Storke i Køge?

5.000,00 kr. 100.00% af 5.000,00 kr.

16

crowdfunders
udløbet
Bo Petersen @2833577469

medlem siden 7. september, 2018

Om projektet

Er der noget mere idyllisk end en storkerede?

Jeg arbejder på at få opført en storkerede ved Cirkuspladsen i Køge. Det ville være et fantastisk supplement til det, i forvejen, skønne område med strand, strandengen og Kjøge miniby. Området egner sig udemærket til storke, da der indenfor relativt kort afstand er flere forskellige grønne vådområder, hvor de kan finde føde. Storken har i mange år ikke været særlig stærkt repræsenteret i Danmark, men af forskellige grunde, blandt andet lignende initiativer, har man de senere år set en positiv udvikling i antallet af storke i Danmark.

Placeringen er nærmere betegnet i kanten af Cirkuspladsen, over buskene,  henimod Sveasvej.

Jeg vil selv tage del i det fysiske arbejde, men håber på at det også vil kunne samle områdets beboere samt andre interesserede, så vi i samlet flok kan hygge os arbejdet.

Idéen er blevet præsenteret for de nærmeste naboer, og der er opbakning til projektet fra alle adspurgte. Desuden har jeg været i kontakt mod Køge kommune som også har givet grønt lys til projektet. Det er fra kommunens side også tilkendegivet at de gerne vil stille lift, samt relevant personale til rådighed ved selve opførslen af reden.

Budgettet er på 5.000 kr.:

  • 2.000 kr galvaniseret redestativ

  • 1.500 kr 10 meter pæl

  • 1.000 kr  materialer til punktstøbning

  • 500 kr redemateriale: Halm, spagnum og hønsenet.


I tilfælde af at der bliver indsamlet flere penge, vil pengene blive brugt således:

  • Ved et mindre merbeløb vil pengene gå til en kop kaffe og en småkage, til det arbejdende folk i forbindelse med fletteriet og rejsningen af reden.

  • Ved et større merbeløb vil jeg undersøge mulighederne for at montere et kamera på reden, således at det er muligt at følge med i en evt. storks/storkefamilies liv.


Hvis du vil bidrage til projektet på anden vis end økonomisk, eller har spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive til mig på bohoejgaard@gmail.com.

 
Partnerskaber