Hektors danske drøm

47.582,00 kr. 158.61% af 30.000,00 kr.

141

crowdfunders
udløbet
Metin Aydin @metinaydin

medlem siden 7. november, 2017

Om projektet

Min gode ven Hektor Habbal er flygtning fra Syrien. I Syrien havde han succes både privat og professionelt. Han levede et lykkeligt familieliv sammen med hustruen Hadel og deres børn, og han drev flere virksomheder, blandt andet et af landets mest progressive mediebureauer hvor han beskæftigede mere end 30 medarbejdere. I kølvandet på det arabiske forår kom krigen til Syrien, og en dag bankede ondskaben også på hos Hektor. En af borgerkrigens mange parter havde fået øje på den succesrige forretningsmand og krævede at han bidrog økonomisk til krigen. Hektor nægtede. De truede ham på livet. Han bød dem trods. Så tog de hans elskede bror, og Hektor måtte betale hvad der svarer til 500.000 kr. i løsepenge. Men hans bror fik han ikke tilbage. Hans bil blev taget fra ham. Hans virksomhed blev ruineret. Hans hjem blev hærget og han måtte flygte og efterlade sin familie i smadrede Aleppo. Han flygtede til Libanon og videre til Tyrkiet hvor menneskesmuglere midt om natten sendte ham på en 3,5 timers tur over det Ægæiske hav til Grækenland og derfra via Schweiz videre til Danmark. Ved ankomsten havde han sit tøj og 200 euro, hvilket var alt han havde tilbage fra sit tidligere liv. En kuffert med tøj og andre ejendele havde menneskesmuglerne efterladt i Tyrkiet.

Men hans talent, kreativitet og arbejdsomhed har han endnu. Og fordi han med bare en lille smule hjælp vil være i stand til, ikke bare at kunne klare sig selv og brødføde sin familie som det er lykkedes ham at få til Danmark, men også at skabe arbejdspladser for andre vil jeg hjælpe Hektor med at realisere sin drøm:

Hektor har udtænkt et koncept hvor han vil lave bilpleje og dampvask af kabine og motorrum for erhvervslivet samt private. Indledningsvist som en mobil service og senere med udgangspunkt fra et lejet værksted i Assens på Fyn hvor han og familien nu bor.

Med sin mobile service griber han et behov hos den travle forbruger, og yder både en kvalitetsservice og fleksibilitet til en attraktiv pris.

Lokale forretningsfolk støtter projektet og vi har sammen udarbejdet en forretningsplan og lavet et budget for hans virksomhed. Der er endvidere lavet en samarbejdsaftale med organisationen Egenvirksomhed.nu der hjælper mennesker på kontanthjælp og integrationsydelse med at starte egen virksomhed.

Vi bistår Hektor med at udarbejde markedsføringsmateriale, lave aftaler med lokale virksomheder med behov for bilpleje, yder intensiv sparring og rådgivning om alt det en iværksætter skal vide om moms, skat, gebyrer, lovgivning og meget andet.

For at komme i gang skal Hektor anskaffe sig en del professionelt damprense-  og polerudstyr, og det koster penge som han ikke har i dag. Derfor forsøger vi nu, at rejse de penge som han skal bruge for at komme i gang og skabe sig selv og måske flere andre flygtninge et job. Udstyret han skal bruge koster 54.000 kroner, men vi ved at noget af det kan skaffes brugt og derfor søger vi at rejse et noget mindre beløb.

Det drejer sig blandt andet om:

  • Optima EST/EST damprenser

  • Cyclo polermaskine

  • Tæpperenser

  • Industristøvsuger

  • Blødgøringsanlæg


Hvis du, eller andre som læser denne tekst, kan hjælpe med et eller andet af ovenstående, stort, småt og gode idéer så giv lyd på E-mail ma@hhai.dk eller via telefon 30 299 822.

De bedste hilsener.

Metin

Vi støtter Hektors danske drøm:

HELLUM+ HAIK arkitekter og ingeniører
Kjær Vikar & Rekruttering
Cabix
Partnerskaber