Hjælp os med at spare på vandet!

0,00 kr. 0.00% af 20.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Louise Thomsen @sandmosenspermahave

medlem siden 14. april, 2019

Om projektet

Hjælp os med at spare på vandet…

(OBS: vi har desværre erfaret at man KAN opleve problemer når der doneres via mobiltelefon og Ipad. Hvis du oplever dette vil vi opfordrer til at donere via PC i stedet - ellers skriv til os via beskedfunktionen på vores Facebook, nedenfor).

Ved Ryå i Nordjylland er vi i fuld gang med at etablere et regenerativt mikrojordbrug - en markedshave intergreret i et mikro-skovlandbrug, hvor vi i blandt andet dyrker grøntsager og krydderurter, med henblik på lokal afsætning.

Vi er pt. to personer (Louise og Jozef), der driver markedshaven, med hjælp fra venner, familie og andre skønne interesserede. På vores facebookside kan du følge med i ugentlige opdateringer: https://www.facebook.com/Sandmosens-Permahave-390572615078043/

Vi dyrker vores jord med omtanke for naturen og miljøet, med afsæt i en Permakultur tilgang. Derfor arbejder vi med at opbygge et permanent og gravefrit bed-system til enårige grøntsager (f.eks. gulerødder, salat, løg, kål og kartofler), hvor kulstof lagres i jorden gennem hummusopbygning. Det giver et sundt mikroliv i jorden og skaber de bedste forudsætninger for transport af næringsstoffer til planter.

I vores arbejdsgange og dyrkningsmetoder bestræber vi os på at tænke regenererende. Vi tænker derfor på, at generere nye ressourcer, der hvor vi bruger ressourcer. Der hvor vi er nød til at bruge ressourcer uden at kunne tilføre nye, stræber vi efter kun at bruge det absolut nødvendige. Dette gælder når vi bruger vand. Vi har brug for vand  i dyrkningsprocessen og til klargøring af grøntsagerne inden afsætning – særligt hvis vi igen får en rigtig tør sommer.

En løsning der kan reducere vores vandforbrug er et drypvandingssystem. Derfor ønsker vi os et vandsystem med tilkoblet drypvandingssystem til vores 1000 m2 store dyrkningsareal, til de enårige grøntsager. Med drypvandingssystemet vander vi kun der, hvor planterne kan gøre bedst brug af det og ikke på stier  og over planterne, hvor en stor del af vandet fordamper.

Et vandingssystem der er tilpasset vores design, vil koste os 20.000 kr. – det er en tung post i en etableringsfase, men også en nødvendighed idet, det vil hjælpe os med at spare på vandressourcerne fra starten.

Hvis du har hjerte for vandressourcer eller for et projekt, som vores, hvor vi altid prøver at gøre det en lille smule bedre for naturen og miljøet, så hjælp os med at realisere denne justering af vores sted inden den kommende sommersæson for alvor går i gang med lange varme dage, hvor planterne har brug for vand.
Partnerskaber