerskaber